| Autor |
Zpráva |
Kniga
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2007 20:22
- Nahlásit
Takze Spoty basti svoji prvni veceri u me a ja trsku vydesena mampar otazek
Cesta od nich nam trvala dve hodiny, ted po prijezdu Spoty pije jako diva, pila u nasich temer celou misku a ted i u me... je to normalni ze stje jak treba lide ve stresu vic pijou?
U nasich kde sme byli asi dvacet minut dostala trosku jidla, apc mela desnej hlad, a ja tam nemela vahju a neodhadla sjem mnozstvi, tak jsem ji dala jen trosku, pak tam udelal bobek. Ted doma jsme ji dala vic (zbyte k te davky co ma dostat ) a sli jsme ven, ale bobek neudelala, ma ted plny brisko, jako ze je to i vydet ze je nanapana, je to normalni kurnik?
Vybehala a vyknourala se a sla spinkat...
Co me dela nejvetsi starost je to ze mamka ii bracha prohlasili, ze kulha na zadn levou nozicku, muze to yt ze ji dneska strihali drapky a ze by ji treba strihli blbe? malo vapniku, nebo chran me koste pred DKK Ja nic nevidim, ale bracha to rekl upln nezavisle od mati...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2007 20:30
- Nahlásit
Kniga
Já to všechno vidím jako normální včetně těch Tvých obav
Bobek z dnešního krmení bude zítra ráno.
S tím kulháním, no, může to být jestli ji blbě zastřihli drápek, musíš ji sledovat a když se to za den-dva nezlepší, tak vet, no.
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2007 20:45
- Nahlásit
Aren kdyz ja jsem desne lekavej clovek, zvlast co se zdravi tyce...
No k vetovi budeme muset jit ac se me zda ze tam ma na boku jakou si hrcku, a myslim, ze na jedny na jedny strane ju ma a na druhy ne, a taky bigl se nema vlnit a ona se vlni a ja ted nevim,e stli rpto ze je stene, dite se taky batoli prece, a ona je takove batolatko.. Uaa todle je o nervy prrvni stendo,a le ted krasne spinka chvili sem s ni lezela na pelisku, pac nechtela jinak usnout ale je to este takovej prcecek, malinkej.
Ale je krasny ajk j uplne jina nez byl Caki nasi rekli, ze tak zive stene este nevideli
|
aren
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2007 20:51
- Nahlásit
Kniga
Líp jít k vetovi třeba zbytečně (ale ono to nebude zbytečně, páč ho doktor prohlídne a případně Tě poučí), než něco zanedbat.
Tys ještě nikdy neměla štěňátko?
Tak ať je bobišek zdravej a dělá vám jen radost
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2007 20:58
- Nahlásit
Kniga
Nechci tě zbytečně strašit, ale z jakých podmínek to štěně je? Takový vlnivý až plazivý pohyb mívají štěňata, které vyrostli zavřené někde v ohrádce, nebo v kleci a neměli dostatečný pohyb. Pochopitelně se to značně odráží na vývoji jejich kosterní soustavy.
Ale může to být čímkoliv jiným, nestresuj zbytečně
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2007 21:05
- Nahlásit
Aren mi meli stene maleho knirace, slovy nasi mamky to je sto a jedna, zatimco caki byl hodne poslusne stene, todle je fakticky zive stribro Cakiho hlidala mamka, je to stene rodicu, aj k nim sice chodila casto,a le proste mela sem i jine zajmy,a Cakimu sems e zacla venovat az kolem jeho roku a pul... taze proste je to moje prvni stene, a sem proste vylekana aby bylo zdrave,
Biluska je z chovny stancie s PP, jako pohyb melo, ale nejdriv tak do patyho tydne byli normalne doma v kuchnyi tam byl box, ale chodili i ven. pak sli do kotce,,a e i ztoho je doufam brali pravidelne ven, maji velky vybeh kde ty psy pousti atak. No doufam, ze pohybu mela dost, a kdyztak tak snad este neni secko zkazeny, uvidime, no nemeli by byt spatny, jejich ppseci jsou i vystavne uspesni i zkouskove uspesni. Ale ja se bojim, ze dycky mam takovou smulu na neco an cem mi hodne zalezi.. treba vystavy bych klidne ozelela, na ty me to zaclo lakat az nedavno, ale spis m i jde o pohyb planuju ten dogtrekking a ja sama chodim hodne na vylety tak chci mit stendo ptroste na pohyb... uvidime ziotra asi risknu veterinare...
|
Johule
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2007 21:14
- Nahlásit
Kniga
myslím že se fakt nemusíš bát, já jsem první dva týdny byla z Ariho pořád nervózní jestli něco není špatně, kamarádku veterinářku jsem bombardovala emaily....nikdy o nic nešlo...ale naprosto tě chápu, myslím že takovej strach má ze začátku věšina lidí
jo, nevím jak u jiných plemen, ale bělouši někdy jako štěňata kulhají aby ulevily některé noze, u nich je to úplně normální...
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2007 21:35
- Nahlásit
Kniga
Biluska je z chovny stancie s PP .......ať se prckovi daří
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2007 21:52
- Nahlásit
jenze ma na ty pravy strane bulku boha jeho at uz je rano a t je to neco banalniho ja ma takej strach... chjo
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2007 21:53
- Nahlásit
Mac1 melo tam byt "takze" jenez v tu chvili s Spot probudila a my valili ven,t ak sjem na to zapomela to slovicko
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2007 22:10
- Nahlásit
Kniga
Boulicka na boku je bezna po ockovani.
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2007 22:25
- Nahlásit
Ockovana pred ctyrma dnama no jasne, dyk i ja mam po kazdym ockovani hrcku! Fifi takovej sutrik mi sletel, tak to ja maozna k tomu veterianri fakt nelpoeltim rano,a el pockam tak dva tri dny, kdez byt o bylo fakt po vockovani pac ona je uzasnej pejsek, sebrala me i brejle
|
aren
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2007 22:29
- Nahlásit
Kniga
ona je uzasnej pejsek, sebrala me i brejle
Ty seš jasná
Občas ale, prosím, pomuckej i toho staršího pejska, ať není smutnej, že je odsunutej na druhou kolej
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2007 22:33
- Nahlásit
to vis ze jo, cakinka jsem drbala celou cestu, kdyz Spoty spala a urco si ho furt budu brat k sobe a an prochazky budeme taky chodit vsichni, nehodim ho na druhou kolej i kdzy se snazil byt dneska na demnou dominantni
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2007 10:06
- Nahlásit
S tou boulickou - taky me hned napadlo ockovani. Ono to obcas trva, nez to sleze. Jestli si nejsi jista, zavolej chovatelce. Urco bude vedet, kam je pichali.
A k tomu zivymu stribru bych chtela podotknout, ze to jste mozna teprve na zacatku. Kamoska si poridila biglatko a je to to nejhyperaktivnejsi zvire, co jsem kdy videla.
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2007 11:19
- Nahlásit
jj cetla jsme akorat v knizce poznej sveho psa, ze biglove jsou 7* hravejsi nez vlcata a stenata kojotů. Ve srovnáni s malym kniracem taky huste vede, nasi ji doma meli dvacet minut a dospeli k zaveru, ze se z ní zblaznim, leze vsude, secko ji zajima, je boziii
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2007 11:21
- Nahlásit
mac1
Kniga
Biluska je z chovny stancie s PP .......
Že o tom nic nevím . Budu se muset zeptat maminky
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2007 11:22
- Nahlásit
Kniga
Tak povídej, co to kulhání? co bobánek, byl?
|
Lájoš
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2007 11:25
- Nahlásit
mac1
Kniga
Biluska je z chovny stancie s PP
No jasně víte jak byla drahá a jedinečná. Všichni jste z množáren zvaných porodnice
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 9 Říj 2007 11:47
- Nahlásit
Aren bobek byl nadhernej, dokonce byli tri, rano vstanem vypadneme ven, Spoty zajem o travu, o vajgly,a le k nicemu se nemela, pak se mi zacla trast zimou tak jsme ji capla a odnesla dom a sla ji chystat snidani. no az sem se vratila do pokoje tak tam byli ti tri cerni smradlavi krasavci
kulhani ja to proste nevidim, me prinde, ze chodi stejne jak u chovatelu a jsme si jista, ze kdyby kulhala, ze by mi to rekli. uvidime za par dni ddem stejne na ockovani tak uvidime, bulku me potvrdilo vic lidi ze je to na 99% od injekce takze jsme relativne klidnejsi
|
Skoty
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2008 23:30
- Nahlásit
Protože mi ne a nejde založit nové téma, zeptám se tady Za pár dní si dovezu nové štěndo a protože je jedináček, chci se zeptat, jestli mám čekat nějaké odlišnosti. Měl kolem sebe 4 dospělých feny, ale žádná štěňata... Máte někdo s jedináčky zkušenost? Díky
|