| Autor |
Zpráva |
franceska1
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2008 23:53 - Změnil/a: franceska1
- Nahlásit
Dobrý večer, měla bych dotaz ohledně tohoto plemene a také bych uvítala jakékoli zkušenosti s tímto pejskem. Chystáme se na příchod štěňátka této rasy do naší rodiny a chtěla bych se zeptat, zda je vhodné u této rasy začít s výcvikem na poslušnost již od 8 týdnů. Díky
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 10:44
- Nahlásit
vhodné u této rasy začít s výcvikem na poslušnost již od 8 týdnů
Zcela určitě začni s výchovou - nikoliv s výcvikem
Připrav se na tvrdší teriéří hlavičku, takže hlavně důslednost a velká laskavost.
|
franceska1
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 12:01
- Nahlásit
Zcela určitě začni s výchovou - nikoliv s výcvikem
Ano tak jsem to myslela
Jen se trošku bojím vztahu pes- dítě, nechtěla bych aby si štěně už od začátku spojilo dítě= potenciální nebezpečí, však víte,tahání a neustálé hlazení a taky nechci aby si dítě neodneslo naopak strach s pejsků, přece jenom nelze zcela zakázat kontakt dítěte se psem a jistě to není dobré, ale u všeho být někdo dospělý nemůže.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 12:47
- Nahlásit
franceska1
O jak staré dítě se jedná?
Jinak obecně každopádně vymezit hranice hry pes-dítě. Tj. dítě psovi neleze do pelechu, nebere mu jeho hračky, nešahá při žrádle do misky, nepíchá do nosu atak. Pes dítěti taky nebere hračky. Hra pod dohledem dospělého, stejně tak mazlení atd.
Navíc štěně nemá cit, takže ručky dítěte (a nejen) by mohly doznát určité úhony, což by se mu nemuselo líbit.
Ale nebála bych se toho Prostě pejska s láskou a důsledností vychovávat, zkuste si přečíst nějakou knížku o výchově (např. od Mikulici - Poznej svého psa) a nedovolit dítěti a psovi k sobě "všechno". Oba potřebují svůj klid a místo.
Já mám mimino a psa.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 12:50
- Nahlásit
Terri
Já mám mimino a psa.
Ty nemáš mimino, ty máš úúúžasnou Michalku. Jen tak prolítávám, tak zdravím a pozdravuj malou.
|
franceska1
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:38
- Nahlásit
Mám 2,5letou holčičku. S manželem už jsme dlouho uvažovali o koupi pejska a tato rasa nám hned padla do oka. Určitě bude vše v pořádku a bude radost pozorovat jak štěně roste společně s naší malou Verunkou. Ale znáte to, nějaké obavy mě stejně hlodají
|
ijáček
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:45
- Nahlásit
znám připad kdy do rodiny s malou holčičkou pořídili štěňátko westíka, byla to nerozlučná dvojka . To štěně vycítilo, že je to dítě a jí jedinou "nedevastovalo" ruce tak hodně štěstí. Já bych se toho nebála.
|
franceska1
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 14:57
- Nahlásit
ijáček
Taky doufám. Hlavně aby si nekradli ty hračky
|
ijáček
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 15:00
- Nahlásit
já myslím, že je budou mít společný
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2008 16:24 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit
franceska1
ijáček
já myslím, že je budou mít společný
taky myslím, naše malá má nejradši čubiny uzlík, babička jde do kolen, když vidí, jak to žužlá pes a pak si s tím hraje malá. Samozřejmě, že by měli mít každý svoje. Staršímu dítěti to vysvětlíte, ale malému ne, zrovna tak, že nemá lézt do pelechu apod., ze začátku to chce hodně hlídat.
|
ijáček
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2008 09:02
- Nahlásit
pes má zdravý sliny, teda pokud zrovna nesežral nějakou "dobrůtku"
|