| Autor |
Zpráva |
Hanulaov
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2008 22:05
- Nahlásit
Ahoj, další sada otázek ke kernům .Může 4měsíční štěně chodit po chodech?Může v rámci hry skákat? Nevadí výskoky a seskoky z gauče?Slyšela jsem, že tohle všechno škodí kloubům...
|
Mari
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 12:15
- Nahlásit
Hanulaov
Ahoj, já štěndo nosím do schodů i ze schodů dokud jej unesu Naše už má 16 kg a je fakt, že mě někdy trošku bolí záda, ale pořád nosím.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 13:30
- Nahlásit
Hanulaov
Sice nemám kerna, ale pita, ale můj pes odmala běhal a skákal jak se mu chtělo. Po schodech taky chodil a klouby má čistý - jak kyčle, tak lokty.
Asi by se to nemělo nijak přehánět, ale zase nosit psa neustále a pořád je trošku přehnaný. Navíc, dysplazie je vada vrozená, nedá se "chytit" chozením po schodech...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 13:34
- Nahlásit
navic kerni, aspon co vim, tak na DKK DLK netrpi ne? ja mam buldocka a taky odmala skakal kde a jak chtel, tedko mame mimi kelpie - ato samy - do schodu ji nosim jenom proto,ze je zatim tak mala,ze to nevyleze
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 13:37
- Nahlásit
Ale tak zalezi na tom, kolik tech schodu je, maly stene bych do a hlavne ZE schodu nosila. Nejaky vyskoky a blbnuti bych neresila, ale treba nechat stene hupsat dejme tomu 4 patra ze schodu nebude to nej.
|
olympus
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 14:26
- Nahlásit
Ze schodů jsem nosila docela dlouho (není problém s váhou) a do schodů jsem nechávala asi od 6 měsíců. Pokud máte hodně schodů, třeba vyšší patro bez výtahu, určitě bych zatím nosila, nebo nechala vyběhnout jen pár schodů. Skákání ze sedačky je třeba trochu pohlídat, my naučili povel, kdy čekal a sám neskákal, je to prcek a v době růstu to není dobré ani na klouby, ani na záda. Venku jsem nechávala na něm, co chce dělat, nijak jsem ho neomezovala v pohybu, prostě si blbnul. Teď už skáče jak trampolína a na chalupě mi skočil i z 2 m zídky.
|
Mari
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 13:12
- Nahlásit
Nosím min. do 6-ti měsíců. Potom už nechávám mlaďocha chodit do schodů, ale ze schodů pořád nosím.
|