| Autor |
Zpráva |
Yngwie
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 03:36
- Nahlásit
Zdravím všechny pejskaře,
v době, kdy jsem si pořizoval svého prvního psa, tehdy vytouženého NO věděl jsem, že budu krmit jen tím, co mu doma připravím. Nijak neutrpěl, že dostával domácí vařenou stravu. Měl se skvěle a bylo to na něm vidět. Nějaká kompletní krmiva, kdo to znal? Dnes je situace jiná než před lety. Pořizuji si štěně SBT. Už teď je krmeno granulemi. Budu v tom zřejmě pokračovat. Otázkou, nebo spíš hlavolamem pro mně zůstává jakými???? Chovatelka krmí Hill´s. Může mi někdo o tomto krmení něco říci? Mam zvolit toto, nebo přejít na jiné? Jak říkám, v minulosti jsem toto neřešil. Na cvičák jsme přivezli krávu z jatek a pejskům chutnalo. Trochu krve na spláchnutí a japa bylo. Ale co teď ??
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 06:27
- Nahlásit
Yngwie
svého prvního psa, tehdy vytouženého NO věděl jsem, že budu krmit jen tím, co mu doma připravím. Nijak neutrpěl, že dostával domácí vařenou stravu. Měl se skvěle a bylo to na něm vidět.
Tak co řešíš teď,když umíš dobře krmit psa?
Proč bys musel cpát psa granulema a očekávat plastelínová hov...ka?Copak granule jsou přirozená výživa?
Já krmím masem a to většinou syrovým (kuřecím,hovězímnebo mořské ryby)+ čerstvou zeleninou+ příkrm(rýže nebo zeleninové pelety Trope),2x týdně tvrdý tvaroh,2x týdně syrové celé vejce,ovoce denně,co si vezme , olomoucké syrečky jako pochoutku.Granule (CaninRoyale pro velká plemena) přidávám jen ráno a to trochu,kvůli minerálům a taky je občas požívám jako odměnu na cvičáku.
Ono je to strašně jednoduché cpát psa granulema,ale pak ti někde zblajzne kostičku a bude mít problém,protože bude mít ochablou stěnu žaludku z té kaše,ve kterou se granulky v zažívacím traktu promění.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 07:17
- Nahlásit
Yngwie
Krmím masem pity a ovčáka v plném zdraví. Myslím, že nes je krmení masem mnihem jednodušší, než dříve. Podle mne granule jsou zbytečně předražený šrot. Základ krmné dávky dělá mým psům maso z řeznictví, a když nemám čas nebo se mi nechce do obchodu, dostanou hypo granule
|
želva
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 08:35
- Nahlásit
já krmím K9 jak zatěžovka tak i normální a ted zkoušíme Acanu Premium
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 08:42
- Nahlásit
když jste krmil NO podomácku připravenou stravou, tak proč ne i SBT? psal jste, že se měl skvěle a bylo to na něm vidět...
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 09:29
- Nahlásit
Yngwie
Dnes uz se zase prichazi na to, ze granule jsou proste a jen amarouny a to navic z vetsiny vyrobene z druhotnych, podradnych a odpadnich produktu ...a to i ten Hills nebo Royal nebo skoro cokoliv........takze Vam doporoucuji taky negranulovane krmeni.....trochu bycch zapremyslel nad tim, jak male stene prevest a kdy...to Vam ja poradit neumim, ale myslim, ze se tu najde dost tech, kteri poradi.
Nvic dnes uz nemusite vozit celou kravu, jsou firmy, ktere to pro pesany pripravi, takze muzete vyrabet hotove hody pro nej....
pro inspiraci kouknete treba:
www.vetamix.cz
http://www.jesenican.cz/produkty/mrazena-krmiva/
mám osobní zkuišenost pouze s kuřecími prsy z Jeseničanu a ta jsou perfektní, člověk by to jedl sám, jak to vidí......ale je zde spousta ostatních co mají dobrou zkušenost zejména s vetamixem.....
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 11:30
- Nahlásit
fatdog
Ten druhý odkaz vypadá fakt dobře..ceny jsou teda super.Rozváží i po Praze?Sem to nějak nedohledala..
|
wami
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 12:04 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
fatdog
Jesenican ma dobry nejen kureci prsa. Pulka masa, co tu pro psy mam, je prave z Jesenicanu, takze krmime vemena, plice, hrubemlety hovezi, hrubemlety drubezi, smesky, driv mivali i syrovy drstky, ty uz bohuzel nejsou... taky jsou vyborny rybi piliny...
Pac jses odsud, tak sezenes i docela snadno Falco (druha pulka masa, cim krmim), od tech muzu doporucit smes hrubemletyho hoveziho s vnitrnostmi a syrove morske rybky.
davidkova renata
napis do Jesenicanu, kde je k tobe nejlbizsi zverak, kam zavazi. Jesenican zavazi jen velkoobchody, resp. lidi se ZL. Ale i tak se vyplati brat to spis od tech jinych dodavatelu, mivaji u nich velkoobchodni mnozstevni slevy...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2007 12:18
- Nahlásit
wami
napis do Jesenicanu, kde je k tobe nejlbizsi zverak, kam zavazi. Jesenican zavazi jen velkoobchody, resp. lidi se ZL. Ale i tak se vyplati brat to spis od tech jinych dodavatelu, mivaji u nich velkoobchodni mnozstevni slevy...
Jo,dík,zkusim to.
|
zuzupes
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 18:33
- Nahlásit
www.vetamix.cz
jeeee, take dacho chcem aj na Slovensku!!! neviete o nicom??
|
kyrrka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 19:04
- Nahlásit
zuzupes
na tejto stranke ponukaju maso-falco, ceny su celkom prijatelne aj ked to vychadza drahsie ako v cr.
|
kyrrka
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 19:06
- Nahlásit
jaaaj zabudla som stranku www.holistika.sk
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 19:09
- Nahlásit
zuzupes
ja konkretne nakupujem u tejto firmy: http://www.miran.sk/index.php
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 19:23
- Nahlásit
Yngwie
pokud se nechceš nechat "zviklat" na krmení masem, tak doporučuju granule Eagle Pack - mám s nimi nejlepší zkušenosti (krmím ráno granule, večer syrové maso). Psa jsem jako štěně krmila Eukanubou a také si nemohu nijak štěžovat, jen psům moc nechutná. Hillsky také nejsou špatné, ale obsahují sóju, což by kvalitní granule neměly, takže bych doporučila přejít na ten Eagle, cenově vyjde i levněji než hillsky, případně je taky hodně doporučován a vychvalován Firstmate.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 19:47
- Nahlásit
Yngwie
aj Trainer je dobry kompromis, ked uz clovek z nejakych dovodov nechce krmit masom
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 20:06
- Nahlásit
Bela
Taky krmím Trainer. Ráno granule, večer syrové maso, příloha, zelenina. Pes vypadá skvěle...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 20:12
- Nahlásit
Hafina
ja teda nie som ziadny odbornik, ale myslim, ze Trainer patri k tomu najlepsiemu co je momentalne na nasom trhu. Dalsia vyhoda je, ze nie je zbytocne predrazeny
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 21:39
- Nahlásit
Bela
Popravdě jsem o něm moc neslyšela, až tady na diskuzi jsme si o něm přečetla a zkusili jsme ho. Vzhledem k tomu, že podstatnou a převažující část krmné dávky u nás tvoří syrové maso, nechtěla jsem zase nějaký extra drahý granule, ale ani žádnej šrot...
|
fosilia
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 23:24
- Nahlásit
Hafina extra drahe granule nemaju vacsinou nic spolocne s kvalitou ale s reklamou ano. Do granul technologiou extrudovania nedas do granul pri dodrzani spravnych vlastnosti granule viac ako 49% cisteho masa. Vacsinou vsak tento podiel je omnoho mensi.
Ak citas na strankach ci brozurach ine cisla je to len a len zavadzanie zakaznika za ucelom lepsieho predaja. Na obale po kupe produktu vsak nic podobne nenajdes.
|
fosilia
Člen |
# Zasláno: 31 Čec 2007 23:39
- Nahlásit
Bela momentalne pouzivame pri liecbe pecienkovych problemov Trainer Fitness.
Trainer Fitness preto lebo obsahuje ostropestřec mariánský u nas znamy ako Silybum marianske.
Rad vedeckých štúdií ukázal, že výťažky silyba majú výrazné ochranné účinky na membrány a tkanivo pečeňových buniek, predchádzajú ztukovateniu pečene a napomáhajú odstraňovaniu toxických látok z organizmu. Tým, že chránia pečeň, tým chránia aj ostatné dôležité orgány tela pred poškodením. Silybum možno úspešne použiť pri akýchkoľvek otravách počnúc liekmi, cez ťažké kovy, jedy organického a rastlinného pôvodu, a končiac škodlivinami v životnom prostredí.
Kedze cely proces liecby je postaveny na specialnych cajoch z byliniek toto krmivo nam napomaha pri liecbe.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 10:14
- Nahlásit
fosilia
jj, ostropestrec poznam. pravidelne uzivam
a co vravis na radu Trainer professional? - tie pouzivam ako doplnkove krmivo, hoci vascinou sa drzim krmenia podla barf-u
|
fosilia
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 20:34
- Nahlásit
Bela skusenost v podstate ziadna. Len Fitness. Pokial je krmivo naturalne konzervovane deklaruje presne druhy masa a ich podiel tak ok.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 20:42 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Taky beru maso od Jeseničanu a Falca (I když Vetamix má teda lepší ceny...)
A granule jen na cesty nebo "když zapomenu rozmrazit"
Proč teď chceš krmit granulemi, když víš, že jsi s masem neměl problém?
|
Marmorata
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 20:48
- Nahlásit
Proč teď chceš krmit granulemi,
No já přiznávám, že krmím granule, protože je to pohodlnější, a vařím jen o dovolené a ve svátek. Ale kdysi mě jeden vet varoval, že za spoustou nemocí slinivky a imunity jsou právě granule a to hlavně ty s "éčkama" (různá aditiva, konzervanty, barvičky...)¨.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 21:02 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Marmorata
protože je to pohodlnější
To je Na druhou stranu, když nevaříš (tj. krmíš syrovým), tak přílohu máš uvařenou za 10-15 minut (za tu dobu si i nakrájíš zeleninu) a říkám si, těch 15 minut psovi "obětuju"... Právě, granule jsou prostě náhražka, chemie. A množí se různé choroby...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 21:15
- Nahlásit
fosilia
To právě teď už vím, že drahé granule nemají nic společného s kvalitou, proto krmím masínkem. granule jsou u nás jen jako doplněk a mimochdem, krmím Trainrem díky tobě...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 21:20
- Nahlásit
Nekrm vůbec, to je nejlevnější řešení, a pes bude fit a neztloustne.
|
fosilia
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2007 22:03 - Změnil/a: fosilia
- Nahlásit
Hafina velmi spravne najkvalitnejsia strava je mokra strava. Sucha strava nedosiahne uz len koli dnesnym znamym technologiam kvalitu mokrej stravy.
Este pre tych co krmia Trainer Fitness. Len si dovolujem upozornit, ze v starej recepture /stary obal/ obsahoval di-Calcium Phosphate.
Co som kritizoval minimalne pred rokom a nedoporucoval som ho do eliminancnych diet.
Pozor tato latka v krmive moze vasmu psovi vazne poskodit zdravie. Ak vam nieco hovori tato diagnoza - arteriosclerotic
Citajte tu: http://www.heart-disease-bypass-surgery.com
Teda latku ziskanu vyzrazanim z kosti prezuvavcov a podla poslednych poznatkov zdravej vyzivy nevhodnu pre krmenie zvierat. Bohuzial dodnes stale povolenu a v mnohych superpremiovych krmivach pouzivanu. V USA krmiva s obsahom di-Calcium Phosphate nepatria do zdravych krmiv a su za to ostro kritizovane.
V novych recepturach Trainer Fitness uz tato latka nie je. Preto aj Firstmate ci Proplan sme zamietli, pretoze tuto latku obsahuje.
V Eukanube vyrobenej v USA sa tiez uz ziadny dihydrofosforečnan vápenatý nenachadza. Spravny krok vyrobcu k ceste k zdravej vyzive psov.
|
hana
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2007 07:08
- Nahlásit
fosilia
chci ti poděkovat, protože se nezištně a trpělivě dělíš o informace, které se běžně těžko zjišťují. Četla jsem si řadu tvých příspěvků i na slovenském foru a leccos mně je jasnější. Takže dík.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2007 08:47
- Nahlásit
fosilia
Připojuji se k Hance, díky moc Fosilia!
hana
Na kterém slovenském foru mas na mysli, prosím?
|