Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Co vařit štěňeti?
Autor Zpráva
Veronika79
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 18:52
- Nahlásit

Dobrý den,prosím o radu. Čím přikrmujete vaše pesany? Máme 4 měsíční štěňe Shih-tzu,dostáva granule a 3x týdně vařenou rýži s nastrouhanou mrkví a kuřecí prsa. Ráda bych mu nějak zpestřila stravu,přijde mi,že když baští pořád jen tyhle jídla,tak se mu to brzo přejí.... Napíšete mi prosím vaše "receptíky" ? Děkuju )

argosek
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 20:15
- Nahlásit

ja problem s nechuti k jidlu vyresil tim, ze krmim obden.

birma
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 20:21
- Nahlásit

Veronika79
ono se mu to nepřejí, pokud ho nerozmazlíš (což se dá očekávat že minimálně v jídle uděláš když už teď máš tenhle přístup)

suesie
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 09:33 - Změnil/a: suesie
- Nahlásit

Veronika79
Můžeš mu měnit maso, třeba zkus rybu, krůtu, králíka, hovězí... I přílohu, my dáváme kromě rýže taky ovesné vločky, pohanku nebo sem tam vařený brambor (ten má u nás největší úspěch). Ale ještě se nám nestalo, že by pesan odmítal vařený. Akorát do syrovýho se mu nechce (to si dá radši granule)

overgod
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 09:38
- Nahlásit

argosek
ja problem s nechuti k jidlu vyresil tim, ze krmim obden.
pane, pes by nemel byt rozmazlovanej, delejte s tim neco? od ceho mame vikendy?

Veronika79
nepreji.....spis davej vic toho prirozenyho n ukor granuli, pokud to jde ...i nejlepsi granule nejsou zrovna to pravy

overgod
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 09:39
- Nahlásit

suesie
je to stene, ja bych to zas tak moc zatim nestridal radeji ....i kdyz pokud problemy nejsou, tak se da, ale radej bych se drzel zpatky, pokud slecna nema moc zkusenosti....

suesie
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 09:42
- Nahlásit

overgod
Já myslím, že ryba, krůta a králík nemůžou štěňátku ublížit, jsou dietní stejně jako kuře. Samozřejmě je třeba nejdřív vyzkoušet, jetsli pejskovi sedí a nemá po tom třeba průjem.

argosek
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 09:47
- Nahlásit

suesie

Já myslím, že ryba, krůta a králík nemůžou štěňátku ublížit, jsou dietní stejně jako kuře

nasi sousedky stenatku kruta vyklovla oko.

pane, pes by nemel byt rozmazlovanej, delejte s tim neco? od ceho mame vikendy?

na to se teprve chystam - to uz je skok z malokynologie do velkokynologie a nerad bych to uspechal

overgod
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 09:51
- Nahlásit

suesie
Já myslím, že ryba, krůta a králík nemůžou štěňátku ublížit, jsou dietní stejně jako kuře. Samozřejmě je třeba nejdřív vyzkoušet, jetsli pejskovi sedí a nemá po tom třeba průjem.
pokud je stendo jeste male...coz teda nevime, moc by se to stridat nemelo nejspis...ale tvrdit, ze nemas vubec pravdu taky nebudu...jen to vidim trochu jinak.....

argosek

nasi sousedky stenatku kruta vyklovla oko.

nase sousedka ma zas maly kozy a žába má kozy velký a sousedka od Aren má velký nebo malý pětokozy?

overgod
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 09:52
- Nahlásit

argosek

na to se teprve chystam - to uz je skok z malokynologie do velkokynologie a nerad bych to uspechal

hm to mate recht pane, to my velkomestaci dobre zname ... hele sehnal jste uz seno?

suesie
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 09:57
- Nahlásit

overgod
Zadavatelka píše, že štěňátko má 4 měsíce, což už je celkem dost na to, aby mohla zkusit i nějaké jiné dietní maso než jen kuře. Neříkám dávat každý den něco jinehé, jen třeba to kuře sem tam něčím proložit.

overgod
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 11:47
- Nahlásit

suesie
Neříkám dávat každý den něco jinehé, jen třeba to kuře sem tam něčím proložit.

no to je dulezity vedet ..tak jsem to myslel

gabifi
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 14:17
- Nahlásit

Veronika79
u štěňátek nejdříve začínám kuřecím, postupně přidávám krůtu a hovězí. U zeleniny začínám mrkví, potom přidám petržel a zelené fazolové lusky (všechno vařené). Z příloh doporučuji ještě těstoviny, na začátek bílé, nebo starší bílý rohlík. Když se štěně z toho nepo.... začnu dávat i syrovou zeleninu a ovoce, například zelený salát, najemno nastrouhané jablko, meruňku, barevné těstoviny nebo celozrnné pečivo. Když se mi nechce vařit, ochutím granule konzervou. Dobrou chuť.
Já mám dospěláky a ti sežerou všecko, nejenom výšeuvedené

Veronika79
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 20:15
- Nahlásit

Děkuju všem za rady! Naše štěndo netrpí nechutenstvím,jak tady bylo řečeno,spíš je až moc žravé ) taky ho nechci rozmazlovat,od stolu nedostane nic a když loudí,dostane čuchnout citronu aby přestal,což už zabírá. Chtěla jsem spíš jen vědět,čím oživit jeho jídelníček,mezi námi taky by nás nebavilo jíst denně 1 a ten samý chleba,ne? Takže,jiné druhy dietního masa,než kuře a sem tam vařená mrkev ) ještě jednou díky!

birma
Člen
# Zasláno: 20 Říj 2007 20:31
- Nahlásit

Veronika79
pes ale nemá stejný myšlení a stejný chutě jako ty, pokud ho to nenaučíš...

argosek
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2007 19:57
- Nahlásit

birma

pani birmo,

mohu se zeptat, jak vite, jake ma pani veronika79 chute?
takoveto rady od pasu, bez znalosti chuti konkretniho
psa a cloveka mohou nadelat vice skody nez uzitku.

pani veroniko,

pokud mate zajem, muzeme se domluvit na osobni konzultaci
stran tohoto problemu na mem detasovanem pracovisti v restauraci "jizerka" na vaclavskem namesti.

s pozdravem
dietolog amater
g.

Lola1
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2007 20:01
- Nahlásit

argosek
a co ten pytel kuřat - to vezmeš s sebou?

argosek
Člen
# Zasláno: 21 Říj 2007 20:08
- Nahlásit

Lola1

prosivas takto,

pytel kurat nepatri do tohoto thematu,
tak mi ho sem prosmi netahejte.

dekuji

a navyse tu okrem mne neni ziaden vodohospodar

Smečka
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2007 07:58
- Nahlásit

Dobrý den,prosím o radu. Čím přikrmujete vaše pesany? Máme 4 měsíční štěňe Shih-tzu,dostáva granule a 3x týdně vařenou rýži s nastrouhanou mrkví a kuřecí prsa. Ráda bych mu nějak zpestřila stravu,přijde mi,že když baští pořád jen tyhle jídla,tak se mu to brzo přejí.... Napíšete mi prosím vaše "receptíky" ? Děkuju )

Veronika79
Někteří psi snáší střídaní chemie (granule) a klasické stravy docela dobře, ale dle mého není tento způsob krmení ideální.
Čtyřměsíční štěně není třeba držet na dietě (není přece nemocné), ale dopřát mu co možná nejpeštřejší stravu (mluvím o klasice). Je celkem jedno, jaký druh masa psu naservíruješ, pes je stále masožravec a nejpřirozenější je pro něj tudíž vše od masa - svalovina, vnitřnosti, šlachy, chrupavky, kůže atd. S kostmi bych zatím moc nepospíchala, ale třeba takové naklepané kuřecí krky, či skelety by měl v pohodě zvládnout. Je to ale třeba nejdříve vyzkoušet, protože psi, kteří nemají s touto stravou zkušenosti, jí často bohužel nedovedou pořádně rozkousat a jsou schopní hltat.
Já mám sice psy v porovnání s tvým štěnětem velké, ale v tomto věku už jsou schopni pozřít naprosto stejnou stravu, jako dospělci. Vše syrové. Jediný rozdíl ve skladbě krmné dávky je snad, že štěňatům dopřávám ještě nějakou tu mléčnou bílkovinu navíc. Ale ani tu k životu po odstavu nepotřebujou je to spíš takové mé svědomí

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání