| Autor |
Zpráva |
Hanulaov
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2008 14:04
- Nahlásit
Ahoj, poradíte? 4měsíční štěně zvyklé na nemáčené granule, poslední dobou výrazně méně žere.Může výměna zubů způsobit menší chuť k jídlu nebo prostě vadí ty tvrdé granule?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2008 14:20
- Nahlásit
Třeba jenom nemá hlad.
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2008 14:49
- Nahlásit
Hanulaov
to ci mu vadia tvrde granule mozes lahko zistit - proste mu ich namoc a ak ich zozerie, tak mu vadili nechutenstvo moze ale znamenat vsetko a nic, preto je lepsie psika viac pozorovat, ci nie je malatny, bez nalady alebo vyrazne viac nepije. moj pes prezuboval len nedavno a zral normalne, zuby na jeho apetit rozhodne nemali.
|
Falco
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2008 21:43
- Nahlásit
Připojím se k tomuto tématu s jiným dotazem.
Našemu Bardovi (am. kokršpaněl) je 8 měsíců a pořád mu chybí nějaké malé stoličky (premoláry). Dorostou ještě?
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2008 20:23 - Změnil/a: Radecha
- Nahlásit
Falco
Spíš ne. V osmi měsících je většina psů přezubená komplet, premoláry lezou obvykle lezou mezi prvními trvalými zuby (krom řezáků) (teď sem koukala do literatury, u P1 i 2 udávají do 6 měsíců).
Pokud bys chtěl/a mít jistotu, jak je na tom, dá se udělat rtg čelisti, zdali jsou druhé zuby založené či ne.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2008 20:35
- Nahlásit
Radecha
No zrovna u P1 bych to netvrdila, ty rostou mezi posledními a znám psa, co mu vyrostli až ve dvou letech...
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2008 20:41 - Změnil/a: Radecha
- Nahlásit
Samozřejmě že výjimka se stát může, stejně jako některému psovi vypadnou třeba mléčné špičáky později než je obvyklé (nebo nevypadnou a musí se vyndat), ale většina pacošů má v osmi měsících zuby komplet.
Každopádně rtg by to rozsekl. Teda jsou i případy, kdy zuby založené jsou, ale nevyrostou, ale je jich celkem málo.
|
Falco
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2008 20:50
- Nahlásit
Dík za odpovědi, zatím vyčkám, jen mě to zajímalo.
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2008 20:52
- Nahlásit
Falco
Pro zajímavost - co je to konkrétně za "P"?
|
Falco
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2008 22:16
- Nahlásit
No, já abych pravdu řekla, neumím asi poznat, které mu chybí
Když počítám od špičáku dozadu, tak má 5 zubů dole a 5 nahoře (vlevo i vpravo). Dva jsou malé, a tři větší, velký a menší Dole je evidentní mezera mezi špičákem a prvním zoubkem a mezi prvním a druhým, nahoře mezi malými a většími zuby. Myslím si tedy, že dole mu chybí P1 a P3 a nahoře P3 a to na obou stranách, ale jistá si nejsem.
Oba rodiče jsou plnochrupí, tak uvidíme. Zatím mě to moc netrápí, podmínky uchovnění jsou i bez zubů u am. kokršpanělů dost přísné, zrovna P jim můžou chybět dokonce, až 6 zubů, pokud nejsou vedle sebe.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2008 23:20
- Nahlásit
Falco
Já bych nepanikařila. Uspávat kvůli tomu psa, navíc když tě to ani tak netrápí, je podle mne blbost.
Radecha
Vyndavání mléčných špičáků není u malých psů žádná výjimka, spíše pravidlo. Co se týká P1, možná jsou NO něčím zvláštní, ale většině mých psů, a že jich bylo a je dost, vyrostli jako poslední.
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2008 23:38
- Nahlásit
Ebony
No, já vim... já jim je vyndavám . Jak u kterých plemen.
Falco
To se někdy taky pozná jen podle rentgenu, který ty zuby tam vlastně jsou. Protože jak ňákej chybí, tak se ty vostatní můžou poposunout pak už se to těžko odliší. Ale jestli ti na tom nezáleží, tak je to fakt jedno, maximálně ještě povylezou.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2008 18:06
- Nahlásit
hojte, tak mala zacla prezubovat, a proste se porad olizuje, mlaska, vsecko kouse, je nesva, chodi a nevi, co by, atd.....Berry to nedelal, u neho ani neslo poznat ze prezubuje,kdybych nenasla jednou zub a tak bych se chtela zeptat, jesli existuje nejaka chladiva kousaci hracka nebo neco takovyho (jak maj tra maly mimina na kousani - ze se to da do lednicky a pak to chladi dasne), nebo proste neco, cim bych ji ulevila - zjevne ji to je vic nez neprijemny.....diky vsem
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2008 19:08
- Nahlásit
Mar
No, pokud vim, tak se jim dávaj normálně ty žužlací kosti a tak.... jinak jako něco na zachlazení sem pro psa určitě neviděla, ale obecně když mi psi přezubovali, tak měli furt něco v tlamě
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2008 22:59
- Nahlásit
Dines
aha, OK,nasadim buvoli kosticky a uvidime no je faaaaakt desna ted
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2008 08:47
- Nahlásit
Dines
nepomaha
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2008 13:43 - Změnil/a: Dines
- Nahlásit
Mar
A co nanuk?
My ho dávali psovi když měl teplotu a odmítal pít (jahodovou pohádku)
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2008 16:27
- Nahlásit
Mar Tak namoč froté žinku do vody, vyždímej a dej do mrazáku třeba by to pomohlo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2008 16:31
- Nahlásit
Mar
Nepomohl by jí suchý tvrdý chleba? Patka?? Teď jsme byli u kamarádů a jejich prdík mrňavej si stěžoval na žuby a odmítal takový ty chladítka, tak jsem navrhla ten suchej chleba a byl spokojenej. Tak jestli by tady taky to nepomohlo?
|
duli
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2008 16:33
- Nahlásit
Mar
nam na to pomohl stejne starej a stejne potrhlej psi kamos...oba si navzajem o sebe vyrvali zuby a byli prezubeni raz dva...:
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2008 17:35
- Nahlásit
duli
tk to nemame - bohuzel zkusim este ususit tu patku no - zatim sem je zasypala buvolima kostma - berry uz z nich blije jak je polyka skoro v celku aby je ona nesnedla a ona zvejka a zvejka a chodi od niceho k nicemu, a zvejka a zvejka ale ne ze by ji to nejak ulevilo mnooo...
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2008 17:37
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
frote zinku mi sni celou kdyz se k ni dostane - i nezmrazenou to riskovat nebudu
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2008 21:16
- Nahlásit
Mar Aha no já mam asi štígro na poněkud klidnější psiska
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2008 21:24
- Nahlásit
Mar
tak doufám, že chleba zabere - on jak je hrubý, tak jim to na ty dásně dělá dobře a co sežere jí neublíží, a co sežere poručík Borůftka tak to mu taky neublíží, jen si vyčistí svůj chrup.
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2008 21:31
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Aha no já mam asi štígro na poněkud klidnější psiska
tak to ja bohuzel
PetraK
no,musim napred neco ususit bo co
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2008 21:33
- Nahlásit
Mar
strč to na chvilku třebas do trouby, tu nech otevřenou a puštěnou na málo. Nech to ležet na tý mřížce.
|