Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Krmení štěněte
Autor Zpráva
Koumadla
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2008 13:44 - Změnil/a: Koumadla
- Nahlásit

Za tři týdny si jedu pro štěndo středního plemene. Od chovatelky bude zvyklé na granulky pro štěňata. Co přidávat a jak postupně přecházet na vařené(syrové). Je mi jasné že ne hned, ale jaký je přibližný časový horizont?

Lara
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2008 18:44
- Nahlásit

Tohle přesně jsou dotazy pro tvoji chovatelku. U každého plemene je to maličko jiné. Měla by ti dát kromě granulí, na které je štěně zvyklé i informace, jak dál. Zavolej jí už teď a zeptej se. Bude jen ráda, že se zajímáš a tudíš jde štěně do dobrých rukou.

Koumadla
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2008 08:42
- Nahlásit

Právě že je problem, že chovatelka je ve Francii, granule do začatku dá, to je samozřejmé, ale ona krmí pouze granule i dospělé psy a o vaření a syrovém nic neví, nemá žádné zkušennosti.

Silwuska
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2008 08:47
- Nahlásit

Koumadla
No ja by som to na tvojom mieste riesila tak ze by som vareneho (suroveho) zacala pridavat jednu az dve davky denne (podla toho ako je stare)...uvidis co mu to robi, podla toho mozes pokracovat...no na uplne prvy krat by som spravila nejaku ryzu s kuracim masickom a mrkvickou...mnam...

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2008 08:52 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Koumadla
Nejdřív bych dávala to na co je prdík zvyklý z domova a až se zabydlí a nebude to pro něj další změna - což poznáš, že už je doma usalašený, každému to může trvat jinak. Třeba můj pes byl zabydlený od první vteřiny, žádný štrésy neřešil , tak bych jak píše Silwuška zkusila jednu dávku denně vyměnit - začala bych určitě v momentě, kdy jsem doma- takže třeba v pátek odpoledne, protože kdyby to mrňousovi dělalo potíž, není problém to uběhat ven. A přesně - rýži s mrkvičkou a kuřecím masem - tu rýži pořádně uvařit. Když to bude v poho, vyměnit další dávku...... až přejdete ve všem na vařené a spol., tak stejným postupem přejít na syrové.

Teď mě ještě napadlo - když má pesan střevní potíž a nasadí se mu právě zrovna ta zmiňovaná rýže, kuřecí a mrkev, tak je to taky bez přechodu a v pohodě, takže bych se nebála. prostě až bude prdík zabydlený, tak v pátek šup do toho.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání