| Autor |
Zpráva |
Hanulaov
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2008 22:03
- Nahlásit
Ahoj, máme 4měsíční kernici a ráda bych věděla, jak na kožíšku poznám, že už je vhodná doba na trimování. Zkoušela jsem zjišťovat, jestli se chlupy na zatahání neuvolní samy, ale drží fest, přesto mi pejsek připadá už dost zarostlý a na tlapkách srst plstnatí (češeme, ale zatím jsme nekoupali). No a k tomu koupání - čím, jak často? Poradíte? Díky.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2008 22:10
- Nahlásit
Hanulaov
Jsi z ovy?
|
Hanulaov
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 10:09
- Nahlásit
MucholabkaJsem z Ostravy . Můj mail je Hanula.ov@seznam.cz
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 12:40
- Nahlásit
Hanulaov
Kolem nás občas chodí pán s kernem-asi ho netrimuje, ale znám ho od vidění dýl, to asi nebudeš ty...odkud jsi? Bych ti případně i uměla poradit, jestli už to je zralé na škubání.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 12:52
- Nahlásit
Hanulaov
čau hele budu OT..ale nešly by dotazy ohledně kerna mít v jednom tématu??
|
Hanulaov
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 13:54
- Nahlásit
saraxKdyž já v tom mám takhle větší přehled , tak snad to až tak nevadí....
|
Hanulaov
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 13:56
- Nahlásit
MucholabkaJsme z Dubiny, pán s kernem nejsem já - já jsem paní s kernicí . Kdyby někdo poradil, byla bych ráda.Když tak se můžeme domluvit na poradu přes mail, viz výše.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 14:01
- Nahlásit
Hanulaov
Přes mejl-lepší je to vidět
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 17:09
- Nahlásit
Hanulaov
tak snad to až tak nevadí....
ale ne jen sem se bála aby to nerostlo lavinovou řadou...kern a výcvik,kern a očičko,ušičko,nožička a tak...to je pak celkem zbytečný....a rychle ti to zapadne
|
Erin
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 17:18
- Nahlásit
Hanulaov
Když já v tom mám takhle větší přehled, tak snad to až tak nevadí....
No vadí--..???nevadí ,ale máš kerníka a tak založ jedno téma pro tohle plemeno a budeš koukat co se tam všechno semele..no a nemusíš překlikávat mezi dalšími tematy.
A jelikož jsem tu známá jako prskavka prskající na první našlápnutí....tak pokud si vyhlídnu plemeno ,tak si před koupí zjistím kde co a pak nesháním info z netu...chovatelka by měla jako první jistit všechny tvé všetečné otázky...ale jinak se ptej dál neber to jako výtku
|
Hanulaov
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 21:17
- Nahlásit
ErinJasně že jsme dopředu zjistili všecho......skoro.... .Chovatelka dala rady, ale já ráda srovnám více zkušeností. Člověk se učí pořád!Očičko a ouško už máme vyřešené, akorát se mi tu ještě toulá jeden dotaz na pochvu. Pak už dám pokoj, přísahám.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 07:32
- Nahlásit
Hanulaov
na krajské výstavě v Rybníkách bude kurs trimování kerníků
http://www.dogshow-rybniky.wz.cz/
|
olympus
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 14:09
- Nahlásit
Hanulaov
Ten kurs trimování v Rybníkách doporučuji, nejen že ho pořádá paní ing. Chlanová, která je u nás v Čechách špička, co se úpravy kernů týká (několik let se to učila v zahraničí), ale přednášet a ukazovat tam bude také Dánská chovatelka, takže určitě si z toho hodně vezmete. Chystáme se tam také.
Jinak kerni by se měli vzít nakrátko ze štěněčí srsti cca kolem 5.-6. měsíce, je třeba to nepodcenit, dost na tom záleží, aby srst byla v dospělosti co nejkvalitnější. Já škubu zhruba každý měsíc, jen tak udržuji tvar, aby srst úplně nepřerostla. Na zimu ho trochu nechávám (tak 2-3 měsíce, když se nevystavuje) zarůst a beru ho tak na přelomu únor/březen a v dubnu může do kruhu.
Nejlepší je škubat prstama a nepoužívat trimovací nůž, ale ze zkušenosti vím, že u malého štěnda je trimovák pohodlnější. Někdo kombinuje oba způsoby. Hlavně nikde na těle ani hlavě nepoužívejte nůžky! Zastřihují se pouze tlapičky dokulata a ocásek do mrkvičky. Někdo používá nůžky na zastřižení kontury bříška, kde pejska škubání může bolet. Já používám efilačky na oblast kolem kuliček a prdelky,tam škubání nesnáší, takže co vyškubu to vyškubu, zbytek udělám efilačkama, nijak to nehrotím. Nikde nesmí být použit ani strojek (např. k vyholení uší)! Ouška se také pomalu "chloupek po chloupku" vytrimovávnají prstama.
Hlavně se vyvarujte salonů, kde v životě nedělali kerny, protože ve většině případů vám ho udělají jako westíka a to je pak průšvih, protože můžete mít zabitou nejen celou výstavní sezonu, ale chyby v úpravě se špatně opravují a upravovatel se pěkně zapotí.
Kernům ZDAR! )))))
|
olympus
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 14:18
- Nahlásit
A co se koupání týče.....nejlepší je nekoupat vůbec, pokud se pes nevyválí v nějaké chuťovce, nebo tak něco. Kern je přírodní plemeno s tvrdou srstí, které šamponování vůbec neprospívá. Takhle malé štěně není třeba vůbec koupat, naopak by mu to vůbec neprospělo. Když je venku špinavo, stačí osprchovat čistou vodou.
Když už budete muset šamponovat, je ideální použít kvalitní psí šampon, nejlépe nějaký na hrubou srst.
Já mám psy v bytě a vystačím si s kartáčováním a případným opláchnutím čistou vodou. Jiná věc je, když se vyvý¨álí v ho... nebo mršině, to už je šampon potřeba, to je jasné.
|
Hanulaov
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 20:40
- Nahlásit
MetaDěkuji za odkaz na Rybníky, dívala jsem se na stránky. je mi hrozně líto, že se tam nedostaneme, neb jsme z Ostravy a máme těžce nemocného syna.
|
Hanulaov
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 20:47
- Nahlásit
olympusDík za obsáhlou radu. Podle obšírnosti informací je mi jasné, že mám tu čest s chovatelem na vysoké úrovni, ale v tomto vás asi hodně zklamu - naše fenka je sice potomek výborných rodičů s PP, ale ona sama PP nemá, protože není "produktem" oficiální chovné stanice. Oba rodiče vlastní jediný chovatel, který již štěňata neplánoval, mamku i taťku jsme viděli.Když jsem se začala tématikou kernů více zabývat, musím přiznat, že je mi moc líto, že vystavovat nemůžeme, protože naše fenka je dokonale rostlá, má kvalitní srst.No, přestože se tedy vystavovat nebude, rádi bycho, aby dobře vypadala a máte pravdu, že hodně salonů ztotožňuje úpravu kerna s úpravou westíka, čemuž bych se chtěla vyhnout.A za rady ještě jednou díky!
|
olympus
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 10:51
- Nahlásit
Hanulaov Vím o jaké spojení jde a ač nesouhlasím s množením zvířátek bez PP, v tomhle případě vím, že šlo skutečně o nešťastnou náhodu a také vím, že oba rodiče štěňátek jsou opravdu kvalitní. Je škoda, že za daných okolností štěňátkům nemohly být vystaveny PP.
Přeji spoustu radosti s kerničkou, jsou to úžasní psi! A s tou úpravou máte pravdu, ač je bez PP, proto ještě nemusí vypadat jako napodobenina westíka.
|