Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Kloubní výživa a štendo
Autor Zpráva
Mari
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2008 09:49
- Nahlásit

Měla bych dotaz ohledně podávání kloubní výživy jako prevenci štěněti. Bylo mi doporučeno dávat udržovací dávku Alavis MSM + glukosamin sulfát. Fence jsou 3 měsíce a je to střední plemeno ( asi 15 kg v dospělosti ). Krmím granulemi Hill's. Hodně lidí mě varuje před postavením oušek, ale to nepovažuji za tak důležité jako zdravé klouby. Předem díky za Vaše názory.

Miju
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2008 09:51
- Nahlásit

Mari
zkusila bych klidně člověčí ProEnzi ... složení stejné (dávkuje se i dětem)

choco
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2008 13:22
- Nahlásit

Určitě tady někde najdeš diskuze na tohle téma...těch přípravků na kloubní výživu je spousta a každý Ti doporučí něco jiného. U toho Alavisu bych teda spíš volila Alavis kloubní výživa a nebo zvlit něco v práškové podobě např. Caniviton nebo Chondrocan. A jak píše výše Miju někdo dává i lidské přípravky a upraví dávkování...

Baileys
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2008 13:40
- Nahlásit

Dávám už delší dobu Giom chondro L karnitin! Občasné kůry už od štěňat,je tam i slušná cena

Mel
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2008 13:52
- Nahlásit

každý Ti doporučí něco jiného
tak já zase doporučím Alavis 3, obsahuje jak chondroitin, tak glukosamin, tak i MSM. Lidské přípravky mi byly rozmlouvány, něco v tom smyslu, že je to dimenzováno na lidi a psi mají jiné trávení, tudíž to nevyužijí tak, jak by měli...

Miju
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2008 14:06
- Nahlásit

Mel
mne bylo zase i veterinarem a farmakology potvrzeno, ze slozeni je opravdu stejne... avsak vetsina veterinaru doporuci psi pripravky, pze jsou to obchodnici...
znam spoustu lidi, co si vychvaluji Proenzi a Arthrostop...ale co clovek to nazor a co pes, to jine ucinky...

Roxana
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2008 14:06
- Nahlásit

každý Ti doporučí něco jiného
presne tak - kazdy podle sveho gusta ... ja bych zase nepodavala preventivne nic s MSM, ponevac mi neprijde tak uplne na miste podavat steneti pripravky, ktere maji protizanetlive a protibolestive ucinky, kdyz k tomu neni duvod .. dbala bych asi na vyvazenou stravu, spravny pomer vapniku a fosforu, zelatinu z nozicek ... takovata stokrat omilana klasika

Mari
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2008 23:53
- Nahlásit

Mě právě bylo doporučeno dávat Alavis msm + glukos. 3 měsíce, poté udělat pauzu a pak začít dávat Alavis 3 nebo Alavis Kloubní výživa, ale spíš se přikláním k té kloubní výživě. Nevím, jak jsou na tom rodiče, ale snad dobře, když mají několik zkoušek z výkonu. U našeho plemene se dysplazka nehlídá a moje první fena měla těžkou dkk a artrózu už v roce, takže nechci u malé nic zanedbat. Samozřejmně dbám i na přiměřený pohyb, nosit dokud to půjde atd.

Mel
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 09:39 - Změnil/a: Mel
- Nahlásit

LucieS
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 11:33
- Nahlásit

MSM je přece protizánětlivé a protibolestivé, tj. pro případ, že už tam nějaký problém je. U štěněte jde především o správnou stavbu kloubů, takže spíš ten glukosamin a chondroitin. A velké dávky vit. C.

Mari
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 12:48
- Nahlásit

LucieS
To ano, já se řídila především radami zde: http://www.alavis.cz/pece-o-klouby/
MSM není jen prozánětlivé a protibolestivé:
MSM – methylsulfonylmethan, což je přírodní látka obsahující organicky vázanou síru. Síra je mimo jiné zapojena do procesu tvorby kolagenu a glukosaminů – základních stavebních látek kloubních chrupavek a pojivových tkání. Pro snížení predispozic ke kloubním onemocněním (např. luxace patelly, dysplazie loketního či kyčelního kloubu).

Miju
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2008 14:30
- Nahlásit

Proenzi 3
SLOŽENÍ:
Složení 1 tablety:
Glukosamin sulfát 500,0 mg
MSM 300,0 mg
Chondroitin sulfát 200,0 mg

Barus
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2008 11:23
- Nahlásit

Na toto téma bych se chtěla také zeptat. Mám tříměsíční fenku staffordšírského bullteriéra. Teď mám něco málo přes 8 kilo. V chovné stanici, kde sem jí kupovala, mi kloubní výživu doporučili, ale moje veterinářka mi to rozmlouvá. Krmím Eukanubou Puppy and Junior Medium Breed a veterinářka tvrdí, že v tom krmivu je vše a nic navíc dávat nemám, že bych akorát porušila rovnováhu látek. Tak jsme z toho zmatená. Staffordi na klouby a záda prý trpí. A ještě jedna otázka, jak dlouho nosit do schodů? Za chvíli jí už pomalu neunesu...

Mari
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2008 11:49
- Nahlásit

Barus
Tak to jsme na tom stejně taky mám stafbulíčka ta moje má teď taky 8 kg. V krmivu je sice vše, ale chondroprotektiva důležitý pro správný vývoj kostry tam nejsou ! Teda alespoň v Eukanubě myslím nejsou. Něco jiného je, kdyby jsi chtěla přidávat ńapř. vitamíny nebo něco jinýho, ale výživu na klouby? Dělá to spousta chovatelů a nikdy neměli sebemenší problém. Mě naopak veterinářka přidávání výživy na klouby doporučila. Moje první fenka SBT měla těžkou DKK a artrózu, takže já budu určitě dávat.
Nosit do a ze schodů minimálně do půl roka, ale nejlépe, tak dlouho, dokud ji unesete )

Barus
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2008 14:09
- Nahlásit

Právě, že Eukanuba obsahuje glukosamin a chondroitin sulfát. Aspoň ta pro štěňata.

choco
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2008 15:10 - Změnil/a: choco
- Nahlásit

Barus
To ale obsahuje většina lepších krmiv ,ale určitě ne v dostatečném množství, to si zase nemysli...stačí jen porovnat cenu samotnbých klobních přípravků a cenu žrádla..nehledě na to, že Eukanubou bych nekrmila ani, kdyby byla zadarmo....ale to už je jiná kapitola...takže radím-poři´d kloubní výživu,a´t už zvolíš jakkoukoli, lepší než se spolíhat na to,že jí má v granulích dost...opravdu nemá...

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2008 15:19
- Nahlásit

Dávám Proenzi 3 a spokojenost, dokonce mi to bylo schváleno vetem ortopedem

Barus
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2008 19:35
- Nahlásit

choco

No ja právě byla pevně rozhodnutá, že kloubní výživu koupím, ale když mi to veterinářka tak rozmlouvala, tak mě zvyklala. Eukanuba mi byla doporučena od více lidí. Štěndo vypadá dobře, má lesklou srst, ale přijde mi, že začíná mi čím dál větší hlad, loudí hned po krmení. A jak je to s dávkováním, pokud bych koupila "lidskou" kloubní výživu?

Mari
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2008 19:43
- Nahlásit

Barus
Myslím, že v krmivech bude zanedbatelné množství chondroprotektiv pro prevenci. Např. většina ( ne-li všechny )přípravků Alavis se můžou podávat i pokud už krmivo tyto látky obsahuje...pozitivní účinek se tím ještě zvýší. Samozřejmně můžete zvolit i jiné chondroprotektiva např. Caniviton, Canosan, Artican Biosol, Artidual Biosol, Giom Chondro, Canvit Chondro .....

Barus
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 17:20
- Nahlásit

choco

A proč bys Eukanubou nekrmila?? Hodně chovatelů mi jí doporučilo. Ale ráda bych věděla i negativa, zatím jsem totiž slyšela jen samá pozitiva. Pro štěndo chci jen to nejlepší. Dík za odpověď.

jeje
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 17:44
- Nahlásit

Kym je kostra v prudkom raste je klbna vyziva nezmyselna...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 17:48
- Nahlásit

Baileys
Taky dávám stejný přípravek, navíc i Bucy je to i pro hubnutí a tvorbu svalové hmoty.

Mari
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2008 19:32
- Nahlásit

jeje
A můžu vědět důvod, proč je nesmyslná ?

Joowanaa
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2009 10:28
- Nahlásit

Ahoj, máte někdo zkušenost s Chassotonem u štěněte?Někde jsem slyšela, že MSM je někde zakázán jako karcinogen,nevíte co je na tom pravdy?

staropramen
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2009 17:16
- Nahlásit

mě to taky veterinář nedoporučil ,lidi to taky berou většinou až když mají nějaké problémy

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání