| Autor |
Zpráva |
alishka
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 08:05
- Nahlásit
Když jsme si naše štěndo brali od chovatelky,řekla nám,abychom mu dávali jedině vlhčené granule.Ale doma máme 11 měsícu starou retrívřandu a ta jí jedině suché granule,vkhčené jí nejedou.
Co si o tom myslíte?Připomínám,že našemu malému kavkazáčkovi jsou 4 měsíce.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 08:29
- Nahlásit
alishka
pročti tohle:
http://www.cz-pes.cz/bb-diskuse-index.php?action=vthread&forum=7&topic =361
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2005 18:06
- Nahlásit
3těněti dávejte vlhčené,většímu štěněti už vlhčené nejede.
|
malika
|
# Zasláno: 19 Čen 2005 18:27
- Nahlásit
My jsme dávali vlhčené granule asi do půl roku pak postupně přecházeli na suché a vše bylo bez problémů.
|
Jindra
|
# Zasláno: 27 Led 2006 08:11
- Nahlásit
Od mala byli moji psi zvyklí na máčené, ale po 8 týdnech už ne.Moje leonka chtěla vlhčené ještě v době, kdy se jí měnily zuby - to nechtěla kousat. No a teď v těch mrazech jim je namáčím všem do teplého vývaru.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 08:17
- Nahlásit
Tak naše vlhčený nechtěla vůbec, takže chroupala suchý.
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 08:22
- Nahlásit
Říká se, že vlhčené mohou způsobit torzi.
Ale já jednomu psovi taky namáčím, prootže je na ní znát, že má problémy s polykáním
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 08:25
- Nahlásit
U nás taky vlhčený neprošly.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 08:32
- Nahlásit
Já dávám ráno namáčený a večer suchý...
Ráno namáčený, protože nevím, co pak bude vyvádět a večer suchý, protože vím, že si jde už jen lehnout..
Je to hltací a zvracecí typ, takže mě se vlhčení osvědčilo... A štěně už nemám...
|
JERDA
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 08:38
- Nahlásit
My jsme dávali suchý, ale strašně hltal, tak jsme někde vyčetli, že se mají máčet, aby se neudusil. Tak je pořád vlhčíme, akorát si myslím, že takhle bude mít víc zubní kámen - když je nemusí kousat
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 08:40
- Nahlásit
Říká se, že vlhčené mohou způsobit torzi.
tak já jsem zase četla, že tím, že se nechají granule rozmočit, tak je to lepší proti torzi, protože v žaludku už nebobtnají ... co je na tom pravdy nevím, ale feňule je papká rozmočené ve vodě, občas ve vývaru. je jí 14měsíců.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 08:41
- Nahlásit
JERDA
toho se taky bojím, aby se jí kvůli tomu nedělal zubní kámen, ale Berni dostává suchý tvrdý chleba, tak tím si je zase "očistí" - samozřejmě toho chleba kousek, ne půl bochníku :-D
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 08:44
- Nahlásit
Janiii
Já dávám ty kosti z bůvolí kůže a je v pohodě, z tlamy jí nesmrdí (tak jako bývalé kokřici)...
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 13:22
- Nahlásit
naše pesina cestou domů od chovatelky zvracela, tak jsem se snažila jí trochu "podstrojit", namočila jsem granule od chovatelky jak do vývaru, tak do teplé vody, ani jedno nechtěla, čuchla k tomu a šla pryč.
Než jsem se vrátila z kuchyně s novým pokusem, manžel jí dal hrst našich (jiný druh než byla zvyklá) nenamočených granulí, na které se vrhla a bylo vymalováno
|
Barča
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 13:29 - Změnil/a: Barča
- Nahlásit
Moje kamarádka měla problém s malým plemenem.žral suché granule ale málo pil,tak ho bolelo kakání.Tak jsme přišli na to,že když mu těsně před jídlem dáme do granulí vodu,pes se při jídle i napije a nebudou problémy.Zabralo to Vím že jsem trošku odbočila
|
Janysek
Člen |
# Zasláno: 27 Led 2006 20:07
- Nahlásit
Barča
Měla jsem s jedněmi granulemi ten samý problém,koupila jsem granule pro starší psy a ona dostala zácpu.Tak jsem je namáčela a byl klid.
|