Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / štěně rhódéského ridgebacka
Autor Zpráva
petkakoc
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2008 13:13
- Nahlásit

Mám dvouměsíční fenku rigebacka. Zdá se mi hubená a přitom jí dávám pravidelně žrát i když většinou to nechce dojíst. Ale energie má na rozdávání. Nevíte někdo, kolik by asi tak měla v tomhle věku vážit? Děkuju moc za radu.

MaggieM
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2008 14:47
- Nahlásit

petkakoc
zkus mrknout na tuhle tabulku, ale je to jen orientační
http://www.celysvet.cz/fotka-diskuze.php?cislo=101 7116&foto=Dotaz-Ahoj, tady jsem našla tabulku.Snad pomůže alespoň

petkakoc
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2008 20:55
- Nahlásit

Děkuju za tabulku Akorát teda podle toho co jsem v ní vyčetla, nejsem moc nadšená, protože by to znamenalo, že nám chybí skoro 2kg Tak tedy nevím, jak jí donutit víc jíst.... když žere, tak jsem u ní a snažím se, aby toho snědla co nejvíc, ale pak už před miskou couvá a nutit ji víc nemá asi cenu....

LucieS
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2008 21:23
- Nahlásit

Velké plemeno jako je ridgeback je lepší držet trochu v hubenější linii tak do roka věku, není to taková zátěž na vyvíjející se klouby. Honit kila je hloupost. Kondici štěněte nech zhodnotit někým zkušeným, kdo ti řekne, jestli je hubená normálně nebo extrémně (pak by se s tím mělo něco dělat - vet, odčervení, krve atd.).

petkakoc
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2008 08:51
- Nahlásit

Děkuju Vám všem za rady. Nedalo mi to a včera navečer jsme zašly k veterináři. Řekl, že není nějak moc hubená, tak se mi ulevilo Přesto jsme jí dali na odčervení Caniverm a dnes ráno měla v bobcích škrkavky. Možná i proto je pohublá. Budem pravidelně odčervovat dál a snad to bude dobré..... Mějte se ;)

lancik
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2008 20:58
- Nahlásit

Ahoj ja mam taky ted uz skoro 3mesicni stene ridgebacka ale mam opacny problem je to hrozna popelnice davam ji pravidelne ale presto hrozne hlta pul hodiny predem uz knoura a ma hlad a to nepocitam co vsechno sezere na zahrade vcera vykakala 3 pecky ze svestek nevim kde to sebrala a vazi 9kg

MaggieM
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2008 21:30
- Nahlásit

Psíček

petkakoc
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2008 22:07
- Nahlásit

No radši bych měla problém s tím, že žere hodně, než málo.... tak pecky jí snad nic udělat nemůžou Asi to bude chtít víc hlídat, i když to jde venku asi těžko..... to má hezkou váhu, ta moje má tak 5kg Ale vypadá zdravě a aktivní je dost, hlavně v noci

Hafina
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2008 08:00
- Nahlásit

petkakoc
S tabulkovo váhou bych si hlavu nedělala. Já mám sice střeďáka, ale myslím, že u těch štěňat je to normální. Ten můj do roka a půl vypadal jako chodící radiátor, kosti mu lezli všude, ale žral, i když míň a aktivní byl až moc, tak jsme to nijak nehrotili. V roce a půl začal přibírat a teď je krásně akorát (i když podle ostatních příšlušníků svýho plemene je ještě pořád hubenější, ale hodně sportujeme, tak je lepší, když je lehčí).

sasulka17
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2008 14:55
- Nahlásit

taky bych řekla že je lepší mít o nějaké to kilo méně než pak mít psa s DKK ... jinak skus dát piškoty na snídani ... jednouz za čas

sasulka17
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2008 10:18
- Nahlásit

dysplaze kyčelního kloubu ... a psíčku ... newím proč tu ze sebe děláš vola ... nejseš náhodou?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2008 10:33
- Nahlásit

sasulka17
DKK může mít tlustý i hubený pes. Rozdíl je v to, že pokud má DKK, doporučuje se nižší váha psa, aby klouby nebyly tolik zatěživány a tím pádem ještě více poškozovány.

sasulka17
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2008 16:55
- Nahlásit

Psíček

ehmm...

Mucholabka

já vím že DKK může mít i hubený ale není také velké ryziko ... znám hrozně moc takých případů ... náš pes má 0/1 0/1 ... a máme problémi s váhou ... ale naopak jak by to mělo být u rotviků ... problémi s tím aby jsme ji dostali do váhy ... a to dostává 2x deně ...

sasulka17
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 15:56
- Nahlásit

Psíček
netrapči ...

sasulka17
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 18:31
- Nahlásit

Psíček

kolikti prosimtě je...

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2008 21:29
- Nahlásit

sasulka17
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2008 15:06
- Nahlásit

Psíček

a na co? ... já jsem vybíravá ...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání