Falco
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2008 20:35
- Nahlásit
Tak už mám mnohem veselejší starosti než před třemi týdny.
Od začátku dubna máme doma nového pejska. Jsou mu 3,5 měsíce, je to hnědý americký kokršpaněl. Je to super antistres, stokrát lepší než lázně nebo dovolená.
Štěně žilo se sourozenci, maminou, druhou fenou a chovateli v bytě, je skvěle vymazlený, ale taky pěkně rozmazlený. Má už spoustu dobrých základů (hygiena, česání, vztah k lidem, slyší na jméno, přivolání), ale stihlo i některé zlozvyky, hlavně žebrání u stolu a u kredence .
Trochu bojujeme s jídlem. Chovatelka mi sice řekla, že krmila i granulemi, ale zdá se, že Bard žere naprosto všechno (včetně ovoce a zeleniny), jen ty granule ne. Vypadá to, jakoby je ani žrát neuměl - snaží se je lízat, ale chybí mu ten nadhazovací grif. Zkusila jsem je i namočit a podat s tekutinou, přimíchat sardinku nebo jogurt, ale sežere prostě to, co jde olízat, se zbytkem chvíli bojuje a pak to vzdá, ale je vidět, že má hlad. Žere je po jedné, když mu je dávám jako piškoty. Zkoušíme to už týden, za tu dobu se naučit chodit do schodů a ze schodů, chodit na vodítku, sednout na okraji chodníku a další věci, takže hloupej asi nebude, ale nevím, jak ho tohle naučit.
Jinak krmím kuřecím Pro Planem pro štěňata a už jsme vyzkoušela nerez misku, speciální kokří vysokou i normální porcelán.
Kdo mi poradí?
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 7 Dub 2008 20:49
- Nahlásit
Falco
Já teda bych mu půlku dávky dala jak říkáš po jedný, když je takhle žere bez problémů aby nebyl hlady, a zbytek bych nechala v misce.....na žraní není nic složitého, spíš bych řekla, že je vážně jen rozmlsaný
Otevřít hubu a žvejkat umí každej pes, když chce a pochybuju, že jinak mu všechno mixuješ na kašičky
|