Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / čůrá do pelíšku
Autor Zpráva
palma1
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2007 09:12
- Nahlásit

asi před týdnem si začala naše fenečka (4 měs.) čůrat do pelíšku. nikdy předtím to nedělala, ale teď mám pocit, že každý druhý den tam má mokro, jenže jsem ji nikdy u toho nepřistihla. nikde jinde mi nečůrá... dřív se občas stala nějaká nehoda, ale nikdy za to nedostala - pouze vyhubováno, když jsem ji přistihla. kdyby byla někdy bitá, tak si budu myslet, že má strach, abych na to nepřišla, ale nikdy nedostala - je to ještě mimčo, takže to beru jako normální, že jí občas něco nevyjde. nevíte, jak ji mám čůrání do pelíšku odnaučit?

Dana01
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2007 09:38
- Nahlásit

Ahoj, jaký máš pelíšek? Já měla stejný problém s 3 měsíčním štěňátkem. Měla komplet molitanový pelíšek a jednou si pročůrala tu spodní část a i když jsem jí prala jak vzteklá, tak se tam asi držel ten pach a vyčůrala se tam opakovaně (dokonce i když jsem dala tu spodní část jinam chodila na ní čůrat...). Takže teď má jen molitanový okraj a vevnitř deku, která se dá dokonale vyprat a je po problémech. Ale nemusí to být i tvůj problém, chce to zkoušet.

palma1
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2007 09:51
- Nahlásit

protože Lady všechno pořád trhá, tak má zatím větší kartonovou krabici vystlanou flaušovou a normální (larisa) dekou - ty se dají docela dobře vyprat v pračce. krabici měním minimálně 1x týdně. pod tím byl ještě kobereček, aby to měla od země co nejvíc izolované. dneska jsem všechno naházela do pračky + ten kobereček tady, tak uvidíme. místo toho tam dostala tlustou deku z mikrovlákna (protože ta by se nedala prát skoro každý den (denně jsem totiž teď poslední týden prala ty deky - v 5 ráno jsem zapnula automatku, ještě že bydlíme v RD), tak jsem ji zabalila do silnějšího igelitového pytle + navrch staré povlečení, tak z toho by nic cítit neměla). tím, že je ten igelit docela tlustý, tak to ani moc nešustí.

aren
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2007 11:06
- Nahlásit

palma1
Já mám za pelíšky krabice od banánů, víko nasunu zezadu místo seshora a tak je pelíšek i částečně krytý. Naspodek dávám kus karimatky, ten stačí pořádně vysprchovat, no a na tu karimatku už může být i tenčí prací deka nebo kousek plyše, nebo froté osuška. Jinak při čůrání do pelíšku bych taky doporučovala časté praní a měnění deky třeba i dvakrát denně.

palma1
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2007 11:10
- Nahlásit

aren

to já peru, ale šlo mi o to, aby se to odnaučila - na abych doživotně 2x denně prala

palma1
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2007 11:12
- Nahlásit

aren

já zatím používala krabice od chipsů - jsou takový pěkně tvarovaný - ve předu nižší, vzadu vyšší, po stranách vysoký - prostě paráda, ale máš dobrej nápad - krabice od banánů zkusíme taky - myslím, že jsou i větší... za chvilku se totiž do tý od brambůrek nevejde ) jo a taky díky za tip s karimoškou fakt dobrej nápad - hned ji odpolko aplikuju

aren
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2007 11:21
- Nahlásit

palma1
Voni ale štěníci potvory ty karimatky trhaj No, uvidíš.

šlo mi o to, aby se to odnaučila
No, ale o tom to právě je, ona se naučí, že ležet na suchém a čistém je příjemné a že po počurání už to tak suché a čisté není. Vím, co říkám, odnaučila jsem tímhle stylem čůrat pod sebe pětiletou fenku, která byla leta zavřená v kotci a v čůránkách a bobanech ležet zvyklá. Akorát ji jsem nedala možnost ležet jinde, než na tom jejím pelíšku - byla tam kromě častého venčení co tři hodiny přivázaná.

palma1
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2007 11:25
- Nahlásit

aren

já ti věřím - určitě to budeme zkoušet a uvidíme. Ona Lady se tam vyčůrá a pak to počůraný poodsune (aby na tom nemusela ležet) a lehne si klidně na holou krabici...

aren
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2007 11:36
- Nahlásit

palma1
No, to je snad taky na dobré cestě, že v tom nechce ležet Však ona na to přijde, že je lepší tam ty čůránky nemít.

palma1
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2007 11:43
- Nahlásit

no mě spíš děsí, že to dřív nedělala a teď najednou jo a já nevím proč

aren
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2007 11:46
- Nahlásit

palma1
Hm, tak to nevím

aren
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2007 11:48
- Nahlásit

palma1
Ještě tady kdosi doporučoval na počurávání prohlídnout vetem, mohla by to být inkontinence, ale to spíš bývá po kastraci, u štěněte nevím

palma1
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2007 12:40
- Nahlásit

k vetovi stejně půjdeme, protože jsem si včera všimla, že má zlomený špičák (nevím, kdy se jí to stalo, ale kouše všechno včetně kamenů, takže asi při tom...), tak se zkusím zeptat. zatím moc díky

bullvnouzi
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2007 13:26
- Nahlásit

palma1
Určitě zkus i veta. Mohla prochladnout a teď prostě moč neudrží...

palma1
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2007 13:39
- Nahlásit

určitě se dneska zeptám

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání