Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / zaujíma ho všetko okrem mňa
Autor Zpráva
Mika
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2008 19:39
- Nahlásit

Zdravím
Moje 10 týždňové šteňa zlatého retrievra ma v poslednej dobe vonku úplne ignoruje. Kým sme na ulici sami (zatiaľ chodíme len krátko venčiť na našu ulicu, kým nemá kompletné očkovanie) je to relatívne v pohode, horšie je to keď sa tam objaví nejaký iný človek alebo pes. Vtedy nastanú dve možnosti: keď je vodítku zdrevenie, zhypnotizovane sleduje objekt až kým nezmizne (problém nastáva ak je daným objektom dvojica postávajúca pod vchodom a evidentne nemá v pláne odísť) a absolútne ignoruje moje pokusy ho privolať (pribehne na mašktru ale to nikam nevedie pretože sa opäť posadí a odmieta sa pohnúť) alebo je na voľno takže sa zbesilo rozbehne za objektom a rovnako ignoruje moje pokusy privolať ho. Takže naše venčenie vyzerá asi tak, že buď ho sladkým hláskom volám nech si konečne pohne (dožerie ma asi po dvoch minútach keď ho začnem nemilosrdne ťahať čo sa samozrejme nesmie a je mi to potom ľúto ale v danom momentne by som ho už bila) alebo ho pre zmenu naháňam. Máte na svojich miláčikov nejaké finty? Ja mám svoje šteniatko najradšej na svete ale toto ma fakt serie. Ďakujem )

Klárča
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2008 22:04
- Nahlásit

Mika
Hned první co mě zarazilo... poslednej dobe vonku.... Předpokládám, že máte doma štěndo nějaké 2 týdny, tak nevím co myslíte jako poslední dobu.
Jinak - štěndo ještě neumí přivolání a takovým tím, že ho budete honit, nedosáhnete ničeho, jenom možná zkázy. Vemte si pokaždé do kapsy nějakou zásobu mňamek popř. oblíbenou hračku, pořiďte si dlouhou šňůru (tak 4-5m by mělo pro drobka stačit) .Na procházce mějte štěnítko uvázané na dlouhé šňůře, ale nedržte ji. Nechte, aby šňůru za sebou vláčelo. Když se bude chtít za něčím rozběhnout, zavolejte, šlápněte na šňůru popř. šňůrou trošku škubněte, začněte lákat štěndo, utíkat od něho směrem pryč a když dovalí, tak veeelká odměna, pamlsek, hra... Hlavně žádné honění, štěně brzo pozná, že jej nedohoníte. Když nebudete mít tu šňůru, tak opravdu utíkat štěňátku třeba i kus cesty, on si vás zdrhnout nenechá. To si počkejte až bude v pubertě... Je normální, že ho zajímají různé věci a hlavně psi. To ho budou zajímat celý život . Ale je to ještě štěník. To mějte na vědomí. Takže pejska na sebe upoutávat, hodně si hrát, chválit, rozvíjet to, aby si vás hlídal

Ariška
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2008 15:51
- Nahlásit

Mika
10ti týdenní štěňátko ještě nemůže mít na tebe vytvořenou silnou vazbu, na malé štěňátko se musí trpělivě. Takže chování tvého retrievera je naprosto normální. Řekla bych, že ještě brzo i na šňůru, kterou doporučuje Klárča. Zato úprk od štěněte funguje spolehlivě.
Zatím štěňátko pouštěj jenom tam, kde mu nic nehrozí a kde nejsou psi. Pokud si začne hrát se psem, tak nechat vyblbnout a nepřivolávat. Počkat, až se unaví, vrátí se samo. Ušetříš si spoustu problémů až bude starší.
Doporučuju nastudovat nějaké knížky, pěkná je od p. Žertové (www.chovani.info), nenásilně ukazuje jak vychovat štěně.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání