Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / spaní
Autor Zpráva
Jarmila
# Zasláno: 1 Čec 2005 13:45
- Nahlásit

Mám 3 měsíční štěně "boloňáčka" a zatím spal ve svém pelíšku u mé postele,ale už nevím jak dál,protože jsem totálně nevyspalá.Můj miláček usne po 21 hodině a pak pravidelně každou noc se budí v půlnoci,vyžaduje pozornost,pak po chvilce znovu usne do 4 hodin,ale pak je se spánkem konec, škrábe mi na postel apod.,takže spát se nedá. Jsem za měsíc,co ho mám totálně nevyspalá,protože jsem na něj sama a nemám se s kým alespoň na 1 noc vystřídat.Chci se zeptat ostatních majitelů takto malých psů,zda mají své miláčky ve stejné místnosti,kde spí oni nebo jinde.Prosím poraďte. Děkuji.

Anonymní
# Zasláno: 1 Čec 2005 13:57
- Nahlásit

my jsme naší slečnu učili spát v předsíni tak, že jsme si tam dali na 2 týdny spacák a spali tam s ní. V další fázi jsme spali v obýváku a ona při otevřených dveřích, ve kterých byla u země dřevěná deska, v předsíni sama. pak jsme se stále ještě s deskami ve dveřích přesunuli do ložnice a nakonec odstranili desky a dveře zavřeli. Celé to trvalo asi 1 měsíc, ale nelituju protože dnes spí sama za zavřenými dveřmi a vůbec o ní nevíme. Jedinou výjimkou je pokud jsme v cizím prostředí, to pak spí s námi v pokoji a k ránu může i do postele . vím, že mnoho psů spí v ložnicích, ale naše slečna je tak vyčerpávající, že jsem opravdu ráda, že mám místo, kam se před ní můžu schovattřeba když jsem nemocná a nemám náladu na hry.

Garfield
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2005 14:01
- Nahlásit

Neuč spát psa ve stejné místnosti jako spíš ty. Pak se nediv, že se nevyspíš. Nech jej zvyknout na to, že je v noci sám a až bude v poho, klidně si jej občas vem třeba i do postele. To už bude chtít jít stejně spát pryč... pravděpodobně.

Hafina
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2005 14:17
- Nahlásit

Můj pes byl něco podobného. Je mu teď 5 měsíců a je to v pohodě. Když byl malušenkej, tak se v 10 večer nabaštil a pak si tak hodinu musel hrat, nebo prostě vyžadoval pozornost. Rano vsataval v 5 hodin (jako i ja, protože musim stihat do prace) a blby bylo, že vstával v 5 hodin i v sobotu a v neděli. Časem se uplně uklidnil, spi se mnou v pokoji u hlavy postele nebo přímo v posteli (občas) a je uplně v klidu. Když má v noci žižu (to leto je hrozny), tak zaškrábe na dveře, já vstanu, pustim ho a jdu se rovnou vyčůrat. Ráno, když už se mu nechce spát, tak si kouše svou deku a čeká až se vzbudím.

Brigitta
# Zasláno: 1 Čec 2005 15:03
- Nahlásit

Jarmila
Tak tohle přesně znám. Ještě, že se s manželem střídáme. Ale je fakt, že je klidnější a dokáže si hrát i sama. Když se začne škrábat k nám do postele, tak jí pošlu do svého pelíšku a je aspoň na chvíli klid.

Usanda
Člen
# Zasláno: 1 Čec 2005 15:08
- Nahlásit

Garfield

takže ty radíš, aby 3 měsíční štěně dala do jiné místnosti? To bude zaručeně klidnější
nevím,co je špatného na tom aby byl ve stejné místnosti.

Spíš bych si lehla k němu na zem, je ještě maličký a chybí mu společnost. Možná že po pár dnech by se uklidnil, protože by si byl jistější,že seš poblíž.

Brigitta
# Zasláno: 1 Čec 2005 15:16
- Nahlásit

Usanda
To je fakt. Máme ho ve stejné místnosti také, ale pelíšek máme vedle postele. Jakmile se tam s sebou začne "mrskat", tak jí položím ruku do pelíšku, v polospánku ji hladím a ona se většinou také uklidní. Pokud vyleze v noci z něj ven a začne běhat, tak vyskakuji z postele a letíme ven čůrat.

hana
# Zasláno: 9 Čec 2005 20:22
- Nahlásit

mila Jarmilko nas bandog spi se mnou v posteli ma pul roku a tricet kilo vsichi se dobre vyspime akoraz porad peru a prevlikam postele zdravi te Hana s pejskem Kamilem

Martina
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2005 23:09
- Nahlásit

Ahoj Jarmilo,
máme taky boloňáčka, to co popisuješ byla úplně naše situace. Když jsme si psa požizovali, tak jsme měli jasno, že bude spát v chodbě, v pelíšku, sama. Ha ha teď je všechno jinak.
Někde jsem to tu psala a na to samé se ptala, protože jsem byla pořád jak po flámu. Fenka se budila každou hodinu a půl, škrábala na dveře, kňučela a vyžadovala, abych ji šla aspoň pohladit a zase uložit. To jsem nějakej čas vydržela, ale dlouho se to fakt nedalo. Přesunula jsem pelíšek do místnosti kde spíme, tam spát taky moc nechtěla. Už jsem ji potom sama lákala do postele, jen abych se trochu vyspala, prostě hrůza. Tak abych to ukončila, teď spí s náma v posteli, zalehne k nohám a spí jak zabitá tak do 6, někdy dýl a já se konečně vyspím. Teď ji bude rok. Nejhorší bylo prvních 6 měsíců. Musíš hlavně vědět ty co chceš svému pejskovi dovolit. Já v tom nevidím problém, aby spalo štěndo s Tebou v posteli, ještě když je to takovej drobeček. Někdo je zásadně proti psům v posteli, ale tohle je jen na Tobě. Tvoje štěňátko je ještě prtě, musí si zvyknout. Mám z Tebe radost, konečně je tady někdo kdo má boloňáčka. Zase napiš, jak roste. Ahoj a dobrooooou noc

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2005 23:42
- Nahlásit

Jarmila
Obdivuju tě, že vydržíš takhle nespat... U nás byla situace asi taková, že jsem si dnesla psici domu s tím že do postele NIKDY... První noc proběhla tak, že jsem ji dala do pelšíku vedle svojí postele, abych ji mola hlait, kdyby kňučela atd. No, ulehly jsme ke spánku, já ji hladila než usnula, jak sjemusnula, tak jsem nejspíš hladit přestala a psice ne,aby začla knikat nebo něco podobnýho, ale na drzo se mi po prostěradle vyšplhala do postele, což mě vzbudilo... Tohle udělala za noc asi 5 krat, když se vydrápala do postele po šestý, tak už sem neměla to srdce jí sundat dolů, za tu noc šplhání musela být pořádně utahaná (v dospělosti má cca 40 cm a 10 kilo, takže jako štěník byla docela prcek...)... Takže fuj fuj fuj mojí nedůslednosti. Ale nakonec, když je večer človkěu na nic, tak je fajn mít někoho u sebe

Jarča
# Zasláno: 10 Čec 2005 08:13
- Nahlásit

já jsem ke svému 8 týdenímu štěněti vstávala první dvě noci sedm krát. Pak jsem si řekla dost nebo si na to zvykne a neodnaučí se to.Další noc jsem vstávala pouze jednou.Pak jsem ho nechala chvíli knučel. Teď už spí celý týden sám. Je to šikula .

Jandula
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 08:43
- Nahlásit

Měla jsem asi abnormální štěně, jestli jste někdo četl Robina od Frýbové, tak něco podobnýho. Ani první noc nezakňourala, prostě nic. Jak když se jí vůbec nestýská. Večer padne a spí. Někdy se přesune z obýváku do mojí ložnice, kde má pelech, ale jinak zlatej pes.

Anonymní
# Zasláno: 11 Čec 2005 08:49
- Nahlásit

Jandulko a máš taky teriéra? Já jo a jak u "robinů" zkontroloval byt, večer se nacpal svalil a spal........že má někde psí mámu mu bylo při jeho sebevědomí jedno.

Jandula
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 09:02
- Nahlásit

Teriéra nemám, mám retrieverku. Dodneška nevím, jinak je docela ustrašená, štěká na všechno od bouchání kladivem po bouřku, jakto že zapomněla proplakat i tu první noc. Já byla téměř celou noc vzhůru a poslouchala a ona spala jak zabitá...

Evik
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 09:13
- Nahlásit

Já jsem našeho mlaďocha hned od začátku učila, že jeho pelíšek (v němž měl můj starý svetr, aby z něj cítil mě)je na chodbě a že já spím jinde. Chodila jsem za ním první dvě noci každou chvilku, abych ho přesvědčila, že se k němu vždycky vrátím. No a po těch dvou dnech už vydržel 2měsíční pejsa spát skoro celou noc sám na chodbě ve svém pelíšku a ráno mě radostně vítal.
Všechno záleží na tom, jak si člověk nastaví "hranice" už od začátku. Podle mě je taky lepší, když má pán i pes každý svůj vlastní "pelíšek" a tak i klid. Když jezdím s pejsama na chatu, pak vždy spí na chodbě na pelíškách a jsou celou noc hodní a spí. Zato, když jsem je párkrát nechala spát u sebe v pokoji, celou noc otravovali, chtěli si hrát a pořád mě tahali z postele... Prostě mají nastaveno, že když se za mnou zavřou dveře od ložnice, má být klid a ticho.

Brigitta
# Zasláno: 11 Čec 2005 10:20
- Nahlásit

My jsme se také s manželem dohodli, že malou do postele brát nebudeme. No, čtrnáct dní jsme to poctivě dodržovali a teď jsem si ji začala brát k ránu do postele. Zrovna dnes k nám prcek skočil už o půl třetí ráno a je fakt, že jsem se moc nevyspala, zabrala mi celý polštář . Takže se asi rychle vrátím k tomu, že my máme svůj pelíšek a pesan taky a basta.

Eimy
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 10:26
- Nahlásit

Brigitta
No, to moje psice se naštěstí hodně brzo ve vlastním zájmu naučila spát tak, aby mě nebudila...tak když já se pohnu, tak ona nejspíš uhne tak, aby mi nezavazela, asi pochopila, že jakmile mi bude zavazet, tak letí z postele dolů...
Jinak je fakt, že kdž už pes do postele může, tak musí za každé situace slézt dolů, pokud já chci... Svůj pelíšek má sice taky, ale využívá ho docela minimálně, dokonce jsme jí udělali speciální boudičkou, kterou jsme jí šupsli do předsíně, kde má klid a relativně přehled, ale spala tam snad jednou, dvakrát...

Brigitta
# Zasláno: 11 Čec 2005 10:37
- Nahlásit

Eimy
To mi povídej. Ta naše je tak voprsklá, že během jednoho dne i během dne vlítne do postele a vůbec se jí nechce akceptovat to, když jí řeknu, že nesmí a že má svůj pelíšek, na který ji ukazuji. Je zavrtaná v peřinách a kouká na mě jak na blázna "co si asi jako myslím, že snad přeci nepůjde z teplých peřin do svého pelíšku"

Vcelka
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 10:42
- Nahlásit

Náš pejsan má taky svuj pelíšek a každý ráno ho pustíme k sobě do postele na necelou hodinku než jdeme do práce a o víkendu je tam s námi dýl, to vydrží dokud mi nevstaneme, třeba i do oběda. Napřed jsme ho pouštěli aby se před tim vyvenčil, ale teď už se rovnou hrne do ložnice a je schopný vydržet dvanáct hodin bez čurání jen aby se mohl s námi válet v posteli. Ale celou noc ho mít v posteli to se moc nedá, protože se hrozně roztahuje, vždycky natáhne packy a pomalu postupně mně odstrkuje na kraj postele. Jak roste tak je tam čim dál míň místa, takže je lepší si je naučit přes noc spát jinde. Napřed jsme ho taky zkoušeli mít jen vedle postele, ale to se několikrát za noc cpal do postele, takže teď je mimo ložnici a dveře do ložnice jsou zavřené. Jinak během dne si taky hlídá kdy se dveře do ložnice otevřou a hned se cpe do postele. Jo peřiny jsou peřiny

Brigitta
# Zasláno: 11 Čec 2005 10:53
- Nahlásit

Vcelka
Přesně, každých 4-5 hodin ji musíme venčit, ale jakmile může být v peřinách, tak je jí to jedno. Taky se roztáhne, přední packy nad hlavu, zadní natáhne. Jsou to pěkný vyčůránkové

Martina
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 12:19
- Nahlásit

Vcelka
Ale celou noc ho mít v posteli to se moc nedá, protože se hrozně roztahuje, vždycky natáhne packy a pomalu postupně mně odstrkuje na kraj postele.
To já mám opačný problém. Když mi spí to naše prtě na cípku peřiny, tak mám strach, že až si jednou ze spaní budu otáčet peřinu (děti říkají "udělej mi zimu", známe to všichni), tak ji nadhodím a rozplácnu ji o skříň.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 12:32
- Nahlásit

Martina
to jo v případě boloňáčka, bych asi taky měla strach abych mu já neublížila. Náš pejsan už má skoro dvacet kilo a to ještě aspoň deset přibere, takže bude pomalu jak my. I když manžel taky řiká, že má někdy strach když se otáčí aby ho nezalehnul. No ale on už se sám ochrání, jak řikám natáhne všechny nohy a že v nich už má docela sílu a já se pomalu sunu na kraj. Manžel má sto kilo takže toho zatim jen tak neodsune.

kacka
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 12:36
- Nahlásit

Když sme si brali štěndo tak mělo spát v kuchyni. Byl to hezký sen. Štěndo je kříženec jezevčíka a teriéra. Mezi kuchyní a mým pokojem je ještě obývák. Vydržel ječet celou noc 14 dní. Neusnul ani na chvilku vynahrazoval si to přes den. Byla sem z něj na prášky. Udolal mě! Nakonec sem ho pustila k sobě do pokoje, mám tam starého ušáka. Byl tak šťastný, že už nemusí spát sám, že zajel do křesla a od té doby o něm nevím. Jediné co sem si uhájila je že nesmí do postele. Ale jemu stačí, že spí se mnou. Jestli máš taky takovýho tvrdohlavce tak to musí být hustý. Silný nervy. A drž se.

Anonymní
# Zasláno: 11 Čec 2005 13:07
- Nahlásit

můj první pes do postele směl,ale nijak na tom nelpěl a dával přednost svému "křeslu". Druhý hafan je postelová královna, naštěstí mám postel dostatečně velkou a vejdeme se oba Navíc je to patrová postel a největší psí zábava asi je, když může koukat zeshora oknem na ulici

Hafina
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2005 13:26
- Nahlásit

Můj pes se mnou taky spí v posteli. Ale je dobrej, protože když tam není místo (normálně máme rozloženou postel na doupostel a spíme tam sami dva, ale když se jednou za čas vrátí přítel z cest, tak už je mu tam těsno), jde si radši lehnout na zem.

Jarmila
# Zasláno: 12 Čec 2005 11:25
- Nahlásit

Díky za všechny názory,zvlášť příspěvek Martiny mě potěšil.Boloňáček roste jak z vody, je mu 3,5 měsíce a váží už skoro 4 kila.Rozhodla jsem se netrápit jeho ani sebe a beru si ho na vedlejší postel a teď už spíme najednou 7 hodin,což je úspěch.Ale trápí mě zase něco jiného,asi tak 2 x týdně v noci zvrací, naštěstí vždy na starou deku,kterou jsem mu dala na část postele. Většinou se probudím včas a stačím to uklidit,ale zrovna dnes jsem to nestihla a už jsem jen zahlídla,jak pojídá zbytek zvratků.Je to normální, že tak často zvrací a navíc v noci, dělám něco špatně?Většinou jsou z toho cítit granule (krmím Acanou),kdy naposledy dáváte štěňátkům jíst?Krmím ráno v 6 (největší dávka), pak ve 14, pak v 17 a pak v 19. hodin.Díky

Martina
Člen
# Zasláno: 12 Čec 2005 12:17
- Nahlásit

Ahoj Jarmilo,
to máš teda pořádnýho boloňáčka (asi měl trošku větší rodiče ne, když už váží teď 4 kg). Já krmila tu naši od začátku, přivezli jsme si ji v 7 týdnech 3x denně, v 6, ve 13 a 18 hodin, rozdělila jsem to na stejný dávky. Dodržovala jsem krmnou dávku, která je napsaná na granulích a spíš jsem se držela při střední možná i nižší hranici, nikdy jsem nedávala víc. Kdybys dala do misky 30 granulí tak je slupne a když jich tam dáš 60 tak je slupne zrovna tak. Radši míň než víc. To že zvrací určitě není normální, normální je, že to po sobě vždycky sežere. Podle mne ty odpolední až večerní dávky dáváš moc za sebou, když pejsan žere v 17 tak pak v 19 už je to zbytečný. Zkus to rozdělit na 3 stejný dávky. Podle toho, že váží 4 kg určitě nestrádá a možná je pejsan jenom překrmenej. Viděla jsi rodiče pejska nebo alespoň maminu, jak byla velká?

Jarmila
# Zasláno: 13 Čec 2005 07:36
- Nahlásit

Maminu jsem viděla byla o něco větší než je ten můj teď,ale otecka jsem neviděla,ale ta majitelka chovala i vlčáky,tak nevím,nevím.Zkusím upravit dávky na 6, 14 a 18 a uvidím,myslím,že ho nepřekrmuji,ale mám ho ted přes léto na chaloupce a tam je těch lákadel hodně,takže kromě zelenýho tuším,že občas objeví nějakou tu žížalu apod.Nikdy jsme v rodině psa neměli,takže všechno vychytávám postupně.Např. kroutím hlavou nad tím,že když je doma sám (6 -14),tak dělá loužičky jenom na noviny. Jak jsem s ním doma, tak noviny ingnoruje a dělá je na podlahu,sice malé,ale hodně často.Prý se to upraví až bude mít větší močový měchýř a kdy to bude? Ještě jsem se chtěla zeptat Martiny,jestli už je čas učit ho nějakým povelům, zatím jsem zkoušela SEDNI,ale jde to jen při piškotku, bez něj ne.Díky

Martina
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2005 08:04
- Nahlásit

Jarmilo, štěňátka jsou hrozný čuňata, takže je možný, že když je venku, tak něco zdlabe a pak ti po tom zvrací. Někteří psi jsou víc blicí, někteří míň. K těm novinám. Nech mu je pokud je doma sám, jak píšeš, ale když přijdeš domů nebo s ním někdo je tak je hned ukliď. A choď s ním často ven. Čím dýl bude mít doma noviny, tím dýl mu bude trvat chodit se venčit ven. Nám to čůrání doma trvalo taky docela dlouho. Větší držák bude mít, u nás to bylo tak okolo pátého měsíce. Ale nemyslím si, že by to nemohl vydržet, když Ti doma učůrává. Naše pořád účůrávala, protože věděla, že za loužičku na noviny dostala odměnu. Byla vyvenčená, ale na novinách přeci jenom něco vymáčkla, protože dostala kus piškotku. Jsou to vychcánci.
K těm povelům. To že si sedne jen při piškotku vůbec nevadí. Když už bude dobře zvládat sedni, tak ze sedu dej povel lehni. Nejdřív nebude chápat. Dáš si do ruky piškot a budeš dávat povel lehni a piškot směřovat před psa k zemi a trošku mu přitlačíš na kohoutek. Ale nejdřív povel a potom zatlačit. Pak bys měla trénovat přivolání, což nám dělá problémy do teď. Když nikde nikdo není tak poslechne, ale jak je okolo dost rušivých elementů, tak ji ani nehne. Zkus si tady projet různá fóra, jsou tu všude dobrý rady, jak na to. Mám taky prvního pejsánka, takže moc radit nemůžu, jsou tady zkušenější. Jo a hlavně uč pejsánka od začátku na hřebínek. Když se budete mazlit, tak hned vem hřeben a začni česat. Protože tohle plemeno bez česání alespoň 2x týdně nemůže existovat. Srst se pak cuchtá a plstnatí, hlavně pod ušima a pod nožičkama. A nepoužívej hřebínky z umělé hmoty, tím se srst ničí. Ale to asi všechno víš. Klidně se ptej když nebudeš něco vědět, já se taky pořád ptala a otravovala jsem tady zkušenější, kteří si asi mysleli své, ale poradili. Neboj se ani zadat nový dotaz.

Anonymní
# Zasláno: 18 Čec 2005 10:57
- Nahlásit

Chce to jenom vydržet a nevzdat se... Měli jsme ty samé problémy ale štěně se sklidnilo a jako dospělá už ani v posteli spát nechce.Ještě tak si chvíli poležet a jde si do svého košíku který má v ložnici.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání