Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Starší pes a štěně
Autor Zpráva
Kniga
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2007 19:46
- Nahlásit

Moji rodiče mají psa poznatelného původu, tedy malého knírače bez pp . Čakimu bylo letos osm let, já si ho docela často (skoro každý víkend plus někdy v týdnu) beru k sobě. Má mě celkem rád, protože se u mě dočká opravdu dlouhých procházek, ale páníčky má jinde a moc to dobře ví, když si pro něj dneska přijeli naskočil do auta a už z něj za mnou nechtěl Mno a já si plánuju pořídit si bígla - fenečku. Štěně bych měla mít někdy v první půlce října a já hledám rady jak na to Čakiho připravit a jak případně korigovat jeho chování k ní. Čaki fenky miluje (ať hárají nebo ne) se psy mívá někdy (někdy si čuchne v klidu, jindy hned startuje) problém, štěňata psí ignoruje, štěňata fenečky očuchává jako dospělé fenky.
Je strašně žárlivý (žárlil i na křečka!) a tak mám strach aby to štěně fakt aspoň toleroval... K tomu mám taky strach co se táýká hraček, třeba dneska na procházce jsme potkali párek důchodců s roztomilou fenečkou (voříšek) a páníček té fence hodil pískací míček. Náš Čakin se hned postavil před pána a čekal estli taky dostane. Mno a páč ne, tak té fence ten míček sebral
(doma má hraček i pískacíh opravdu dost) a zdrhal s ní a ještě na tu fenku vrčel! Odchytla jsme ho, míček mu sebrala a vrátila fence. Čakin s toho byl pomalu v šoku, sebrala jsem mu hračku a dala ji cizímu pejskovi! Tak mám strach jak to nové štěně bude brát a co když mu ndej bože bude brát hračky... Poradíte? D9ky

younglady
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2007 20:02
- Nahlásit

Kniga
u nás teda přišlo štěně, když bylo tý mojí rok a půl. Je to teriérka a je to něco podobnýho co ty popisuješ, hodně žárlivá, všechno je její, když ji pes chce něco vzít tak má tendence vyjíždět.. i když třeba vstoupí do "jejího území", velkou část jsem odstranila výchovou, ale beránek z ní nikdy nebude... a před dvěma měsíci si naši pořídili štěně, knírače... měla jsem z toho trochu obavy, ale v pohodě, hned se holkách rozhodilo, kdo je kde doma a kde má kdo navrch... u mě je doma moje čubina, dostává první nažrat, první kost, smí vše, upřednostňuji ji, když jsme u našich, je to přesně naopak a všechno je super... je pravda, že ona je odmalička trénovaná tím, že občas přátelům hlídám různý psi, ale myslím si, že to dopadlo líp než jsem čekala asi i proto, že je ještě mladá. Za dva roky si pořizuju štěně já, tak čekám, že to bude horší, protože bude starší a bude ho mít přímo doma, ale při rozdělení preferencí a určení kdo má navrch se podle mě dá zvládnout vše...

Kniga
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2007 07:16
- Nahlásit

Takze myslis, ze u me doma mam dat Cakimu najevo, ze tady bude hlavni to stene? Tedy kdyz dam krmeni prvne steneti a Caki ju odezene, tak mam odehnat Cakiho a vynadat mu? A u rodicu kde je Caki doma zase obracene? Stejne tak s hrackama?
To mi myslim budou dost komplikovat bratri, hlavne ten jeden teda, uz ted kdyz si hraje Cakim mu furt vyklada o tom, ze ja ho vymenim za naky osklive stene (bigli se mu proste nelibi), ale ze se nemusi bat, ze pro nej bude dycky pejsek jen on.
Jinak doufam, ze snad diky tomu, ze Caki je doma hoodne hravej pejsek se snad pres hru skamaradi..

Klarucha
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2007 08:28
- Nahlásit

Má zkušenost- máme doma 4letého boxera- a aby nezpáprdovatěl,+ dva psi = víc srandy---pořídila jsem si boxeří fenečku. Teď ji mám doma 14 dní a vývoj byl následující:
Loki je také žárlivka, jak jsme se štěndem přijeli, tak jsme se s ním zpočátku uvítali a pak až ukázali mimčo (na nějaké seznamování venku nebylo počasí). On ji absolutně ignoroval. Pak jí ukázal že je šéf a vše je jeho...po dvou dnech už se od ní nechal okusovat a po týdnu jí nechá skoro vše , ...pokud má náladu (ale musí se to hlídat,boxer má přece jen nějaké to kilo). Když přijdeme domů, tak první je on a pak až mimčo- protože on je starší a vůdce psí "smečky". Ale třeba žrádlo dávám první psí slečně, protože je strašně žravá a svižná- a Loki je flegma a nechá se.

Klarucha
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2007 08:30
- Nahlásit

jinak usměrňuji oba- když on má svoje, a ona svoje, tak ať každý řeší to co má. Freyu odendavám od jeho misky, jemu bráním k její misce, zpočátku, když byl na ní hodný, tak jsem ho chválila a odměnila sem tam.. prostě mít starší pocit že je vše OK a že ho nestavíte na vedlejší kolej- což je těžké, neb štěně(aspoň to moje) potřebuje stálý dozor.

Lucie a Gar
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2007 21:36
- Nahlásit

To mi myslim budou dost komplikovat bratri, hlavne ten jeden teda, uz ted kdyz si hraje Cakim mu furt vyklada o tom, ze ja ho vymenim za naky osklive stene (bigli se mu proste nelibi), ale ze se nemusi bat, ze pro nej bude dycky pejsek jen on.

Ty jsi často u rodičů? Nebo proč myslíš, že to budou komplikovat?
Já mám doma štěně asi měsíc a za tu dobu už poznal, že jsem šéf já a já určuju, kdo dostane najíst a kdo je v jakém pořadí.

venda
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2007 10:38
- Nahlásit

Kniga
já taky někde četla, že se má v takovém případě dodržovat - tohle je můj pes, já jsem jeho páníček a ty jsi rodičů pes a patříš tam, udělat takové dvě "zpřátelené smečky" a dodržovat kdo ke komu patří
v praxi jsem to zkoušela jen trochu, známí mají staršího psa, který mě taky miluje a občas ho hlídám, je stejně rozmazlenej jako moje štěně, takže prvních pár setkání jsem ho ani nehladila a neodměňovala, známí nehladili to moje zvíře, časem si na sebe zvykli a teď už je to v pohodě, on ví, že to štěně ke mně patří a už nežárlí

Kniga
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2007 19:26
- Nahlásit

Mno komplikovat to budou, protoze uz jsou taky dospeli a bydli se mnou v nasem byte a ne u rodicu... Mno nakonec jsem si rikala, ze Cakiho k ni nepustim dokud nebude provockovana do tretice, tedy do tech trech mesicu. Sice Caki je taky ockovanej, ale kdovi...

Ted me napadlo co myslite na todle:
Caki jr pefeknti v tom, z kdyz mam nejakou vec, trebas plysaka ve star trekove uniforme (sberatelska zalezitost) a nechtela jsme aby ho znicil, tak jsme toho medu vzala sedla si k Cakimu, ukazala mu medu, on zacal tocit ocaskem jee deme si hrat a ja povidam Caki to je kamarad, to je kamos, toho nesmis. Caki si k medovi cichl a ztratil o nej zajem. Todle proste on nejak akceptuje. staci to jednou, dvakrat rict a on si uvedne veci proste uz ani nevsimne. Tudiz me napadlo, ze dam stenatkovi do pelisku nakou hadru, a za par dni az nacichne tu hadru donest cakimu nechat mu ji poradne occhat a pritom mu rikat ze je to kamos. Myslite ze by to mohlo taky pomoct?

LucieS
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2007 22:15
- Nahlásit

Ježíš, lidi, neblbněte s tím očkováním. Zanedbaná socializace je horší než riziko choroby (u prověřených, očkovaných psů opravdu malilinkaté). Jestli chceš držet štěně do 3 měsíců bez psů, tak ho radši po tu dobu nech ještě u chovatele.

Kniga
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 20:14
- Nahlásit

Prusvih je ze jak poznas ze je ten pes ockovanej a ze se mu da verit. No a taky kurnik nemaj vsade psat jiny veci ano vim, socializace je dulezita, a chci ji mit radne socializovanou, ale pak otevru knizku nebo nakou stranku o vychvoe stenat a uz tam pisou chodte vencit tam kde je minimum psu atd. Nechi ji dzet oddelenou do psu ale premyslim jak na to...

venda
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 21:02
- Nahlásit

Kniga
u psa rodičů přece víš, že je očkovanej, toho se bát nemusíš
a ono se aspoň trochu dá poznat, jestli je jinej pes zdravej podle toho, jak se k němu majitel má, jestli má psí známku a známku z očkování proti vzteklině a tak, pozor si dej jenom právě na štěňata a mladé psy zvlášť z útulků (kamarádka si přivedla mladého psa z útulku, tam ho sice naočkovali, ale už pozdě - za týden jí uhynul na parvovirózu)
já vzala štěně mezi psy po druhém očkování, jen jsem si vybírala
jo a tim hadrem s vůní štěněte nemůžeš nic zkazit, jen bych ho ještě vedle zákazu spojila s něčim příjemnym

Kniga
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2007 20:50
- Nahlásit

Tak se mesic s mesicem sesel.. a jak to dopadlo?

Na radu chovatelky jsme cakina vzali sebou pro stene a sezmovali je tam, No Caki o ni vnku v zahrade nejevil zajem spis koukal precurat znacky tam chovanych pseku, no v kuchyni uz zacal chapt, ze tomu cemusi divnemu uz venujeme nejak moc casu a stekal a stekal a stekal. cestou v aute byl hodnej, dokonce trpleive nesl, ze si Spoty hraje s jeho medvidkem, kdyz zacal knucet tak se kni athl, ale nic vic.
Pak jsme prijeli k nasim musela sem dorist par veci z nasima atak. Caki stene ignoroval, i kdyz Spoty ho vybizela ke hre temer neustale, mistotoho caki na nas stekal, v jedne chvili kdy jsemse venovala steneti, vystarotval a zacal mi "nakryvat" ruku. Zajimavej zpusob reseni zarlivosti, ze tak jsme ho shodila a vynadala mu, mezitim mu sla Spoty pit z misky Caki to strpel enom zase stekal a dival se na nas.. sla jsem s nim na prochazku, nasi zatim hlidali Spoty (a prj je to zivy stribro a upletla jsm si na sebe bic) mno a pak se jelo ke me
Takze zatim je to v pohoda, Caki steneti nic nedela zato nadava nam ale to se myslim srovna

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání