| Autor |
Zpráva |
Nika
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 06:43
- Nahlásit
Ahoj všichni
založila jsem nové téma, protože by mě mooooc zajímalo, co jste si koupili pro své štěňátko předem, než jste si ho přinesli domů Jakou výbavičku jste mu přichystali.....
Díkynky, N*
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 06:55
- Nahlásit
Já jsem toho dopředu moc nekupovala - měla jsem nachystaný pouze obojek a vodítko no a samozřejmě misku na jídlo a vodu.
Všechno ostatní jsme dokupovala pak až "na míru".
|
Tery
|
# Zasláno: 17 Čen 2005 07:34
- Nahlásit
Pro štěndo je podle mě nejdůležitější vybrat vhodné místo tak aby bylo ve společnosti a přitom mělo svůj klid když ho bude chtít mít. A pelíšek bych hned nekupovala, stačí nejdřív třeba bedýnka s dekou ( podle velikosti štěnda). Potom žrádýlko - nejlíp stejné jako dosud u chovatele + misky na jídlo a vodu.Důležité je i něco na kousání, já si vždycky myslela a lidem jsem doporučovala ta různá drobná kousátka z buvolí kůže ( třeba ty papučky ), ale to co jsem tu četla mě vyvedlo z omylu, takže prostě něco kousacího vhodné velikosti. Potom u dlouhosrstých plemen nějaký kartáč či hřeben, obojek a vodítko - taky nic extra drahého, protože štěndo roste jako z vody - a je dobré třeba poprosit chovatele aby ho změřil kolem krku. Pak taky prostudovat všechnu dostupnou literaturu a nejasnosti kolem budoucího člena rodiny si vyjasnit na cz-psovi. Zapomněla jsem na něco důležitého? Jo ještě si vlastně připrav hoooodně trpělivosti!
|
Brigitta
|
# Zasláno: 17 Čen 2005 07:53
- Nahlásit
Tak já jsem koupila pelíšek a je pravda, že už teď mi je jasné, že z něj asi brzy vyroste. Opravdu, když pejska nemáš u sebe, tak se velikost hodně těžko odhaduje. Potom pochopitelně misky na jídlo a vodu, nějaké hračky. No a dokonce i takovou specielní pinzetu na tahání klíšťat. Vodítko už také mám, ale obojek koupím až si prďolu přivezu.
|
Nika
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 08:08
- Nahlásit
A co třeba kartáček na srst?? Já budu mít sice krátkosrstý plemeno, ale prý i tomu se má česat srts. A prý je to nejlepší od malička, aby si zvyklo....
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 08:08
- Nahlásit
My jsme dřív než výbavičku začali byteček přizpůsobovat novému členu rodiny. Věděli jsme kde bude mít pelíšek, do kterých místností bude mít přístup v době naší nepřítomnosti.
Začali jsme různýma kabelama od ledničky, různé prodlužky atd. jsme dávali do takových těch lišt. Štěndo je zvídavé a takový volně ležící kabel by ho mohl lákat. Všechny kytky, co stály na zemi muselí o něco výše. Je to něco jako s malým dítětem, kam dosáhne, tak to prostě uklidit. Kup si to co už tady bylo řečeno. Z hraček měla naše fenka od začátku nejradši takový ten bavlněný uzlík.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 09:09
- Nahlásit
JJ, všechno už tady asi bylo řečeno. Já měla pro mrňouska připravenou papírovou krabici a vystlanou dekou a starým prostěradlem. Taky měl různě po bytě rozmístěné dečky jako další pelíšky. Zvykl si na to, a teď když někam jedem, vezmu deku a hned má místečko. Pak samozřejmě krmivo a misky - na vodu můžu doporučit těžkou kameninovou a na krmení takovou tu nerez s gumovým okrajem. Taky jsem mu dávála nejrůznější tvarohy, pribiňáčky apod. Pak jsem měla nejrůznější hračky a pamatuju, že se mu nejvíc libily plyšové (i teď se mu líbí, ale během 5 minut je likviduje), taky ten bavlněný uzlík jak psala Martina. Obojek a vodítko bylo samozřejmostí.
Kartáček na srst jsem taky kupovala (mám taky krátkosrté plemeno), ale moc jsem ho nevyužila. Ale asi je to opravdu dobré, aby si na to štěně zvyklo . Teď na srst používám pilku na železo. Poradila mi to známá, kulila jsem oči, ale opravdu je to na tyhle krátkostsťáky asi nejlepší (to bych ale doporučila, až bude pejsek velký). "Vyčesávám" vždycky chuchvalce chlupů.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 09:15
- Nahlásit
Mel
To máš pravdu s těma plyšovejma hračkama. Naše je taky likviduje za chvilku, vždycky z toho tahá takovou tu bílou výplň a žere to a dáví se s tím. Dcery ji daly nějaké svoje plyšáky, tak těm vždycky nejdřív ukousala oči, čumáky a pak rvala vnitřek. Takže plyšáky už nedávám, je fakt za chvíli po nich.
|
Nika
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 09:17
- Nahlásit
Super díkas moc!
A ještě....chovatelka mi určitě řekne značku krmiva, kterou štěňátku dávala a je na ni zvyklé. Ale co třeba ten tvaroh a pribináček??? To k tomu taky??? Co se má mimo granulí pro štěňata malýmu prďolovi dávat????
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 09:21
- Nahlásit
Nika
Myslim, že když ty granule jsou kvalitní, tak se nemusí přidávat nic. Ty smetánky jsou jenom takové přilepšení
Uvidíš, že budeš chodit po obchodech a jen tak přemýšlet, co bys tomu svýmu drahouškovi ještě koupila, aby měl radost
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 09:23
- Nahlásit
Nika
Štěně budeš krmit asi tak 3x až 4x denně. Já teda krmila 3x, hned v 8 týdnech. Vždycky jsem místo granulí v poledne, dala třeba ten pribináček jak psala mel, druhý den třeba tvaroh s pár rozmačkanýma piškotkama. Někdy uvařené kuřecí maso, nejlepší jsou krky a křidýlka. Když to necháš hodně rozvařit tak můžeš ty krky dát i s kostičkama, jsou tam takový ty chrupavky a to jim prospívá. Ze všech kostí jsem obrala ty kloubky. Jinak kosti kromě těch krků nedávej. Nebo takhle nedávala jsem je já, samozřejmě Ti někdo poradí třeba něco jiného. Uvidíš sama co bude štěňátku chutnat. Naše měla třeba po tom mase řídiší stolici, takže jsme vždycky museli dost hlídat, aby to náhodou někde někdo nerozšlápl. Což se stalo hodněkrát
|
Brigitta
|
# Zasláno: 17 Čen 2005 09:26
- Nahlásit
S tím uzlíkem jsem to také slyšela. Štěně si s ním prý hodně vyhraje a při výměně zoubků mu v něm možná i nějaký zůstane. S těmi kabely také nevím co. Koupili jsme ohrádku, která je rozložitelná, takže s díly mohou použít i jako zábrana. Myslela jsem si, že podle toho, jak velký likvidátor prcek bude, tak mu vyčlením patřičné místnosti po dobu, než se zklidní např. kuchyň s tím, že tam, kde máme zásuvky postavím zábranu. Jaké s tím máte zkušenosti vy?
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 09:31
- Nahlásit
Brigitta
Rozhodně štěně nikde moc neizoluj. Naše fenka smí když nejsem doma do chodby a do kuchyně. Do obýváku a do pokoje máme dveře zavřené. I když bude sama, tak by měla mít alespoň nějakou místnost k dispozici, kde je normálně s váma když jste doma.
|
Brigitta
|
# Zasláno: 17 Čen 2005 09:44
- Nahlásit
Martina
To je jasný, z pejsana bychom rádi vychovali přátelského tvorečka. Nemáme moc velký byt, malé 1+1 a jsme v podnájmu. Za tři měsíce se však máme stěhovat do rodinného domku.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 17 Čen 2005 09:49
- Nahlásit
ohrádku chacha - pokud ta ohrádka nemá aspon 150cm na výšku, tak to bude štěněti psa střední velikosti trvat cca hodinu, než zjistí, jak se dostat ven - mluvím z vlastní zkušenosti
S výživou štěnda to nepřehánějte, přemíra vitamínů a špatný poměr minerálů může uškodit než prospět, stačí kvalitní granule a sem tam nějaká laskomina.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 09:53
- Nahlásit
tak já jsem koupila mýmu broučkovi pelíšek pro štěňátko. Vzala jsem si ho sebou, když jsem si pro něj jela. Jenže sranda byla ta, že jsem jaksi neodhadla velikost. Chudinka se do něj nevešel, přetejkal z obou stran. Celá rodina se mi vysmála... Ten pelech byl spíš pro kočku, a ne pro šestikilový vyžraný štěně hovawarta....
|
Nika
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 09:59
- Nahlásit
A co s kabelama od lednice apod.? Jak jste je zajistili???
Prý je nejlepší prolíst byt po čtyřech a okouknout, kde co je nebezpečné pro štěně - vžít se do něj a podle toho odtranit a přizpůsobit celý byt.
|
Brigitta
|
# Zasláno: 17 Čen 2005 10:04
- Nahlásit
Nika
Tak dnes budu mít co dělat.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 10:11
- Nahlásit
Nika
Kde to šlo, tak jsem je nacpala pod koberec ke zdi a kde ne tak je dal manžel pod lištu, nebo před to postav něco těžkýho. Jde podle mně jen o začátek, protože štěně bude všechno zkoumat a když bude samo tak se bude nudit. Naše si teď nevšimne kabelů od počítače vůbec (a to je jich tam pěknej chuchvalec).
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 10:18
- Nahlásit
My taky vsechny kabely schovavali bud pod koberec a nebo se pro ty co pod koberec dat nesly delala ze dreva neco jako skrinka. Ted uz ji tez zadne kabely nezajimaji. Jinak ma pristup do celeho bytu i za nasi nepritomnosti, tedy nesmi jen do loznice kam pres den nechodi nikdo.
|
Nika
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 10:24
- Nahlásit
My koberce nemáme No, něčím to zahradím - jak píšeš, Martino. Budu mu nechávat volnou kuchyň a chodbu.... Takže jde vlastně jen o pár kablíků
|
malika
|
# Zasláno: 17 Čen 2005 11:54
- Nahlásit
No u nás to byli přípravy vskutku svědomité... a dneska musim uznat, že až přehnané Nejdřív sme nechali celou rodinu otestovat na imunologii na alergie pak sme se zas nechali naočkovat proti klíšťatům... no a jinak měla naše pesa všechny věci připravený už asi měsíc předem. Ale protože je to náš první pes musim říct, že někde se naše nadšení minulo účinkem.... Například, když sme vybrali krásnej obojek kterej byl nakonec asi 2* větší než ona sama... Jinak klasika - pelíšek, mističky, žrádlo (granule a různý pacholíky), kartáče, hřebeny, vodítka, obojky a hlavně spooooostu hraček, který byly teda asi nejvíc zbytečný protože naši feňuli dodnes nejvíc fascinuje rolička od toaletního papíru a pet lahve
|
Nika
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 12:00
- Nahlásit
- malika
Jak jste měli dlouho předem zamluvené štěně, než jste si ho odvezli domů??? Já jsem si ho zamluvila urychleně, hned jak se narodilo. Teď chovatelce pořád píšu maily, jak se štěně má
Co vy??????
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 12:09
- Nahlásit
malika
S těma hračka ma je to přesný. Má jich doma kupu a co ho nejvíc zajíma, jsou paniččiny kalhoty, neuklizený boty, PET lahve a všechno co se dá sežrat (kostičky, ouška), jinak si hraje jen s jedním balonkem doma a s jiným venku. Toť vše. Nějaký uzlíky a tak mu můžou být ukradený, protože nejdou sežrat. Zajímají ho jen o půl jedenácté v noci, kdy s ním začne mlátit o zem a zespoda od sousedů se pak ozývá smetákový telegraf. Ale oni na nás mlátí skoro furt. Aspoň víme, že ta protivná baba ještě žije...
|
malika
|
# Zasláno: 17 Čen 2005 12:10
- Nahlásit
mi ji měli zamluvenou jakmile nakryli její maminku . vim že když se narodila jeli sme se na ni kouknout z Prahy do Jindřichova Hradce a pan chovatel si musel myslet že už mu zůstaneme na krku nebo minimálně že bude muset vařit večeři i pro nás no a to čekání pak bylo fakt dlouhý. Jakmile sme ji už jednou viděli byla prostě naše a já si připadala jako proč ji tam mám teď nechávat...no prostě lechce iracionální
|
malika
|
# Zasláno: 17 Čen 2005 12:11
- Nahlásit
ježiš teď to vidim - MY ne mi
|
malika
|
# Zasláno: 17 Čen 2005 12:16
- Nahlásit
Hafina
no to my máme naštěstí sousedy jejichž psovi se žádnej jinej nevyrovná, prostě tak hlučný a uštěkaný zvíře sem ještě nezažila... ale nám to nevadí a oni sou taky rádi, že máme psa a neprudíme je.
|
Nika
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 12:19
- Nahlásit
malika
Taková hrubka!
hihi
To čekání je děsný. Příjde mi, že už chovatelku pěkně těma mailama musím otravovat. Ptali ste se na štěně taky pořád než jste si ho přivezli??
|
malika
|
# Zasláno: 17 Čen 2005 12:28
- Nahlásit
no jo, já se stydim...
no to ne... jelikož náš chovatel nebyl v tý době ještě "online", tak by to ani dost dobře nešlo... myslim, že my jsme si to kompenzovali právě těma přehnanýma přípravama...
A na jakýho pejska čekáte vy? jak dlouho ještě?
|
Brigitta
|
# Zasláno: 17 Čen 2005 12:51
- Nahlásit
malika
Já se vůbec nestydím. Chodím za ním tak jednou týdně, i když tento udělám výjimku a půjdu tam dvakrát. Vždycky pro ně vezmu nějaké mňamky a zdržím se tam tak 1-2hodinky. Naštěstí je to ségřina dobrá známá. Příští týden si prďolku přivezeme, tak prostě o malé chci vědět co nejvíc. Včera tam třeba byla ségra a hned mi hlásila, jak si Ajda vede.
|
Nika
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 12:54
- Nahlásit
malika
v srpnu pro něj jedeme jújú...no, já teda mimo otravování chovatelky taky dělám velký přípravy. Přítel je z toho už docela na prášky
Pořád čtu knížky o výchově psa....chodím do chovatelských potřeb....píšu seznamy, co koupit atd. atd. NO JSEM ŠÍLENÁ
Ale myslím - jak to tady všechno čtu - že nejsem sama
|
malika
|
# Zasláno: 17 Čen 2005 12:59
- Nahlásit
Brigitta
já myslela za to mi místo my víš...
ale co si teď uvědomuju tak velký dilema u nás bylo jméno... to sme neměli ani když sme k chovateli přijeli štěndo si vyzvednout.. no nakonec rozhodlo že měla v papírech Gatta tak je to Agáta. když vidim kolik lidí čeká na svý štěndo šla bych do toho hned znova i když takový záchvaty mě chytaj vždycky kolem prázdnin jak mám volno, řikám si no tohle je ideální doba na štěndo... piště na jaký pesánky čekáte
|
Brigitta
|
# Zasláno: 17 Čen 2005 13:01
- Nahlásit
Nika
To určitě nejsi. Byla jsem na tom stejně, ale naštěstí to pominulo a teď se prostě moc těším a čekám. Je fakt, že jakmile za ní přijedu, tak mám větší pokušení bláznit, ale naštěstí se za pár dní uklidním.
|
Brigitta
|
# Zasláno: 17 Čen 2005 13:05
- Nahlásit
malika
teď jsem trochu mimo
|
malika
|
# Zasláno: 17 Čen 2005 13:06
- Nahlásit
Nika
no jo a to si přítel ještě neuvědomuje že lepší už to nebude znám ženský, který řikaj že kdyby mohli tak si to štěně samy i poroděj
hlavně hodně foťte, ono to hrozně rychle uteče
|
Brigitta
|
# Zasláno: 17 Čen 2005 13:07
- Nahlásit
malika
Hodně dlouho jsme nemohli přijít na nějaký pěkný jméno. No, a teď je z ní Ajda.
|
malika
|
# Zasláno: 17 Čen 2005 13:16
- Nahlásit
no mě teď nejvíc láká si k tý 35kg feňuli pořídit ještě něco menšího mobilnějšího na mazlení...no takovej francouzkej buldoček...
a to sem včera zrovna našla zatoulanýho pejska - labradora - naštěstí se u nás všichni pejskaři mezi sebou celkem znaj a tak nebylo těžký dopátrat se majitele
tak vám přeju hodně radosti se štěňátkama hlavně ať sou zdravý, všechno další už se poddá časem
|
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Čen 2005 09:52
- Nahlásit
Já jsem si pro štendo připravila pelech,misky.Zjistila jsem jaké krmení štěne doteť žralo a koupila jsem ho.Když jsme ho bralai domu stavili jsme se ve zverimexu pro obojek.Ale ten mužete koupit předem pokud víte jak štěně vypadá.Já jsem mu koupila takový kožený a měla ho až do 6měs.no apak ho rozkousala...teď nosí řetízkoví.
|