| Autor |
Zpráva |
Mika
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 18:13
- Nahlásit
Práve mi štendo prezubuje (má 5 mesiacov, GR). Všetko prebieha zdarne, v priebehu minuleho tyzdna sme prisli o vsetky spicaky - az na ten horny vpravo. Nove zuby ma uz tiez vsetky vonku - vratane toho, v ktorom mu este zavadzia ten stary. No a co ma zaujima - ten zub sa uz kyve cakam ze kazdu chvilu vypadne, ale je strasne sivy, skoro az cierny a dost mu smrdi u huby. Je to normalne? Davam mu zuvacie platky, no ten smrad je len posledny tyzden, co tak intenzivne menil tie zuby Nemoze to mat nejak zapalene? Nevyzera ze ho to nejak boli, ale tiez nechcem aby zacalo. Myslite, ze by som mu mala "pomoct"? alebo proste cakat?
|
duli
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 18:32
- Nahlásit
Mika
neco podobneho jsem mela u svojeho psa......taky ho mel viditelne zkazeny tak jsem mu s nim porad kyvala a pak se vytahnul tak nejak sam.....
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 20:38
- Nahlásit
Černý zub v pořádku není. Ale příčin může být víc, takhle po netu těžko soudit. Obecně potíže mléčných zubů není dobré podceňovat, protože kořínkem zasahují do bezprostřední blízkosti vyvíjejících se zubů trvalých a případný zánět zde může způsobit problémy. Takže doporučuju konzultaci u veterináře - stomatologa. Jinach zápach z tlamy v období přezubování může způsobovat i rozkládající se krev, která tento stav někdy provází.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 21:07
- Nahlásit
Mika
Pokud se zub hýbe,vezmi si čistý hadr, štěně pořádně zafixuj a zub mu vytrhni. Kdyby ranka nějak víc krvácela, vydesinfikuj jí pro klid v duši.
Není to žádná věda, určitě to zvládneš i bez stresu u veterináře.
Odumřelý zub bude pravděpodobně původcem zápachu. Nedávno jsem takhle páčila naší Kačce špičák a smrad z vytrženého zubu byl fakt neuvěřitelný.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 21:16
- Nahlásit
Smečka
Nedávno jsem takhle páčila naší Kačce špičák a smrad z vytrženého zubu byl fakt neuvěřitelný.
jo to znam, ja takhle jednou vytahoval kidakovi kliste a on si u toho prd.
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 21:20
- Nahlásit
Vytržení je samozřejmě možné, zub se ale musí podařit vyndat celý (s neporušeným kořenem, který je u mléčných špičáků relativně dlouhý). Zalomený zbytek by sloužil jako rezervoár infekce (komplikace). Moje trubka si zlomila špičák asi tak 14 dní před tím, než by pravděpodobně sám vypadnul, takže jsem musela kořen vyndavat chirurgicky...
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2008 11:18
- Nahlásit
diky moc za rady zub bude vazne pravdepodobne z odumrety, ma taku hnusnu hnedosivu frabu, vedla neho pekny bielucky novy zub a pritom priserny smrad z huby. Pockam este dnes, ci nevypadne sam vo stvrtok s nim tak ci tak idem na veterinu na ockovanie proti besnote tak nam pani doktorka urcite poradi. ale stve ma ze nechce von sam... akurat pes ma hody bo dostava same fajnotky na zuvanie
|
Mika
Člen |
# Zasláno: 21 Kvě 2008 16:09
- Nahlásit
tak aby sme toto forum zdarne uzavreli zub je vonku pani doktorka ho vytiahla kliestami. Bol uz zlomeny, preto odumrel - a zmenil farbu. Tak som rada ze je vonku a novy silny spicak moze zdarne rast
|