Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / ake plemeno pre osameleho chlapa :)
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Mika
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2008 20:27
- Nahlásit

Tak sme sa po troch rokoch rozisli s priatelom a boj o psa som vyhrala ja. Takze chudak prichadza nielen o partnerku ale aj o stvornoheho milacika je mi to velmi luto, a kedze viem, akou je mi athos v tomto obdobi oporou, napadlo mi, ze nove stendo mi ho mohlo dostatocne zamestnat a nastartovat ho do noveho zivotneho obdobia. On s tou myslienkou vrele suhlasi, len rozmyslame, ake plemeno by sa k nemu hodilo.
Takze:

Chcel by nejaku strednu velkost, nejaku rozumnu alternativu medzi gaucakom a tryskomysou (je trosku domased, ale aktivnejsi pes ho vie vylakat z domu, co dooost potrebuje - ma sedave zamestatnie). Malo by to byt nieco nenarocne na vychovu (nema vela skusenosti a navyse, je dost makky - i nas "spolocny" pes ho neberie ako autoritu) a priatelske (cim vacsi mazel, tym lepsie).

Ak vam napada nieco, co sa priblizuje poziadavkam, piste piste piste

Dakujem

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2008 20:31
- Nahlásit

Pudl, nebo šeltička. Ale šeltky jsou spíš menší, tam to nebude splňovat tu střední velikost.

Mika
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2008 20:33
- Nahlásit

Biluška

strednu velkost som myslela nieco okolo kokerpaniela... takze by to celkom mohlo vyhovovat
diky moc za tip, budeme to konzultovat

Kukuč
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2008 20:35
- Nahlásit

Mika
A co takhle kokrpšaněl?

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2008 20:35
- Nahlásit

Mika
Správná šeltka má tak kolem 33-35 cm, čili o dost míň než kokr. Ale dají se sehnat i větší, když se trošku pátrá. Jinak povahově by mohli vyhovovat, jsou fakt snadno cvičitelné, nenáročné a pohodové. Budou sedět na gauči když tam bude páneček, půjdou na tůru když tam půjde páneček

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2008 20:46
- Nahlásit

Co takhle pit? Do 25 kg, střední velikost, živé, ale i gaučák, mazel, jen trochu neustupovat v požadavcích.

No nic, pokus to byl, teď mě ubijte.

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2008 20:56
- Nahlásit

Co vořech na míru z útulku?

Mika
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2008 21:06
- Nahlásit

utulkac mi tiez napadol, ale malo by to byt stendo, nechcem mu ako totalnemu zaciatocnikovi pridavat este traumovaneho psa... a ak by to bolo nieco kokrovite, tak by to bolo super... skusim presustrovat nejake stranky, ale ak ma niekto nejaku konkretnu vec sup sem s nou

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2008 21:13
- Nahlásit

Mika
Né každý útulkáč je traumatizovaný, myslím, že vhodný pes by se vybrat dal. Odkud konkrétně si? Pokud vím na slovenský stránkách útulku jsou štěňata kokrů (nevím zda ještě k mání) mrknu po tom odkaze...Na stránkách je ještě nemám, ale jinak na www.kokrvnouzi.websnadno.cz najdeš dost kokrovitého materiálu z ČR i SR

žanda
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2008 21:16
- Nahlásit

Mika
co welšpringl španěl- doporučuji tedy fenku-kamarádka ji má,dost pohodový pes a kokrovité to je- u kokra to chce podle mě trochu pevnější ruku...

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2008 21:17
- Nahlásit

Mika
Tady je ten odkaz http://www.nuzm.weblahko.sk/Zvieratka_na_adopciu.h tml píší, že je fenka rezervovaná, ale jsou tam i jiná štěňata a navíc to, že si někdo psa zamluví ještě neznamená, že si ho vezme, takže v případě zájmu bych určitě zkusila do útulku zavolat, zeptat se na kdy je zvíře zamluveno a že pokud by dotyčný nepřišel, že máte zájem...

Kukuč
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2008 23:08
- Nahlásit

žanda
Myslím že u nich je to tak nastejno s tou pevnou rukou,možná u špringla ještě tvrdčí,nevím no...Je fakt že kokří puberta je celkem záhul,teda u mého psa byla,ale třeba u mamčiné feny zatím žádná známka puberty a to je hodně podezřelé ...bud se to u fne až tak neprojevuje nebo to teprve přijde ...

Lure
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2008 10:19
- Nahlásit

A co takový střední knírač? Dělaný jak na gauč tak do terénu. Výchova sice trochu námáhavější, ale nic co by začátečník nezvlád.

gabifi
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2008 10:52 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

útulek Tábor
Barča, 4 letá kříženka kolie nebo šeltie.
hodná, mazlivá, poslušná.
URL
Akorát by se musela trošičku exportovat na Slovensko

Atika
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2008 14:40
- Nahlásit

A co některý z těchhle : http://www.psiadusa.sk/forum.htm
v Hledám domov, téma : 4 štěňata. (jsou to kokři s jezevčíkem)

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2008 15:13
- Nahlásit

Štěňata v nouzi mají už též svůj webík.

Erin
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2008 16:28
- Nahlásit

Mika
A co boxík?Česat se nemusí denně,má rád teplo domova i atletické zážitky...povaha bezva i k dětem...

Mika
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2008 18:14
- Nahlásit

obaja momentalne zijeme v Brne takze ziaden export nehrozi idelane by bolo, ak by to bolo niekde v Jihomoravskom kraji

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2008 21:28
- Nahlásit

Mika
"Z mého soudku" mohu na bídnou pro JM:
Lucky
Rasa: kříženec anglického kokršpaněla
Věk: 4 roky
Výška: 45 cm
Váha:
12 kg
Zdravotní stav: dobrý
Charakteristika:
Pes zlaté barvy. Přátelský. Nový majitel ho prý někomu daroval a pes se opět objevil u nás
utulek-blansko@seznam.cz
Foto k vidění na Kokr v nouzi

Dále jsou 3 kokři přímo v Brně v Komíně okolo 2-3 let www.mpb.cz jací jsou to nevím, chtělo by se to zajít na ně podívat, ale nevím jak to v Brně chodí, protože pokud vím nepouští dovnitř tak jestli vám tam psa přivedou a dají nějaký čas třeba se projít někde po areálu, nevím rozhodně bych v případě kokra "nekupovala zajíce v pytli" a žádala seznámení se se psem.

V Brně na Kociánce by měl být trochu bázlivý kříženec kokra Péťa http://www.interpespenzion.estranky.cz/

Dále v Hodoníně kříženec Flok a am. kokr, ale ty bych osobně nedoporučovala podle popisu na netu. http://www.utulekhodonin.estranky.cz/fotoalbum/pej skove-k-adopci/pejskove-k-adopci

Walda
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2008 21:59
- Nahlásit

Mika

ake plemeno pre osameleho chlapa

Kočku.

misenka1
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2008 22:22
- Nahlásit

Souhlas s Mucholabkou.
Oni chlapi vyzeraju divne s kokrom.
A hlavne ked ste mali GR a davat mu potomm kokra....
Skorej by si to mala nechat naneho,nech si vyberie co chce a nepremyslat nad tym spolocne.

misenka1
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2008 22:25
- Nahlásit

Walda
Kočku.
ale 2-nohu

Barus
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2008 22:27
- Nahlásit

Souhlasím s Mucholabkou, ale navrhla bych spíš SBT, je menší, mohutnější, pohyb potřebuje, ale válení taky miluje. Rodinný pes, co miluje děti. Důležitější než výcvik je výchova a socializace, pak to jde samo, podle mě to zvládne i méně zkušený pejskař, je tam důležité, aby věděl, kdo je pán a co si může dovolit. My máme fenku, je poslušná, miluje děti, socializovaná, takže ani s pejsky není problém. A když mi jde přítel s ní naproti, tak jim to spolu moooc sluší.

Walda
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2008 22:31
- Nahlásit

misenka1

ale 2-nohu

No jasně.

11111
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2008 07:27
- Nahlásit

Barus:

SBT jsou skvělí pesani. Mám doma psa - rok a půl.
Fenečku bych taky doporučila, ale pokud je expřítel "měkčí" - to znamená, že nemá moc u psa autoritu, tak yb to mohl být u SBT problém. jsou to teriéři a pokud prohlídnou, že když neposlechnou, tak se nic neděje, tak budou vymýšlet lumpárny ) Přecejenom nějaká ta autorita tam potřeba je.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2008 08:27
- Nahlásit

Mika
dávála jsem teď nové téma V OS Toulavých tlapkách mají štěnítka... tak se tam koukni

Mika
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2008 10:02
- Nahlásit

blanulinka1

prave som na nich pozerala a su prekrasne...
musim poslat link chlapovi, mozno sa do jedneho y nich zamiluje

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2008 10:24
- Nahlásit

Mika
mě se líbí ta bílá čubinka, ale i ty střapatý-gflekatý

Meta
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2008 11:00
- Nahlásit

Von je ten chlap nesvéprávnej? Nechť si pořídí psa, jakého chce, ne?

kokrvnouzi
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2008 11:35
- Nahlásit

Meta
Některý chlapi skoronesvéprávný jsou

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání