| Autor |
Zpráva |
Evička
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 12:53
- Nahlásit
Prosím o radu jak naučit Matázské štěně venčit venku.Máme ho tři týdny a nemůžeme jej naučit čůrat venku bude mít 4.měsíce.Po příchodu domů se vždy vyčůrá na noviny i více krát za sebou.Jak ho to odnaučit? Děkuji za radu
|
aren
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 12:56
- Nahlásit
Evička
Maltézáček jako každý jiný pes.
Venčit často a dlouho. On na to přijde.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 12:57
- Nahlásit
Evička
Taky je možné, že když je venku hodně značek od druhých psů, že on jako malé štěňátko se je "bojí" přeznačkovat. Zkuste s ním chodit na míň počuraná území.
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 14:49
- Nahlásit
Choďte na stejné místo. Když už jednou něco udělá, příště tam ucítí svůj pach a mohlo by to zafungovat.
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 16:07
- Nahlásit
Maltezacek je velmi ucenlivy, urcite to brzo pochopi Ja toho svyho straaaaaasne chvalila a dostal odmenu, kdyz cural venku, taky jsem ho naucila "povel" cuuurej a to tak, ze kdykoli cural treba doma, opakovala jsem to. Brzy si to spojil a mohla jsem tento pak "povel" praktikovat i venku... Hodilo se mi to treba i kdyz jsme jeli nekam autem a udelali zastavku a ja chtela, aby se zrovna i vyvencil...Ale hlavne chvalit, chvalit. Ten muj si velmi rychle spojil to, ze kdyz se vycura venku, je to dobre a uz si ke mne mazal pro odmenu
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 19:15
- Nahlásit
Evička
Radila bych noviny podpálit, zničit a jednou pro vždy odbourat, jinak se to nenaučí.
|