Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / JMÉNO PUPPYeska
Autor Zpráva
Nika
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:13
- Nahlásit

ahoooj
chtěla jsem se zeptat, jak je to se jménem, který štěně dostane u chovatele....Co když si vyberu jiné????? Nebude pak štěně zmatený, že na něj tam volají jinak, než já pak budu doma....a nebo ho u chovatele nijak neoslovují????

Díkas

Ketrin
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:22
- Nahlásit

Ověř si u chovatele, jak oslovuje. Pokud vím, většinou se do 8 týdnů používá nějaké hromadné jméno, já jsem volala "děti" apod. (brzy moc dobře věděli, co znamená zvolání "děti, papat!") . Od 8 týdnů už by štěně mělo být zvykáno na jméno, kterým bude oslovováno, a v ideálním případě to je věk, kdy odchází do nového domova, takže je to na novém majiteli.
Dva pejsci, kteří zůstali u nás doma déle, byli od 8.týdne už oslovováni jménem,. které pak noví majitelé ve vlastním zájmu i v zájmu štěněte už respektovali a neměnili.

Nika
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:25
- Nahlásit

Ketrin
díkas!!!!!!!!!!!

Evicka
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 10:20
- Nahlásit

Ketrin, to je naprosto super, já totiž na svoje štěnata taky volám děti, dětičky. A když jsou doma trošku dýl, tak jsou to holčičky a klukánci. Pokud z nějakého důvodu musí zůstat déle, tak říkám podle svého a v tom případě je přímo povinností majitele toto jméno dodržet, ať je jakékoliv. Např. jsme prodávali osmiměsíčního psa, protože se nehodil do smečky, děsně se pořád pral se šéfem a ten se jmenoval Mucín. Hrůza, že, ale Mucko je pořád Mucko a teď, když dospěl a uklidnil se, tak to k němu perfektně sedí. Jinak, pokud jsem v kontaktu s potencionálními majiteli ještě před zápisem vrhu, tak jim řeknu písmeno abecedy, na které budou všechna jména začínat a mají možnost si sami vybrat. To je ovšem ojedinělé řešení, např. u těch, kteří čekají dlouhou dobu.

Nika
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 10:49
- Nahlásit

A jaký máte pejsky?????
Soudím, že máte hodně zkušeností a tak budete určitě vědět, kdy se pozná /v kolikátém týdnu - dni/, že je štěňátko hluché..nebo slepé...

shiba
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 15:55
- Nahlásit

Taky do těch osmi neděl štěňatům říkám všeobecně (ňuchňata nebo čuňdy - to ale není nic s čuňátkama, nýbrž naše malá říkala "čuňáňa" místo štěňata). Potom, pokud tady ještě jsou, hledám nějakou zkráceninu jejich "papírového" jména. Ale nikdy nebyla absolutně žádný problém, pokud majitelé jméno změnili.

Terri
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 16:47
- Nahlásit

Náš štěník byl GURU, v papírech to nepochopili a napsali GORO a my mu dali jméno úplně jiné (Arnold)

Terka
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 17:33
- Nahlásit

Nika

K té hluchotě a slepotě - myslím, že se to nedá říct, kdy se to dá přesně poznat, pokud třeba oko není nějak zakalené. Nemám s tím sice osobní zkušenost, ale myslím si, že nejvíc záleží na všímavosti chovatele. Pokud nebude se štěňaty v dobrém kontaktu a nebude pozorovat, jak se chovají jen jim bude nosit žrádlo, tak to ani nepozná a může ti prodat takové štěně jako zdravé. Podle mě to poznáš až když mají možnost volného pohybu mimo kotec - pak se může stát, že se slepé štěně nevyhne překážce a narazí do ní a nebo hluché nereaguje na zavolání tak jako ty ostatní a až na základě těchto odlišností v chování se udělá odborné vyšetření. Můj laický názor tedy je, že záleží na pečlivosti chovatele, jinak to zjistíš budeš mít štěndo doma. Pokud se to ale dá poznat dřív a jinak nebo jsou na to nějaké testy, tak budu ráda, když mě někdo opraví.

Anonymní
# Zasláno: 26 Čen 2005 16:12
- Nahlásit

Vrozena hluchota se da zjistit pomoci BAER testu. Provadi ho na klinice Jagy v Brne. Pejsem se musi uspat - presneji mirne uspat a pak se provadi vysetreni. Neni to pro nej nikterak bolestive, po probuzeni je naprosto v pohode. Ceny vysetreni byla pred par lety 1.100,- Kc, ted nevim. Slepota by se taky dala zjistit vysetrenim odborneho lekare, ktery se specializuje na ocni choroby.

shiba
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2005 17:31
- Nahlásit

Pokud jde o to zjistit, kde najdu veterináře s potřebnou odborností, doporučuji web http://www.veterinarni-lekar.cz/

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání