Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Štěňata a štěňátka
Autor Zpráva
Jarmila
# Zasláno: 13 Čen 2005 14:39
- Nahlásit

Jsem začátečník a měla bych dotaz.Mám 12 týdenní štěně "boloňáčka" a dnes v noci mě probudíl tím,že pořád pil a měl mokré bříško a tlapky.Ale ráno než jsem šla do práce byl čilý,jedl a lítal.Ted v poledne jsem mu byla dát žrádlo a opět jsem ho našla mokrého a v misce žádná voda,to nikdy neudělal.V bytě není přetopeno.Mám strach,aby mu něco nebylo,přestože jí a lítá.Mám ho 4 týdny a po celou dobu jsem ho krmila Acanou a piškoty za odměnu, v pátek jsem najela na míchanici Royal ....(ted si nevzpomenu) a Pedigree (obojí od veterináře), může to mít souvislost? Děkuji za odpověď.

Maya
# Zasláno: 13 Čen 2005 14:45
- Nahlásit

Asi se nejspíš koupe v misce, můj pes to taky dělal, měl to jako zábavu a občas to dělá i dnes jako dospělý. Prostě při pití máchá tlapou do vody a stříká si jí na hlavu nebo na břicho. Někdy než přijdeš, rozlitá voda uschne, ale pejsa zůstane mokrý.
A mimochodem, různé značky granulí by se neměly míchat a už vůbec ne poměrně kvalitní Royal Canin se supermarketovým šuntem Pedigree. Jestli mu chceš přilepšit, vypusť Pedigree a krm jen RC. Nebo se vrať k Acaně.

Evik
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2005 15:33
- Nahlásit

Z našich třech psů pije normálně jenom jeden - ten nejstarší....Druzí dva se v misce s vodou normálně koupou - půlku vybryndají, vodu packama důkladně zamíchají a pak si ten "sajrajt" teprve vypijí Kdyby byli malí jako boloňáček, jistě by měli mokré nejen bříško, ale byli by mokří úplně celí

iva
Člen
# Zasláno: 13 Čen 2005 17:51
- Nahlásit

Moje 5letá brabantička si jednou nožičkou stoupne do misky a pak teprve pije. Štěnda to dělávají zcela běžně, že misku vytřou bříškem. Když se napije boxerka, najde nejbližšího člověka a do něj si utře tlamu! Takže zvyky různé, zdraví však neškodné (teda pro psy - já na infarkt poté, co si boxerku utřela čumu mužovi do obleku při odchodu na synův maturitní ples!)

Endy
# Zasláno: 13 Čen 2005 21:46
- Nahlásit

Mamky štěně se v tomto věku taky cachtalo v misce.A cachtá se ještě v osmi měsícíchProdávají se i vysoké plastové misky(pro kokry)a do těch špatně dosáhne.Asi bych jí zakoupila,ať se z toho nestane zlozvyk.Taky se mi nezdá,že by vet prodal supermarketové Pedigree.Ono vyrábí ještě superprémiovku pod názvem Advance.Tu lze pro štěně doporučit.

Jarmila
# Zasláno: 14 Čen 2005 10:19
- Nahlásit

Díky všem za rady i ohledně krmení,jen chci dodat,že RC mi veterinář prodal a Pedigree (1/2 kg granulí a 5 konzerviček v jednom balíčku) mi dal k tomu jako prémii zdarma.Ale dám na vaše rady a Pedigree vyřadím.Pokud si nebudu s něčím vědět rady, opět se na vás obrátím.

Nika
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2005 06:43 - Změnil/a: Nika
- Nahlásit

ahojky všichni
v srpnu si přivezu domů štěňátko, které bude mým prvním psem.
Už se na něj nemůžu dotěšit
Pojedu si pro něj k chovateli daleko.....a tak jsem se chtěla někoho z vás zeptat /kdo má zkušenost z převážením štěňátka velkou dálku autem/ jak se mám na cestu vybavit. Co si mám připravit do auta atd. Nějaké zkušené rady
Děkuji moc moc moc
Nika

Ketrin
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2005 06:59
- Nahlásit

Nika
My jsme vezli 8 týdenní štěně od chovatelky 200 km. Chce to, aby jeli radši dva-řidič a pečovatel o štěně.
Já jsem seděla vzadu a mimino jsem si dala vedle sebe na sedadlo do takové té skládací bedničky, co se v nich vozí v autě nákupy. Měla tam deku, navoněný hadr od mámy a mou ruku. Chvíli byla vykulená, co se děje, ublinkla, pak usnula a byl celou cestu klid.

Nika
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2005 07:07
- Nahlásit

Ketrin
Pojedeme pro něj dva a asi 220 km tak snad to dopadne dobřě
Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli mám koupit pelíšek už rovnou plastový a nebo je lepší pro štěně krabice a pak, až vyroste plastový pelech. Neokouše ten plastový?? Štěňátka jsou dost dravá...
díky mooooc

Ketrin
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2005 07:46
- Nahlásit

Nika
Nevím, plastový jsme nikdy neměli... asi ho bude hryzat. Já doma používám takové ty polštáře naplněné molitanovou drtí, dobře se to pere. Je pravda že jsem je párkrát musela trochu zašít.
A venku mají dřevěné podlážky a v boudách slámu.

Olga
# Zasláno: 5 Led 2006 07:29
- Nahlásit

Ahoj, mám dotaz .Mám 5měsíční fenku jezevčíka, je hodně závislá namé osobě, jak jí co nejlépe a bez velkých stresů učit být sama doma. Dík za odpověď.

pigie
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 07:55 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Nika
Zalezi na velkosti steniatka. Cestovali sme cca 160km.

Ja som viezla 10kg hoviadko. Na zadne sedadlo som dala igelit, na to deku, ja som si sadla vedla Cesta v pohode, tusim si trocha cvrkol lebo deka bola trochu vlhka, ale ani nevracal ani nic. Odvtedy mal cestu autom rad Asi si myslel, ze ho to dovezie naspet k mame

VlastaK
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 08:26
- Nahlásit

pigie

Všimla sis, že ten dotaz je z června, takže Nika to štěndo už má asi doma ?

pigie
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 08:36 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

VlastaK
Jezis, nevsimla Je rano no. A zdalo sa mi to divne.... Viem, ze ma pinca, ci nie?

VlastaK
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 15:03
- Nahlásit

pigie

Co má za rasu nevim, ale když jsem si, zcela náhodou, všimla, že odpovídáš na půl roku starý dotaz, tak mi to nedalo si do tebe trochu nešťouchnout

pigie
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 15:20
- Nahlásit

VlastaK
Ja by som urobila to iste

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 16:44
- Nahlásit

pigie
Niko má pinče, ale Nika nevím..

VlastaK
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 17:15
- Nahlásit

Verca

No ale sem psala v tom létě Nika

pigie
Člen
# Zasláno: 5 Led 2006 17:37
- Nahlásit

Verca
Hej, poslovenstila som si Niko na Nika A hoci su to dve osoby, pre mna zrazu boli rovnake A tiez ma zmiatlo, ze Nika pisala do fora pinc...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání