| Autor |
Zpráva |
Džejn
|
# Zasláno: 15 Čen 2005 19:20
- Nahlásit
Chtěla bych si pořídit štěňátko francouzského buldočka, jenže mi pár lidí říkalo, že hodně prdí a smrdí!! Nevíte co je na tom pravdy?? Nikdy jsem psa neměla a tak bych se ráda informovala!!! Jo a bydlím v paneláku, tak jestli je vhodný do bytu!! Předem děkuji za vaše odpovědi
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2005 19:28
- Nahlásit
Tak to je dobrý, prdí a smrdí!
Náš minulý pes teda taky hodně prděl, a ještě s gustem. Taky grgal a v noci pořádně chrápal.
Známá má buldočky celý život (v bytě) a neměnila by. Jsou to moc milí psi.
|
Lenka + T.
|
# Zasláno: 15 Čen 2005 20:00
- Nahlásit
Většina jich chrápe, když spí, ale do paneláku jsou super. Můj pes taky občas prdí a není to buldoček.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 08:14
- Nahlásit
Džejn
Buldočci jsou fajn, srandovní veselí psi. Moje teta je chovala celý život a dožívali se vysokého věku. Teď jí nedávno umřela poslední fenka v 16 letech, a ještě v 15 byla hravá, vítací, nikdo by jí ten věk nehádal.
Jo a její specialitou bylo, nevím jestli je to plemenný znak, že při vítání skákala jako na péru z místa bez rozběhu kolmo vzhůru.
Možná trochu chrochtají, ale to jsou prostě ta krátkolebá plemena. A prdí a poté smrdí každý pes.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 08:49
- Nahlásit
Já souhlasím s Ketrin, i když tak nevypadají jsou to moc fajn plemena. A kdo má zálibu v těhdle placatých čumácích, tak ať si je koupí. Do bytečku jsou fakt fajn.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 09:32
- Nahlásit
já se taky připojuji ke Ketrin a Evičce.....buldočků a zástupců jiných krátkolebých plemen znám osobně dost, jsou to všechno milí pesani a do paneláku se hodí. Je pravda, že chrápou více, než dlouholebá plemena a co jsem četla, tak na tu plynatost také trošku trpí, ale není to nic, co by ohrožovalo zdraví psa.
Jinak moc pěkný je třeba bostonský teriér, který je buldočkovi hodně podobný (snad z něho dokonce vyšlechtěný). Je to psík menší než buldoček, jeho stavba je celkově vyrovnanější - štíhlé tělíčko, také aktivnější než zavalitý buldoček....Pokud mohu soudit z rozmluvy se dvěmi majitelkami bostonků, tak ani tolik nechrápou jako buldočci
|
Anonymní
|
# Zasláno: 16 Čen 2005 12:05
- Nahlásit
Mám 3,5 roćnú fenku buldočka. že prdí to je pravda ale nie o moc viac ako môj druhý pes labrador. Smrdieť - ak myslíš telesný smrad/nie od prdenia/ - tak to vôbec.
Je to vynikajúca spoločníčka a hlavne komediantka a hééérečka. Dokáže sa uraziť alebo spraviť zo seba úplného blbečka.Poslúcha na slovo a výcvik bol veľmi jednoduchý lebo je veľmi inteligentná.Pri nej sa človek nenudí. Doporučujem tohto psa ale treba myslieť na to že je to plemeno ktoré je moc viazané na pána a vyžaduje jeho spoločnosť. Ak je dlho sám doma je smutný a trápi sa.
|
PesJeDobry
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2018 11:38
- Nahlásit
Ahoj, mám teď buldočka na 5 dní na hlídání a vůbec jsem nečekala, jaký dardy bude vypouštět. Na to, že to je ještě štěňátko (max 4 měsíce), tak při sezení a hlazení na klíně, si dokáže prdnout klidně i 2x za 5 minut po dobu hodiny. To je pak puch, že se z něj zvedám ze židle. Jinak je hodně hravej a veselej, ale přijde mi, že je buď dost hloupej nebo ho majitelé nevychovávaj. Na intonaci hlasu vůbec nereaguje, čůrá si kam chce, a to je prý naučený na plínku. Když ho za to okřiknu, vůbec si z toho nic nedělá, dokonce si u toho, když mu vynadávám, klidně začne zase hrát. Je moc roztomilej, ale už bych ho na delší dobu ani nehlídala, natož si ho pořídila.
|
Fousisko
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2018 10:29
- Nahlásit
PesJeDobry
Tak ono nejvíc záleží na tom, čím je pes krmen a jak mu ona strava sedí či nikoli. Jasně, že každý pes občas prdí, ale pokud je to příliš, měl by se majitel zamyslet nad tím krmením, protože to pak znamená, že s ním má nejspíš pes problém.
Jinak 4měsíční štěně je mimino, které se čistotnosti teprve učí a je třeba mít v tomto ohledu trpělivost. Hlavně žádné trestání a máchání čumáku v loužičkách!!! Ještě se najde pořád dost hlupáků, kteří tuto neodpustitelnou chybu dělají....
Štěňátku nenadávat...ono ještě neumí tu moč udržet! A ještě nemá zjevně naučený od majitele ani ten základ. Pokud totiž někdo učí psa, že může čurat i doma (jedno do čeho), tak je ten nácvik čistotnosti běh na delší trať, než když má pes od počátku jasno, že doma se to nedělá nikdy.
Sice znám pár psů, kteří chodí na "kočičí záchod", ale to jsou extrémy (majitelé jsou staří -špatně chodící lidé, pes jork nebo čivava).
Pokud štěně jenom hlídáte, tak se o něj prostě jen starejte, zajistěte mu bezpečí a stravu, choďte s ním často ven - vždy ihned poté, co se probudí z odpočinku, vždy po jídle. Venku ho za vykonanou potřebu pochvalte, ale o nic víc se nesnažte. Neokřikujte kvůli loužičkám doma...stejně to ten prcek nepochopí. Vychovávají ať si ho majitelé.
|