Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / štěně a klíšťata
Autor Zpráva
franceska1
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2008 11:56
- Nahlásit

Dobrý den,
vím že se to tady asi už někdy řešilo,ale já to nemohla najít,tak se zeptám pro jistotu znovu. Jak je to s ochranou 8-týdenního štěněte proti klíšťatům,popřípadě kdy můžu aplikovat spot-on či nasadit antiparazitní obojek? Všude čtu že až od 3 měsíců,ale co ten měsíc? Budu mít štěně irského soft coated wheaten teriéra a zrovna přes léto při procházkách jich určitě pár chytne,tak nevím

A další otázečka ohledně stravy: Chovatelka krmí štěňata Eukanubou puppy,jaký je váš názor na toto krmivo a jeho druhy-(četla jsem i o jehněčím v granulích-je to dobré?) a případný přechod na jiné granule?Nebo to nechat tak jak to je?
Díky za odpověď.

Eny
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2008 13:31
- Nahlásit

franceska1
dávám ex-spot je to od dvou týdnů, tak nevidím důvod dát to na 8 týdenní
obojek tě vyjde levněji, ale naštěně bych ho nedala, vůbec si myslím, že štěně by bez dozoru nemělo mít obojek, protože se za něj může někde chytit... a neštěstí je tady. Takže štěněti doma obojek dávám, jen když jdeme ven a jinak je bez obojku.
Co se týč eucanuby, já bych tín nekrmila, ale to je jen o názoru, známá tím krmí a je spokojená, já tím krmila a s poloviny sežraný pytel letěl do popelnice... tak asi tak. O Eucanubě obecně se říká, že s ní jseš buď spokojená a nebo hodně nespokojená střední cesta u ní není, nesedí každému psu.

franceska1
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2008 15:11
- Nahlásit

Já radši taky uvažuju o tom spot-onu. Je to i praktičtější. Ale s tím krmivem nevím. Když je tím štěně krmeno od mala,tak by mu to vadit nemělo ne? Uvidím,každopádně jsem v tomhle zelenáč,neznám skoro žádné značky granulí a po všemožném pročítání na internetu jsem zmatená čím dál víc. Každý radí něco jiného, jen chci aby štěndo bylo zdravé,čilé a v pohodě. Ale na druhou stranu do něho nechci cpát nějakou chemii a tak.

Eny
Člen
# Zasláno: 6 Čen 2008 15:32
- Nahlásit

franceska1
vem to zdravým rozumem, pokud chovatelce vychází její krmný plán tak se ho drž a bude to taky OK neboj určitě ze začátku krm tou Eucanubou, aby štěndo nemělo ještě k těm všem změnám se změnou prostředí a páníčků... změnu žrádla, dávej to na co je zvyklé a časem sama uvidíš, jak na tom prospívá a případně to pak můžeš kdykoliv změnit. v podstatě dávaj bacha na to aby štěndo zbytečně moc netloustlo, nehublo, mělo pěknou lesklou srst a nemělo průjmy. to je takové základní určení zda krmení pejsanovi vyhovuje nebo ne

Barus
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2008 22:57
- Nahlásit

Já taky Eukanubou štěndo krmila do 5-ti měsíců, protože tim krmila chovatelka. Srst mělo krásnou, ale trpělo neustálými průjmy a bylo poznat, že mu to krmení opravdu nechutná a spapalo sotva půlku doporučené krmné dávky. Tak jsem teď přešla na Hill´s Puppy Lamb and Rice a zatím naprostá spokojenost. Průjmy nemá a je vidět, že tyhle granule jí opravdu s chutí, krmnou dávku spapá a ještě žádá přídavek. Dokonce jí tydle granulky dáváme i místo pamlsků, máme koupené pamlsky od Eukanuby Puppy, ale odmítá je jíst, protože jí nechutnají!!!

Dines
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2008 11:05
- Nahlásit

franceska1
JJ, pořiď ExSpot - je už od dvou týdnů a hlavně fakt funguje - a kdyby náhodou, tak ještě háčky na vytahování

Jinak co vím, tak většina lidí se shodne, že eukanuba je zbytečně drahá

Mika
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2008 11:23
- Nahlásit

hacky na vytahovanie v kazdom pripade !! to ze spot prestava fungovat zistujem prave tak, ze vytahujem kliesta - a tie haciky su technologickym zazrakom inak ja aplikujem Duowin, davala som to stendovi od troch mesiacov ale myslim ze veterinarka nam hovorila ze je vhodny uz pre stenda od 6 tyzdnov. Co ho mame, pejsa nemal jedineho kliesta - az po takmer dvoch mesiacoch, co bol pre mna signal, ze je potrebne aplikovat znovu.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání