| Autor |
Zpráva |
Mari
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2008 23:25
- Nahlásit
Který z granulí pro štěňě vypadá svým složením nejlíp?
Eagle Pack small & medium breed puppy formula:
Bílkoviny min. 28.0%
Tuk min. 17.0%
Vláknina max. 3.5%
Vlhkost max. 10.0%
439 ME (kcal/hrnek krmiva)
Vápník Vápník min. 1.3%
Fosfor min. 1.0%
Vitamin A min. 22,000 IU/kg.
Vitamin E min. 165 IU/kg.
Sodík min. 0.30%
Kyselina DHA min. 0.1%*
Omega 6 min. 3.1%*
Omega 3 min. 0.65%*
Složení:
Kuřecí moučka, mletá kukuřice, kuřecí tuk (konzervovaný směsí přírodních tokoferolů), vepřová moučka, ovesná mouka, sušené řepné řízky, mletá hnědá rýže, mletá bílá rýže, moučka z ančoviček a sardinek, sušené pivovarské kvasnice, lněné semínko, moučka z pšeničných klíčků, olej z menhadena, sušená vejce, sůl, chlorid draselný, mrkev, hrášek, inulin, extrakt z juky schidigera, DL-Metionin, vitamin A, D3, E, riboflavin, vitamin B12, kyselina d-pantotenová, niacinamid, cholin chlorid, Pyridoxin hydrochlorid, Tiamin mononitrát, kyselina listová, kyselina askorbová (vit.C), biotin, lecitin, extrakt z rozmarýnu, inositol, hnědé mořské řasy kelpa, polysacharidové sloučeniny zinku, železa, manganu mědi a kobaltu, jodičnan draselný, seleničitan sodný, probiotika a trácicí enzymy: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Enterococcus faecium, B. subtilus, Bacillus licheniformis, Bacillus coagulins, Aspergillus oryzae, a Aspergillus niger.
ANF puppy 28:
Bílkoviny min 280 g/kg
Tuk min 170 g/kg
Vláknina max 35 g/kg
Vlhkost max 10,00%
Popel max 70 g/kg
Složení:
Drůbeží maso, rýže,celozrnné obiloviny, drůbeží tuk (smícháno s vitamínem E), řepná dřeň, sušené celé vejce, rybí maso, lecitin, výtažek z juky schidigery.
Trainer Baby medium:
SUROVINY:
Maso (čerstvé kuřecí a krůtí maso 25%), obiloviny, oleje a tuky, Dužina řepy 4%, Ryby , pivní kvasnice, vitamíny a minerální soli. Chráněno vitamínem E. Obsahuje kyselinu linolénovou 3,5% a bioflavonoidy.
VITAMÍNY:
Vit. A 18000 m.j., Vit. D3 1350 m.j., Vit. E 265mg, Měď 20mg
ANALÝZA:
Vlhkost 8%, Proteiny 30%, Tuky 17%, Vláknina 2,4%, Popelovina 6,9%,
1kg 4kg 15kg Vápník 1,3%, Fosfor 1%,
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2008 23:29
- Nahlásit
Eagle pack bych volila
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2008 07:36
- Nahlásit
jednoznacne Eagle Pack! A ak si este narocnejsia, zvol si holisticku radu.
|
leila
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2008 08:07 - Změnil/a: leila
- Nahlásit
Mari
pokud si stojíš za těma co si vypsala tak Eangle vychází nejlépe ale mojemu ,,štěndu" nejvíce sedl Bento Kronen
Deklarované hodnoty:
Bílkoviny 320g, tuky 220g, vláknina 25g, popelovina 75g, vápník 12g, fosfor 8g, sodík 4,4g, vitamín A 16.000 m.j., vitamín D3 1375 m.j., vitamín E 140mg, Beta-karoten 10mg, měď 20mg. Energetická hodnota: 4 340 kcal/kg.
Ale u všech značek nemáš jistotu co je tam za maso akorát u Eanglu je moučka..... jink u ostatních to můžou být droby nebo cokoliv
U Bnto Kroneneu je dehydratované maso tudíž do továrny šlo opravdu maso.....
Složení:
Dehydrované kuřecí maso (min 30%), živočišné tuky, rýže (min 25%), pšeničná moučka, řepná dužina, kukuřičná moučka, pšenice, lněné semínko, dehydrované rybí maso, drůbeží bílkovinový izolát, pivovarské kvasnice, sušená celá vejce, stopové prvky, frukto-oligo-sacharidy, lecitin (0,2%), dvojfosforečnan sodný, výtažek z měsíčku lékařského.
|
Mari
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2008 09:06
- Nahlásit
leila
Značek je tolik, že člověk neví, kterou zvolit. Bento je premiovka nebo superpremiovka? Na stránkách www.bentokronen.cz je ve složení medium growth napsané drůbeží maso stejně jako u ANF http://www.bentokronen.cz/nb/mediumgrowth.htm
|
Mari
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2008 09:12
- Nahlásit
Mika
Na holistickou řadu jsem se dívala, ale zdá se mi, že receptury mají málo bílkovin a tuku, to bych osobně volila spíš pro dospělého psa. Je to střední plemeno a štěně by mělo mít 25 % bílkovin a kolem 18 % tuku.
|
leila
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2008 09:27
- Nahlásit
Mari
jj na stránkách to mají napsané jinak ale je ttam 100%dehydratované media puppy jsem měla doma .... jinak je to u nás superpremiovka v zemi původu je to premiovka jelikož se to tam rozlišuje jinak je to dovážené přímo z jedné ze severských zemí, v poslední obě na to přechází hodně lidí a zatím nemá nikdo problém....
A potom je ještě super tadyto http://www.biomillcz.com/ ale s tím jsem se ještě nesetkala že by někdo krmi. ovšem vzorky super..... a je tu zase to dehydratované maso
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2008 12:11
- Nahlásit
Tyhle diskuze mě vždycky šíleně pobaví
Něco vám povím. Měli jsme dvě, skoro stejně staré štěńata. Věkový rozdíl cca 8 měsíců. Šeltie a šarpej. Vyrůstali spolu, žili v absolutně stejných podmínkách, dostávali stejné dávky pohybu, výcviku i mazlení. Pak šarpejku přejelo auto. Měla rozdrcené čelisti a spoustu dalších zranění. Po operaci těch čelistí byla odkázaná na tekutou a mixovanou stravu. Cca čtyři měsíce. Do té doby jsem krmila granulemi Trainer energy a sem tam masem. Když jsem měla chuť vařit . Pro šarpejku jsem musela granule rozmočit absolutně na kaši a to s Trainerem prostě nebylo možné. Byli jsme nuceni jít o řadu níž a začít krmit Ankou. Šeltie byla mezitím pořád krmená Trainerem. Ač jedno štěně bylo krmeno superpremiovkou a druhé premiovkou Ankou podstatně nižší úrovně (a podstatně levnější) nebyl mezi nimi žádný rozdíl. Při sběru hovínek jsem nikdy nepoznala, které je šeltie a které šarpejky. Energie štěňat byla taky srovnatelná. Zdraví rovněž, odhlédneme-li od potíží způsobených onou havárií. Prostě vůbec nebylo poznat, že jedno z těch štěńat je krmeno "lépe" a druhé "hůře". Od té doby na superpremiové, premiové a marketové granule prostě nevěřím . Krmte čímkoliv, hlavně krmte s láskou
|
Mari
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2008 13:52
- Nahlásit
leila
To jsem si všimla, je jsou některý granule superpremium a na pytli je premium. Biomill mě bohužel ničím nezaujal.
|
leila
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2008 14:23
- Nahlásit
Biluška
no jasně ale jde o to z čeho vybíráš Anka je docela super ale kdyby jsi krmila Tescem tak by možná rozdíl byl viditelný ale třeba nám nesedlo skoro nic ani 100% Pro planka se mi s ní potento.... pak měl nějakou dobu Trainer a ten mi nežral všechno bylo OK ale nechtěl to samotné ani po hladovce... tak jsme přešli na ten Bento Kronen žere ho a je v phodě
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2008 14:35
- Nahlásit
leila
Ale Bento kronen je taky krmivo, který není nejdražší
Ale jako jo, taky jsem s ním jeden čas krmila a byl fajn - teď krmím podobnou cenovou kategorií (Chicopee) a taky spokojenost
|
leila
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2008 15:58
- Nahlásit
Dines
a kdo tu psal o nejdražších BK není nejdražší ale je kvalitní má super složení na tu ,,cenovou" kategorii existujou i složením horší a dražší... já třeba neuznávám když je na prvním místě oblí a nebo masová moučka a tu má docela dost krmiv
|