Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / kopce a DKK
Autor Zpráva
Mika
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2008 16:19
- Nahlásit

zdravím,
dnes som sa zamyslela nad jednou vecou: chodza po schodoch je pre stenata velkych plemien tabu kvoli prevencii DKK. ako je to s chodzou resp. skor behom po kopcoch? plati tu rovnake pravidlo?
stendo moje ma necelych 6 mesiacov, je to goldak bez papierov, preto ratam s tym ze DKK tam bude - zatial je ale absolutne bez problemov. Momentalne sa strasne bavi tym, ze mu hadzem fresbee dolu kopcom - leti za nim ako sialeny a potom sa beha na kopec ku mne. viem, ze u koni to pomaha nasvalit zada, co by som celkom uvitala u tej mojej vychudnutej priserky, ale neviem ci to plati aj u psov - a ci si tym nenici klby. Co myslite?

Dasha
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2008 16:23
- Nahlásit

Mika
spíš bych mu to házela do kopce, to prudký brždění není moc dobrý, si mysim teda.

Fifi
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2008 16:31
- Nahlásit

Mika
Taky bych to delala naopak, hazet do kopce a nosit ve volnejsim tempu z kopce. Plus plavani samozrejme, to je ta nejsetrnejsi forma osvaleni.

ajunka
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2008 16:35
- Nahlásit

kopce napomáhají osvalení ale taky bych to dělala spíš opačně a všeho s mírou

Mika
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2008 16:39
- Nahlásit

ok tak vymenime pozicie a budeme hadzat do kopca s tou mierou absolutne suhlasim.
este sa vratim k tomu plavaniu. plavat este nevieme - resp. s vodou sa zoznamuje velmi pomaly a opatrne. ako uplny laik som si myslela ze retrievri maju lasku k vode vrodenu a neboja sa jej. teraz sme v stadiu, ze plytka voda je super a milujeme ju ale akonahle sa mu dotkne brucha, panicky uteka. pomalicky to odburavame, a tak dufam, ze sa snad niekedy dostaneme aj k tomu plavaniu je to normalne taketo spravanie? alebo to proste nie je pravy retrievri vodnik?

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2008 18:57
- Nahlásit

Mika
Tazko povedat, co je normalne spravanie. Ale cokolvek, z coho stena ma panicky strach, nie je normalne. Moj pes ako trojmesacne stena vosiel do vody, obzrel sa na mna a po milom suhlase sa proste odobral plavat.

Mika
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2008 19:17
- Nahlásit

nenazvala by som to panickym strachom - ok, uznavam, ze som to tak napisala, ale celkom som to tak nemyslela. do vody vlezie ochotne, ale ked je hlbsia, hned uskoci, aby sa dostal do plytsej - trenujeme v potoku kde su rozne meandre a miesta s roznou hlbkou. len som proste bola prekvapena ze ako retriever ma s tym taky problem. je to trubka, snad ho to prejde

ajunka
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2008 20:56
- Nahlásit

moje čuba hovawrata se naučila plavat až ve třech letech do tý doby max po kotníčky dámička. ted mám štěno 10 měsícu to sme do vody po břicho dostala zatím jen bud na jinýho psa nebo na sebe plavat se jí taky zatím nelíbí- asi bych to enlámala přes koleno on ten pes většinou ejdnou rpostě začne ani enbduete vědět jak

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 08:00 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Mika
Zeby plaval za vami si neskusala? Na niektorych to zabera perfektne. Alebo hratky vo vode (aport) so psom - plavcom.

Dines
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 08:58
- Nahlásit

pigie
Ukaž mi šílence kterej už letos vlezl do vody
To muj haf se rozhodl jít plavat asi týden potom co jsem si ho přinesla - myslím že mu ještě nebyli ani 3 měsíce a navíc to bylo v březnu a v řece

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 09:08
- Nahlásit

Dines
Ok, cez vikend sa chystame na vodny vycvik a zdaleka nie je prvy poriadany tento rok

Dines
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 09:12
- Nahlásit

pigie
Brrrrr - to musí být ledovýýýýý
By se mi šiknul nějakej vodní výcvik v ČB

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2008 09:15
- Nahlásit

Dines
Tak v CB to nie je. Je to na Zahradisti pri Velkom Mezirici

bambule
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 12:04
- Nahlásit

Prudké běhání štěňat z kopce je stejně škodlivé jako prudké seběhnutí schodů. Ze schodů štěně kolem pátého měsíce už chodit může, ale jenom pomalu (říkal vet).Rozhodně nesmí sbíhat jako střela. S plaváním se našemu AST (9 měsíců) taky nechtělo moc začínat, když poprvé spadl do vody, potopil se a vůbec neplaval, museli sme ho tahat ven

bambule
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 12:06
- Nahlásit

ale výborně zabralo, když sem do vody vlezla taky. To mě začal hned zachraňovat a te´d už plave bez problémů a strašně se do vody těší.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání