| Autor |
Zpráva |
petra
|
# Zasláno: 13 Čen 2005 12:50
- Nahlásit
Chtela bych si vzit darovaneho zlateho retrivra
|
petra
|
# Zasláno: 13 Čen 2005 12:56
- Nahlásit
Napiste mi kdo by chtel darovat zlateho retrivra na e.mail keessi.65@seznam.cz
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Čen 2005 21:43
- Nahlásit
A proč si ho nekoupíš?? Pokud chceš, aby ti někdo dal psa, tak si vezmi pejska z útulku. Pochybuju, že ti na těchto stránkách někdo psa dá
A jestli chceš, aby ti někdo daroval psa kvůli tomu, že nemáš peníze, tak si uvědom, že měsíční náklady na větší plemeno nejsou zase tak malé.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 13 Čen 2005 21:44
- Nahlásit
A bígla nechceš?? Nedávno tady jeden kluk nabízel bígla ... je to jedno, ne??
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 08:33
- Nahlásit
peníze za pořízení psa je mnohdy ta nejmenší investice do psa samotného....kdo shání psa bez PP proto, že mu chybí finance...raději by si psa pořizovat neměl. Pes, kterému jeho pán nemůže dopřát kvalitní stravu bude postupně chátrat a trpět. Mám doma psa z útulku, je mu cca 5 let a celý svůj život byl krmen zbytky nebo maximálně granulema ze supermarketu.....podle toho taky teď vypadá jeho stav a mně bude trvat ještě hodně dlouho, než ho dáme zdravotně do kupy.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2005 10:04
- Nahlásit
Vše už tu bylo řečeno. Když na to nemáš, psa si nepořizuj. Není to totiž žádná levná záležitost...
|
haha
|
# Zasláno: 21 Čen 2005 18:40
- Nahlásit
nemusíte jí hned odsuzovat za to že nemá peníze na to aby si koupila psa, neznamená to že se o něj v budoucnu bude špatně starat, je spousta lidí kteří pořizovací cenu drahého plemene mají a potom jejich čistokrevní drazí psi končí bůhví kde, já taky nemám momentálně tolik peněz abych si mohla koupit papírové štěně ale neřekla bych že moji čtyři hafani nějak trpí
|
malika
|
# Zasláno: 21 Čen 2005 18:48
- Nahlásit
haha
A tobě ten dotaz nepřipadá tak trochu mimo?
Chtela bych si vzit darovaneho zlateho retrivra
Nikdo ji tu neodsuzuje že nemá peníze pravdou je to, že prvotní investice je ta nejmenší (pořád stejná písnička) už za první rok investuješ víc jen do krmení! Na ty bude mít? nebo si napíše sem?
Navíc ona sice nemá ani peníze na pořízení, ale za to ví že by určitě chtěla zlatýho retrivera... to je trochu detinský přístup ne? A postup by měl být snad opačný.
|
haha
|
# Zasláno: 21 Čen 2005 19:09
- Nahlásit
malika
je pravda že investice do psa za jeho život za krmení a ošetření je velká , ale je to jiné než vzít najednou třeba 10 tisíc a koupit si psa , krom toho určitě se najdou i lidi kteří doma mají zlatého retvívra a nevědí kam s ním , já jsem např. dostala zadarmo papírovou fenu NO a to jenom proto že trhala majitelce koberec, i přesto že ji ta původní majitelka draze zaplatila potom mi jí věnovala zadarmo , já tu holku neznám a nevím jak se bude o svého retrívra starat pokud jí ho někdo dá, ale nepovažuju její přání za nic tak nemožného nebo neobvyklého ,ba naopak je to možná dobrá šance pro nějakýho nechtěnýho psa
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 19:42
- Nahlásit
haha
Tak má zkusit našetřit ne? To není o tom, že najednou musí vzít 10 tisíc... Já bych taky chtěla ke svojí psici ještě jednoho papírovýho pejsana, jenže vim, že nemužu vzít těch 10 nebo 12 tisíc a taky vím, že druhýho psa a ještě k tomu velkýho bychom ani finančně nezvládli, ale už teď se začínám ohlížet odkud pejsana jednou pořídím atd... Ale odvíjí se to od sopusty věcí.
Možná kdyby chtěla menšího psa, tak by se to dalo vysvětlit tím, že pak na zbytek už mít bude, ale u zlatýho retrívra?
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 19:57
- Nahlásit
Možná kdyby chtěla menšího psa, tak by se to dalo vysvětlit tím, že pak na zbytek už mít bude, ale u zlatýho retrívra
No brala bych to příměrem tak, že spousta lidí si koupí něco na splátky, než aby dala jednu částku najednou. Prostě na to nemají, ale postupně se po jisté částce našetřit dá.
Takže Petra se chce pravděpodobně vyhnout té první, velké částce, s tím, že tu tisícovku či tak nějak měsíčně už se dají.
Takhle by musela třeba rok čekat, než to dá dohromady...
A proč retrívr a ne vořech? Protože se jí líbí a je hodný.
No takto zjednodušeně to vidím skrz první její příspěvek.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 20:11
- Nahlásit
Terri
Možná pro někoho ten tvůj příměr je dobrej, jenže pro mě v tom, jak sem byla vychovávaná ne... Prostě pokud něco chci, tak si na to musím našetřit - pujčování atd. nepadá v úvahu...
Prostě pro mě je lepší si na psa nějakou dobu počkat a třeba našetřit, než vzít prvního, co mi cvrnke do nosu... Mluvím teď o psovi s PP. Nemyslím, že zrovna u psa je dobrý razit teorii "Prostě ho chci, teď a co nejlevněji".
Jinak u té povahy by se dalo docela polemizovat o tom, jestil ten darovanej pes bude mít tu povahu, pro kterou se jí třeba líbí. Přece jen ten člověk, co ho bude chtít darovat k tomu asi nějakej důvod mít bude. Může to být důvod takovej, jako tady byl třeba u toho bíglíka, ale taky nemusí...
Ale tohle je jen můj názor, třeba je špatnej...
Sama teď zkoumám a přemýšlím, kam začít chodit na cvičák a dávám si pořádnej pozor, abych neutratila penize za něco, co nebude pro mě a pro psici ideální. Přece jen to, co někde vezmu na víc, se odrazí v jiné položce...
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 20:14
- Nahlásit
Eimy
polemizovat o tom, jestil ten darovanej pes bude mít tu povahu, pro kterou se jí třeba líbí. Přece jen ten člověk, co ho bude chtít darovat k tomu asi nějakej důvod mít bude
Jasně, ale spoustu lidí si berou psa z útulků, že...
pokud něco chci, tak si na to musím našetřit
Počkej až si budeš brát hypotéku , ale ne, vážně. Máš pravdu, pak si člověk věci i víc váží, já jsem jen zkoušela se vcítit do např. studentky, která těch peněz má pomálu a hledá cestu.
Neříkám, že je to pro všechny
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 20:23
- Nahlásit
No ja se ji na jednu stranu musim zastat. Ja sve stene koupila za 1000,- a ted rozhodne nestrada. Kdyby stalo desetkrat tolik, tak si ho dovolit nemuzu. A s naprosto cistym svedomim muzu rict, ze lip uz se o nej starat snad ani nejde. Kdyz nekdo vydelava, tak mu nedela takovy problem dat nekolik tisic najednou, pro studenty to problem je.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 20:27
- Nahlásit
Terri
Jasně, ale spoustu lidí si berou psa z útulků, že...
To je fakt, ale zase je tady otázka proč... Rozumnej člověk totiž ví, ež s dospelým psem z útulku bude mít mnohem víc práce než s malým štěnětem, takže důvodem (u těch zodpovědných) nebude jen nižší (někde žádná) pořizovací cena.
Počkej až si budeš brát hypotéku
No, já doufám,že to nebude potřeba Ale to by bylo na delší vysvětlování
já jsem jen zkoušela se vcítit do např. studentky, která těch peněz má pomálu a hledá cestu.
Zase je problém v tom, jestli když jako studentka, která (třeba jako já) bydlí u rodičů a je na nich ještě v podstatě závislá, bez jejich podpory psa vůbec utáhne. Zase bych bděla možný řešení část pořizovací ceny našetřit a zbytek zkusit "ukecat" s rodičema k narozeninám atd.
Já taky šíííleně chtěla choďáka, ale nakonec jsem od toho musela upustit, protože by doma takovej pejsan prostě neprošel... Tak mám doma malýho prcka a jsem za to ráda, protože se občas musi hooodně snažit, aby bylo na aspoň trochu kvalitní žrádlo, pamlsky, hračky... (o značkových hadrech si můžu nechat zdát, snažim se vydržet se vim elektronickým, dokud to jen trochu funguje atd...)
TAkže možná neni od věci zkusit si odkládat náklady na pomyslnýho psa, tím na něj šetřit a zároveň si zkusit, jestli to bez těch peněz jde.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 20:31
- Nahlásit
niniel
Já svoji pejsinu mám taky za 400, což podle mě nepokrylo ani náklady na její odchování... Jenže zas na druhé straně je pravda, že sama jsem prostě někoho, kdo byl levně prodal nebo daroval psa nehledala.
Byla to spíš náhoda, že se kámošovi nepodařilo uhlídat jeho dva pejsany a i když to je tuplovanej vořech, tak mě ani ve snu nenapadlo si ji vzít uplně zadarmo... Podle mě každej pes má svou cenu...
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 21:57
- Nahlásit
Eimy
No ja vim o nekolika psech, kteri by si novy domov zaslouzili a je jim jedno, ze by to bylo zadarmo. A to i jeden retrivr. Bohuzel majitelka se ho nevzda. Neni to o penezich, je to o lidech.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 22:09
- Nahlásit
niniel
Jasně, neříkám, že to tak není a pokud stávající majitel na psa fakt nestačí, tak je lepší, že mu začne hledat novej domov jinak než tim, že ho vyhodi na ulici nebo ho dá do útulku... Jenže zas je to o tom, že je něco jinýho, když někdo psa nabídne a někdo se ozve, než když se někdo tímhle způsobem rovnou ptá (aspon pro mě je to odlišný...), ale je to věc názoru.
|