| Autor |
Zpráva |
kokoška
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 10:44
- Nahlásit
Je tu někdo, kdo má afgána a vyzná se v nákupu chrta ze zahraničí? Potřebuju poradit než rozjedu akci Jestli má cenu do toho vůbec jít!!!
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 10:51
- Nahlásit
kokoška
Odkud plánuješ psíka? Kámoška má afghána z Gandamaku
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 11:06
- Nahlásit
Dines
z AlJalalabad - to je můj velký sen, ale Gangamakem bych asi taky nepohrdla
|
hankah
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 11:10
- Nahlásit
Já mám dovezenou gandamačku ze Slovenska, ale nevím jestli budu umět poradit, co konkrétně tě zajímá.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 11:21
- Nahlásit
hankah
Hlavně mě zajímá, jestli mám šanci získat štěndo, když 100% vím, že nebudu chovat ani vystavovat a pak taky cena, mám obavu, že na štěně z AlJalalabadu mít nebudu. Chci jedině fenku a barva buď plavá s černou maskou nebo i bez event šedou - znáš někoho, kdo má psa z Jalalabadu? Mají právě štěnda,ale teď hned to není aktuální, tak nechci atakovat dotazy přímo je. Spíš mě zajímají zkušenosti jiných a pak taky kolik musím našetřit, nechci smlouvat o ceně, ale nedělám si iluze, že to bude levná záležitost.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 11:24
- Nahlásit
kokoška
Teda jako nevím, ale nejlíp ti na tohle všechno odpoví ti konkrétní chovatelé, kterých se to týká - a když je nebudeš "otěžovat" dvakrát denně 14 dní v kuse, tak se určitě o obtěžování mluvit nedá
Napsala bych jim mailíka se vším co mě zajímá a se svými plány, a měli by se ti ozvat a odpovědět ti
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 11:35
- Nahlásit
Dines
V němčině ze sebe nedostanu ani slovo (stránky jsou pouze německy) takže anglicky asi nepokecáme, no když bude nejhůř, tak to zkusím, ale je mi prostě blbé sondovat cenu. Chtěla bych aspoň orientačně vědět rozmezí, jestli to bude třeba 5000 CHF, tak nemá cenu vůbec o jejich štěndu ovažovat.
Už jsem psala dříve několika chrtařům (včetně chovatelských stanic a nikdy mi nepřišla odpověď) - nevím, kde soudruzi udělali chybu
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 11:41
- Nahlásit
kokoška
Asi někde u chovatele.....ale jako je blbý sondovat rovnou, ačkoliv já jsem to udělala, odpověď dostala, a když jsem odepsala, že děkuji za info, ale je to mimo mé finanční možnosti - že třeba jestli by to nešlo na splátky, tak jsem dostala docela značnou slevu a možnost splátek k tomu
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 11:47
- Nahlásit
Dines
jsem dostala docela značnou slevu a možnost splátek k tomu
na králováka?
Právě se obávám, že jsem si vybrala stanici, která rozhodně nemá nouzi o kupce a já s tím, že nechci vystavovat ani chovat mám značnou nevýhodu. A zas jim nebudu slibovat něco, co vím, že neudělám jen kvůli tomu, abych štěně získala.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 11:50
- Nahlásit
kokoška
A proč vlastně nechceš na výstavy?
JJ , na králováka
|
hankah
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 11:50
- Nahlásit
Jak píše Dines, na to ti musí odpovědět chovatel, nejprve bych jim napsala jaké mám pro psíka prostředí, co s ním chci dělat a nedělat a na cenu bych se zeptala až třeba při dalším majlu, ale počítej, že malá cena to nebude.
Já jsem se zeptala na cenu asi po třetím telefonátu. Ale přeci jenom to Slovensko je blízko a rozumíme si.
Ale když nechceš psa na výstavy, co se poohlédnout někde blíž a určitě za levnější cenu, on i ten transport bude něco stát.
Tím tě samozřejmě nechci odradit, afgány mají krásné.
Já odhaduji 25000-35000.Kč
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 11:52
- Nahlásit
hankah
kokoška
No, nezbývá než souhlasit s hankah - Ty nechceš psa na chov,ani na výstavy, tak proč chceš psa z těchto špičkových (aspoň Gandamak je fakt špička) chovatelských stanic?
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 11:59
- Nahlásit
Dines
A proč vlastně nechceš na výstavy?
jednak mě to nebaví, nemám potřebu svého psa někde předvádět a pak jsem od několika lidí nezávisle na sobě slyšela, že mezi afgány to na českých výstavách není zrovna čistá hra, ale to je jedna paní povídala.....
hankah
transport bude něco stát.
to jistě, ale asi to ve finále cenu nijak dramaticky nezvýší
Já odhaduji 25000-35000.Kč
to bych snad ještě zvládla, ale mám obavu, že cena bude mnohem vyšší.
Můžu vědět za kolik máš pesana z Gangamaku? můžeš mi to napsat event. na mail.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 12:05
- Nahlásit
Dines
a kde je psáno, že mít psa z výborné stanice je podmíněno chovem a účastí na výstavách. Chci zdravého a krásného psa, protože se mi líbí exteriérem i povahou, bude to kámoš a ne nástroj na pozdvižení mého ega. Radši bych šla na dostihy a coursing než na výstavu.
Na druhou stranu chápu, že chovatel dá přednost člověku, který přislíbí výstavní kariéru a chov.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 12:11
- Nahlásit
kokoška
poptej se na adopci chrtu, tam jsou moc ochotni http://adopcechrtu.eu/forum2/index.php?sid=9d1786a 72a514e842b2792add8924313
|
hankah
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 12:17
- Nahlásit
Já jsem vybrala právě Gandamaky, protože mne výstavy taky tolik neberou, ale více dostihy a oni mají právě vynikající spojení, že jsou jak na výstavy, tak dobře běhají.
Tu cenu jsem odhadla právě podle Gandamaků.
I já mám jednu afgánku, která byla na výstavě asi dvakrát, nebavilo jí to, tak to je domací mazel, občas si jde na dráhu nebo na coursing zaběhat, ale jen rekreačně. S touhle mladou chci právě udělat licenci dostihovou a občas na výstavu.
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 12:30
- Nahlásit
hankah
Joj, díky moc za info. Jestli si jednou Gandamaka pořídím, tak dám vědět.
můžu mít ještě všetečný dotaz
Jak máš svoji fenku vysokou? Líbí se mi spíš mohutní a vysocí než drobečci a míry + váhy fakt nikdo neuvádi
|
hankah
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 12:54
- Nahlásit
První afgánka má 74 cm, váží 26 kg. Je opravdu na fenku vysoká, ale jemnější kostry, teď je jí 7roků.
Druhá je 1,5 stará, je o něco menší odhadem tak 72 cm, váha 25 kg, ale má mnohem mohutnější kostru.
Prostě žádní drobečci, ale vyběhaní, dobře osvalnění hafíci.
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 13:04
- Nahlásit
Nevíte někdo náhodou jestli ještě existuje CHS, ze které pocházel skvělý: Mohahazy razi Razdan?
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2008 13:45
- Nahlásit
hankah
Prostě žádní drobečci, ale vyběhaní, dobře osvalnění hafíci
to jsou holky fakt veliké, kéž bych taky měla štěstí na takové, tak ať ti dělaji jen radost
|