Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Cviky a hry pro štěně
Autor Zpráva
Falco
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2008 09:29
- Nahlásit

Prosím, pište sem cviky a hry, které vymýšlíte pro své štěně, nebo odkazy na stránky, kde takové cviky a hry jsou.
Nejde mi teď o klasickou základní poslušnost, ale o různé blbosti, které slouží spíš k zabavení, nebo potom jako základ nějaké další činnosti.
Mám 4,5 měsíční štěně am. kokršpaněla a jsem naprosto nadšená jeho živostí a obrovským zájmem cokoli dělat. (Koupili jsme si ho po smrti našeho jedenáctiletého psa, který byl před koncem dlouho nemocný). Navíc se mnou chodí do práce, takže jsme spolu celý den. Naučila jsem ho podávat packy, válet sudy, chodit kolem mě a mezi mýma nohama, čůrat na povel, ale taky zastavit se vždy před silnicí, jít na místo a aportovat (zatím jen některé) předměty.
Chtěla bych ho naučit hledat předměty v bytě a další zábavy, ale nevím přesně, jak na to. Taky mám dost problém se statickými povely - třeba zůstaň zatím vůbec nepochopil. Povely, při kterých se má něco dělat mu jdou skvěle. Když řeknu "místo", valí na místo, ale nezůstane tam ani 3 vteřiny. Takže podobně narážím při pokusech o srovnání do výstavního postoje. Pytel blech prostě nepostojí.
Díky za vaše rady a tipy.
P.S. Bard má svou galerii, můžete se na něj podívat.

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2008 09:42
- Nahlásit

Falco
My jsme nejdřív začínali hledáním piškotků tak, že jsem měla prcka třeba v předsíni, vzala jsem piškotek, šla do kuchyně a dala ho někam - tak aby mě viděl. pak jsem šla k němu, dala mu čuchnout ruky, kde byl piškot, pustila ho a řekla hledej, kde máš piškotek??? Když to našel - jakože pochopitelně našel , jásání odměna. Takhle párkrát. Pak jsem dveře zavřela. A pak jsem postupně schovky ztěžovala. A pak když už věděl o co jde, hledal hračky. Taky nejdřív zjednodušeně, ale protože už ví, co se po něm chce, pochopí to rychle.
Když ho pošleš na místo a on tam nechce zůstat, přidrž ho tam chvilku v klidu s povelem místo! Až nebude mít tendence se vysmeknout a valit pryč, dej ruku pryč, ale zůstaň tam. Až zmákne tohle. Stoupni si. Pak si stoupni kousek dál.Jakmile bude mít tendenci vystřelit, vrať ho vždy zpátky s povelem místo. prodlužuj dobu, kdy tam musí zůstat - klidně po vteřinách. pak po půl minutě. Je to akční rarach, jak píšeš, bude mu to trvat, ale zmákne to.

dejavu
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2008 09:47
- Nahlásit

nejake hry se psem jsem popsala tady
http://www.dejavu-clanky.estranky.cz/clanky/pes/hr y-se-psem

Mika
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2008 10:33
- Nahlásit

dejavu

prave citam tvoje navody na schovku a vrta mi v hlave jedna vec... ked pes hlada piskot, moze ho hned ako ho najde zbastit? mam totiz goldena a ten sa moze pre jedlo umlatit, neviem si dost dobre predstavit, ze by zobral pistot do papulky a priniesol mi ho hracku asi nezozerie, ale na tu ho zo zaciatku nenalakam

Falco

prezradis mi prosim, ako si ho naucila valat sudy? my mame na programe prave "ukaz brusko" no prekotit moje 17 kilove "steniatko" uz da celkom zabrat, hlavne tak aby to nebral, ze je to za trest

dejavu
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2008 10:47
- Nahlásit

Mika

samozrejme ho sezere okamzite, taky neznam psa, co by aportoval piskoty, ani bych to od zadneho nechtela

Falco
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2008 11:36
- Nahlásit

Já ho učila nejprve fixaci na mou ruku v pěst (je v ní dobrůtka). Pak "lehni", ale ne to na "zkouškové", ale takové štěněcí - položím ruku s piškotem na zem a pes ze sedu nebo za stoje plácne oběma tlapama na ruku, aby dostal piškot. Ve výsledku leží hodně nataženej a s tlamou na zemi. A pak tou rukou pohybuju tak, aby se otočil nejprve na bok, pak na záda a dokončí to sám. Ruka musí být hodně nízko a PŘED čumákem, jinak se pes začne zvedat. Při prvních pokusech jsem pomáhala, ale spíš že jsem do něj trochu strčila, nebo mu zabránila zvednout hlavu a ramena. Určitě bych s ním nemanipulovala, protože pak vlastně neví, co má dělat. Musí na to jakoby přijít sám. Dobrý je taky zjistit, kdy se válí sám (pokud možno ne v nějakých fujtajblech ) a připojit k tomu povel a odměnu, ale to trvá déle a chce to pohotovou reakci.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání