| Autor |
Zpráva |
katy13
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 14:24
- Nahlásit
Uvažuji o koupi 7 měsíčního štěnda, a tak pátám po výhodách a nevýhodách jeho věku pro vstup do nové domácnosti..byl by to můj první pes, tudíž by mi názor odborníků moc pomoh
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 14:31
- Nahlásit
katy13
já tak volila dvakrát - měla jsem k tomu více důvodů. Samozřejmě vše má své pro a proti. Já jsem spokojená jak želva. Jedny z obecných plus - nikdy jsem neřešila čůrání v bytě ale hlavně jako záměstnaná osoba si myslím, že takový odrostenec přece jen nese samotu líp. Moc záleží, z jakých podmínek si psa bereš. Jen nevím, jakto že koupě? Většinou se lidi pesů vzdávaj zdarma a dobrovolně.
|
katy13
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 14:38
- Nahlásit
Sijes
ono se jedná o málo početné plemeno, po kvalitních rodičích s PP..pán si pejska chtěl nechat pro sebe, ale údajně si teď pořizuje další 2, tak by to asi nezvládal..no uvidím až se s ním setkám osobně
|
11111
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 14:44
- Nahlásit
já si brala psa, když mu bylo 6 měsíců. Vrácené štěně. Prý nevychovatelné a nezvladatelné.
Ted je to mazlík radost pohledět. Samo, že ej to teriér, takže si občas postaví hlavu, ale neměnila bych.
Kdybych mohla, tak příště jdu zase do staršího
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 14:45
- Nahlásit
katy13
u psa z dobrých podmínek bych se nebála, u útulkáře 4 měsíčního to bylo horší než se štěndem, krz to čůrání.
Ale jak píšeš, osobní setkání napoví
a prozraď nám plemínko
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 14:46
- Nahlásit
katy13
Hm, tak to je divné, že si pořizuje další 2 a proto jednoho dává pryč. Teda jako pro mě osobně. To tady ale neřešíš. Myslím si, že do 2 let je pes tvárný. Třeba psa co má za sebou špatnou zkušenost, bych začátečníkovi nedoporučila.Já to u první měla tak, že prostě byla jak neřízená střela, protože vyrůstala jak dříví v lese - ale šlo o to dát hranice. Jinak byla moc hodná. Druhá podobně, ale přece jen se to zvládalo líp s většími zkušenostmi. Dost záleží na plemenu. Obecně myslím, že v 7 měsících by neměl být problém si psa uzpůsobit a vychovat.
|
katy13
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 14:50
- Nahlásit
reneeska
jedná se o norwichského teriéra...už po něm delší dobu toužím ale stále mě odrazovala vysoká cena. Ale jelikož je štěndo už starší tak ho prodává levněji (bych se o něj méně bála..přeci moc zklušeností nemám)
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 14:52
- Nahlásit
katy13
Pokud tě něco neodradí při osobním setkání, šla bych do toho, a nezpomeň na kvalitní smlouvu o koupi
|
katy13
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 14:52
- Nahlásit
Sijes
no taky jsem už uvažovala jestli za tím proč chce psa prodat není něco jiného..
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 14:54
- Nahlásit
katy13
Mno jako těžko soudit - to by vše byly jen spekulace. Ale mě se celkově nelíbí přístup takových "obchodníků" - pro mě je pes společník a nikdy bych se ho nevzdala z nějakých běžných důvodů. Třeba že mi nevydělá dost peněz apod.....
|
katy13
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 14:54
- Nahlásit
reneeska
no už plánuju poptat se známých co v takové smlouvě mít
|
katy13
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 14:59
- Nahlásit
Sijes
pán vlastní chovatelskou stanici a popravdě se mi oproti jiným zdá trochem horší ale doufám, že je to jen zdání..navíc má prý 15 let zkušeností z odchovem..no ta schůzka určo hodně napoví
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 15:02
- Nahlásit
katy13
Jak psala reneeska - osobní setkání napoví (to je jak inzerát ). Ideální by bylo vzít si sebou někoho, kdo se vyzná v plemeni nebo aspoň obecně ve psech. Jsem se dívala na netu - to jsou mrňousci, i když zdá se odolní a aktivní. Psali dost závisláci na člověku - takže by měl přilnout, pokud se mu budeš věnovat.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 15:07
- Nahlásit
katy13
POkud je OK, proč ne, 7 měsíců je hezká doba. Ušetříš si starosti s počůráváním čehokoli kdykoli. Já osobně měla štěně v životě jen jednou, Bucu, jinak samé dospělé psy...
|
katy13
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 15:08
- Nahlásit
Sijes
no já pravě chtěla nějakého prcka ale žádného gaučáka..osobně jsem se s nimi setkala na výstavách a jsou takoví živí a veselí-no prostě akorát pro mě..
jelikož je plemeno málo početné tak odborné rady můžu hledat bohužel leda u chovatelů po netu..
i tak doufám že to všechno vyjde a budem mít doma nového člena
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 15:10
- Nahlásit
katy13
Čím se ti zdálo "horší"?
|
katy13
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 15:18
- Nahlásit
Mucholabka
No když jsem se po štěňátku poohlížela u všech možných chovatelů nacházela jsem aktuální informace na jejich stránkách. Za to v téhle chov. stanici je jedna zpráva "za rok", fotky štěňátek téměř žádné a inzerát na štěňata má už pán pravidelně asi půl roku každý měsíc v časáku.
A nejlepší bylo jak jsem ho poprosila zda by mi neposlal nějaké fotečky na mail..tak řekl že má něco s foťákem, přitom teď už má foťák každý mobil
|
Fiend
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 15:35 - Změnil/a: Fiend
- Nahlásit
Ahoj;) Tak jsem to pročítala a taky bych písla svůj názor. Já si většinou přivezla malého štěníka. Myslím si, že dovézt si toho maličkého drobečka má určité kouzlo.. včetně loužiček.. a nočního vstávání a tak vůbec. Jakmile by mi majitel řekl, že si pořizuje dva nové psy a jednoho dává pryč, rozhodně bych utíkala mílovými kroky a hledala jinde. Toužit po štěňátku je krásné.. ale koupit štěně "levně" sebou do budoucna zpravidla přinese jen spoustu problémů. Ale mluvím o "levně", nikoli o věku. 7 měsíců je pořád krásný věk, ale mně by bylo líto, že jsem nebyla u těch prvních týdnů. Spíš bych asi ještě chvíli šetřila a vybrala štěníka jinde. Nicméně mohu při svých zkušenostech říct, že mé rok a půl dlouhé čekání na štěně dopadlo naprosto katastrofálně.. takže nakonec je volba stejně jen na Tobě. Každopádně přeji šťastnou ruku při výběru a určitě je lepší nespěchat.
|
katy13
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 15:44
- Nahlásit
Fiend
no jelikož jsem už byla během půl roku v kontaktu se všemi chovateli v ČR tak určitě nespěchám...Našetřeno mám dost..ale jelikož jsem začátečník tak mám obavy chodit po venku s takovým majetkem
|
katy13
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 15:45
- Nahlásit
obrazně řečeno,že
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 15:52
- Nahlásit
katy13
jelikož jsem začátečník tak mám obavy chodit po venku s takovým majetkem
a to ten "majetek" bude ještě stoupat na ceně s každou návštěvou veta
kupní cena je taky důležitá, ale během života psa do něj vrazíš minimálně tolik, kolik byla pořizovací cena a to se nesmí přihodit vážnější zdravotní problémy.
A 7měsíční pes možná bude mít menší sklony k demolici bytu o samotě a že k demolici dojde, to se můžeš vsadit - to jsou potom částky za rekonstrukci nebo nákup nového zařízení
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 15:54
- Nahlásit
katy13
Ale jelikož je štěndo už starší tak ho prodává levněji (bych se o něj méně bála..přeci moc zklušeností nemám)
Min penez za stene, min strachu za nej? Nebo taky obrazne receno?
Neptej se na netu, zajed se tam podivat, zkontroluj si skus, varlatka, kylu, povahu stenete a podminky, ve kterych zije, jak se chova k cizim a tak celkove. Dle toho bych se rozhodovala, ne dle toho, zda jsou nebo nejsou na webu aktualni fotky.
Je spousta CHS jinych plemen, ktere zadne stranky nemaji, natoz aktualizovane. A taky nemam v mobilu fotak.
|
katy13
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 16:06
- Nahlásit
Fifi
no strach furt stejný, ale spíš jde o můj vnitřní pocit..asi že jako nebudu panikařit či tak
chapu že někdo na stránky kašle..ale když už je má tak by stálo za to tam sem tam hodit nějaké info (vždyť já na jeho nabídku narazila čirou náhodou když jsem to hodila do googlu a ještě skoro na konci všech odkazů )
teda mobil bez foťáku mi je záhadou
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 16:16
- Nahlásit
katy13
teda mobil bez foťáku mi je záhadou
A proc? mobil mam na volani a sms, ne na foceni. Aneb cim min fci, tim min se to muze rozbit.
A proste se na stene zajed podivat a pak uvidis. Na netu se to fakt nevyresi. Zkusenosti se starsim stenetem ti tu lidi popsali, ted jde o to, zda ty tve pochybnosti maji opodstatneni nebo ne.
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 16:21
- Nahlásit
Fiend
Já jsem šla do staršího taky z těch důvodů, že je mi docela líto útulkáčů apod..... Já to mám tak, že když vidím, kolik je "potřebných" tak ty štěnda přenechám jiným. Já jsem taková sběrna Až později jsem si vyvodila ty výhody - jako čurání a tak. První důvod to určo nebyl.....
|
Sijes
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 16:22
- Nahlásit
katy13
Každopádně jen podle tvého popisu si nemůžu pomoct, ale p. chovatel je mi těžce nesympatický. Nemám ráda množírny.
|
katy13
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 16:54
- Nahlásit
Sijes
no třeba to celé je ještě jinak, možná jsem to po telefonu jen špatně pochopila..ono na vysvětlování nebyl moc čas
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 16:57
- Nahlásit
Ahoj,
toto plemeno je u nás poměrně vzácné a podle mého názoru, ten pejsek nebude chovný.
To že si vezmeš starší štěně, ti ještě nezaručí, že štěně bude čistotné a zvyklé být v bytě /nedomolovat zařízení, neštěkat..../, může být zanedbaná socializace, výchova......
Ale také to může být bezproblémový pejsek a prima kamarád.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 19:40
- Nahlásit
Ahoj, my jsme si brali obě holky z útulku zhruba v půl roce. První byla čistotná a v pohodě, druhá ne, ale za 14 dní měla návyky zvládnuté. Měla panickou hrůzu ze psů, ale už celkem jsme to zvládli.
Problém není ve věku, ale v tom, jaký ten pes je.
Jeď se tam podívat, uvidíš jaký bude a rozhodneš se. Za návštěvu nic nedáš
Jo a čistotnost je to nejmenší
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 21:44
- Nahlásit
katy13
určitě bude lepší, když tam pojedeš s někým, kdo má se psy nějakou zkušenost a bude trochu objektivnější, Ty určitě budeš ovlivněna touhou po pejskovi
|