Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Kastrace ano/ne
Autor Zpráva
Zuzinka
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 23:30
- Nahlásit

Mám pětiměsíční štěně bordeauxské dogy(fenka) a "zdědila" jsem pětiletého křížence jezevčíka(pes).Fena je v domě,pes venku.Bojím se prvního hárání a nechtěného spojení.Snáší se dobře, fenka je dominantnější. Veterinář říká, že k tomu nemůže dojít, kvůli velikosti psů. Má pravdu? Nebo mám nechat psa vykastrovat? Moc díky

sarax
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 23:32
- Nahlásit

Zuzinka
co je oddělit při hárání????různé pokoje..klece??????my to v bytě zvládli se psem a háravkou

aren
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 23:37
- Nahlásit

Zuzinka
Jo, stačí oddělit v době hárání, proč sahat hned ke kastraci. Mám tři psy a dvě fenky v domě, a zvládáme.
Na velikost nespoléhej, byla jsem kdysi svědkem, jak jezevčík nakryl pitbulku, ona si mu lehla.

jablunka
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 23:52
- Nahlásit

Zuzinka
Veterinář říká, že k tomu nemůže dojít, kvůli velikosti psů.
Pana veterináře pošli do Bylan,kde najde krásné křížence baseta a brazilské fily.I maminku a tatínka!

Ale k otázce,souhlasím s tím,že stačí pejsy oddělit.Na co hned kastrovat?

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 06:49
- Nahlásit

No nevím. Já taky spoléhala na oddělení psů a výsledkem je malý Metatron Hlasuji pro kastraci.
Upozorňuji, že mezi Armanem a Miou je taky dost velký velikostní rozdíl. Vůbec jim to nevadilo.

sarax
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 06:54
- Nahlásit

Biluška
a výsledkem je malý Metatron
a jak se to při oddělení psů jako může stát??pokud Arman neplodí myšlenkou,pak ofšem byla kastrace na nic

reneeska
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 07:06
- Nahlásit

To už záleží na tom, jestli nechcete na dogíně chovat, pokud ne, byla bych pro kastraci.
Ale samozřejmě jak tu všichni píšou, není to jedinné řešení, dá se je i oddělit

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 07:30
- Nahlásit

sarax
a jak se to při oddělení psů jako může stát??
No jak se to může stát.. Jednoduše se to může stát. Stačí když máš v devět být v Olomouci, je půl osmé a do Olmíku jsou to dvě hodiny cesty. K tomu zjistíš, že máš auto celé zaprasené, protože to dávají do stodoly kde jsou slepice, copak s tímto můžu jet mezi lidi? Do města zaparkovat? Celou dobu máš Armana na dvoře a háravou fenu v baráku. Ostatní feny mají volný průchod dovnitř i ven. Vezmeš kýbl, hadr a rychle běžíš omést ty slepičince z auta. Na sobě máš kostým a lodičky, protože už jsi připravená vyrazit. Opatrně se vyhýbáš kalužím na dvoře a auto meješ tak, aby sis nepoškodila zcela čerstvý lak na nehtech, ještě nezaschnutý. Což se ti samozřejmě nepovede. Najednou vidíš jak Armánek a Mienka dělají nemravné pohyby. Křičích po nich, běžíš tam, ale v cestě máš vrata, které se postaví na stranu budoucího Metatrona a zašprajcují se. Rozkopneš vrata a vběhneš do dvora. Samozřejmě pozdě. Doufáš, že něco zachráníš, spěcháš a šlápneš přitom do největší kaluže co tam je. Kostým zaprasený, lodičky taky. Musíš se jít převlíct a umýt boty. Do kanceláře přijedeš pozdě. Za devět týdnů se narodí Metatron.
Možná někdo, kdo žije v menším chaosu dokáže háravku uhlídat, ale já teda ne. A už vůbec ne před psem, který nakreje i cihlu

Mel
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 08:04
- Nahlásit

Biluška
hrozně ráda bych tě viděla v kostýmku a lodičkách s čerstvě nalakovanými nehty... přijedeš někdy tak na sraz?

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 08:16
- Nahlásit

Mel
Ne, tak jezdím zásadně jenom do práce
A úpa nejlíp vypadám když v těch lodičkách rozkopávám zašprajclý vrata a rudá vzteky ječím na celou vesnici "FUJJETOARMANESLEZDOLŮ"

Luca a Maxik
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 15:12
- Nahlásit

Tak my jsme křížený jezevčík s huskym, takže na velikosti nezáleží

Mar
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 15:17
- Nahlásit

Luca a Maxik
a mas nekde foto? to by me opravdu zajimalo totiz

Luca a Maxik
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 15:20
- Nahlásit

Mar:
zkus http://www.maxikblondak.estranky.cz/fotoalbum
ale sme všm sypatický

Mar
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 15:21
- Nahlásit

Luca a Maxik
tjo, tak tam bch teda huskyho netipla ani omylem

Fajka
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 15:23
- Nahlásit

Luca a Maxik
Týjo dobrý krásnej já vidím jezevčíka s haskounovejma vočičkama

Luca a Maxik
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 15:32
- Nahlásit

jojo taťka byl modrooký

Zuzinka
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 21:18
- Nahlásit

Díky za rady, ale ještě by mě zajímalo jak psy venčíte v době hárání? Já to mám tak, že bordyna je v domě, pes je zvyklý jen venku tak je na dvoře.Když bordyna musí,tak ji pustím prostě na dvůr. To bych musela chodit s ní a hlídat ji?Stačilo by kdyby byl pes třeba uvázaný u boudy?

reneeska
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 21:20
- Nahlásit

Zuzinka
pes uvázaným čuba na vodítku ... asi, oddělit nejlíp úplně, třema zdma a 5 zámkama a 8 západů ;)

aren
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 21:25
- Nahlásit

Zuzi, ano, s háravkou musíš chodit a hlídat ji. Už mnoho štěňátek se narodilo ze spojení fenkavolněpuštěnánadvoře plus pespřelezlplot.
Fenku vyvenčit a zase zavřít, aspoň přes ty krycí dny.
Já chodím venčit háravku na vodítku a kluci se hemží kolem, ale když nastanou ty krycí dny, těch je asi pět, tak venčím nadvakrát - jednou háravku a jednou zbytek smečky, bo by se nevyčural nikdo.

aren
Člen
# Zasláno: 24 Dub 2008 21:27
- Nahlásit

Zuzinka
Jo, a pes přivázaný u boudy nestačí, děvče si k němu dojde fakt, věř mi.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání