| Autor |
Zpráva |
ajunka
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 09:08
- Nahlásit
Ahojky chtěla jsme se zeptat nějak se nemužu nikde dopátrat odkdy se můžou štěnda začít přikrmovat a hlavně co se jim dávat může a čeho se naopak vyvarovat.-) díky moc za rady
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 09:24
- Nahlásit
ajunka
Přikrmovat můžete po třetím týdnu.Já začínala neslazenou krup.kaší,oves.kaší,tvaroh se žloudkem,kuřecí maso s rýží,nebo těstoviny(já nekrmím granulemi,tak s tím neporadím) a do toho najemno nastrouhaná a spařená zelenina.Občas štěnda dostaly Piškoty namočené v mlíce.
Někdo dává tavený sýr,nebo pacholíky,ale taveňák je příšerně slaný,to je lepší cotage a pacholíci??? no nevím.
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 09:26
- Nahlásit
jablunka jo děkuju moc jde mi hlavně o typ co jim tak připravovat abych neudělala nějakou botu .-)
|
moll
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 10:26
- Nahlásit
místo pribiňáků doporučuju bílé jogurty - po choceńáku se mohla štěnda utlouct
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 11:05
- Nahlásit
moll a co kysaná smetana?
|
moll
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 11:19
- Nahlásit
ajunka
ta smetana je asi už dost tučná - choceňáky mají poctivých 10% tuku a živý zvířátka na mikrofloru.... a ve směsi s glukopurem a propasírovanýma pořádně rozvařenýma vločkama (husté spapá chovatel ) se štěnda mohla u misky pošlapat...tak se potom každé krmilo a koupalo zvlášť.macíčci papali jednou od maminky, jednou jogurtíkovou směs a byli jako válečci - dobrý základ pro 50 kg v dospělosti.
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 11:27
- Nahlásit
moll tak to je super recept .-))) děkujeme za něj .-)) naším mimčům zatím stačí bohatě maky mlíko- má ho opravdu hrozně moc což právě potvrdil i veterinář takže čas na přikrmování zatím máme .-)))
|
moll
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 11:45
- Nahlásit
držím palce, abz štěnda prospívala byla jen ku radosti ..
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 12:28
- Nahlásit
děkujeme
|
olik
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 12:58
- Nahlásit
já mívám početný vrh u ovčandy- 11 štěnat. od chvíle co umí stát, byt ne na dlouho přidávám kozí mléko a od třetího týdnu rýži s syrovým jemně mletým kuřecím, ale pouze svalovinu.na 7týdnech mají okolo 8kg a fena nehubne
|