Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Nestojící ouško :o)
Autor Zpráva
LUCKA
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2005 21:22
- Nahlásit

Mám doma 9 měsíční fenku malinoise a ještě v tomto věku jí nestojí pravé ouško. Máme začít vylepovat? Nebo podávat nějaké vitamíny? Lidi z okolí (hlavně chovatelé) říkali, že mám počkat do 8-9 měsíců a že by se to mělo samo postavit. No bojím se, aby třeba neměla zlomenou chrupavku nebo tak něco. Přestože tu fenku mám na práci, ne na výstavy, kdyby se nám ousko nepodařilo postavit, byla by to chyba kvůli uchovnění? Díky za každou odpověď

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Čen 2005 22:04
- Nahlásit

LUCKA
jak se to ucho nepostaví,zapomeňa na úspěšné absolvování bonitace...nestojící ucho je vylučující vada,přečti si standard plemene.

Endy
# Zasláno: 9 Čen 2005 22:49
- Nahlásit

Já bych si s tím trochu práce dala.Ucho vyhol,vylep a přidej i minerály.A ne jenom vápník,ale taky fosfor,hořčík,zinek.Vet ti poradí.Veškeré živiny můžou jít do měnících se zubů a po kompletní výměně má ucho ještě šanci na postavení.Pokud jí plandá pouze špička.Jestli je ucho zlomené až u kořene,je již na vztyčení pozdě.

Evik
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2005 07:29
- Nahlásit

já si myslím, že už se s tím uchem mělo něco dělat mnohem dříve, když už je teď fena skoro dospělá....tak nevím... Co znám různé ovčáky, tak se jim ouška stavěla většinou nejdýl do 4 měsíců... pak myslím, že už je třeba zasáhnout...

LUCKA
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2005 13:54
- Nahlásit

SALI
Také si přečti standart. Píše se tam doslova: "Vylučující vady z chovu...Uši: svěšené nebo uměle upravené". Možná jsem to napsala špatně, ona to ucho má jakš takš postavené, ale má je trošku nakřivo...No zkusím s tím něco udělat!!!

Sali
Člen
# Zasláno: 11 Čen 2005 16:02
- Nahlásit

jí nestojí pravé ouško
já si standard číst nemusím,spíš si přečti ty,jak jsi to popsala....klapouchejch potomků des deux pottois krve jsem viděla dosti a dosti,tak jsem si hned představila tu známou versi....
Buď to budeš podlepovat a modlit se,aby se to podrželo rovně a nebloncalo to za pohybu,nebo se pak budeš muste na bonitaci modlit za silně chladno a silně bezvětří....ale to je your bussiness-znění standardu již znáš.

ludka
# Zasláno: 2 Srp 2005 20:40
- Nahlásit

A zkusilas uši jemně masírovat? Prokrvila by se chrupavka a mohlo by se to upravit.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání