Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / pes & děti
Autor Zpráva
kamila
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 12:42
- Nahlásit

zdravím přátele kynology. téma dítě a pes na diskusi okrajově zaznělo, přesto bych ho ráda znovu oživila. uvažuji o štěněti společ. plemene, favoriti jsou japan chin a tibet. španěl. vím, že hodně lidí propaguje retrívry, ale nemám tolik prostoru ani času k procházkám, které toho plemeno pro svůj spokojený život potřebuje. takže znovu: preferuji malé společenské plemeno (raději dlouhosrsté - měla jsem boxera a chlupy byly zapíchané úplně všude), které by nebylo vázáno na 1 pána a tolerovalo menší děti (mám syna 5 let a snad nezůstane sám...). moje bydlení- stěhuji se do řadovky, takže zahrádka bude, ale převážně chci pejska dovnitř. děkuji předem za rady.

Martina
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 13:30
- Nahlásit

kamila
Mám 2 dcery (12 a 8 let), bydlíme v paneláku (2+1), takže nemáme moc prostoru, času jak kdy. Máme fenku boloňáčka.
Není vázána na jednoho pána, děti miluje. Je to takový klaun, hodně přizpůsobivý. Když půjdeme ven 3 x denně na půl hoďky tak jí to nevadí. Když půjdeme na 3 hoďky vtahu tak ji to taky nevadí. Srst se musí tak 2x týdně česat. My máme fenku s PP, nechodíme na výstavy, takže srst udržujeme kratší a je to pohodlnější. Jinak se nečesaná srst plstnatí, hlavně pod ouškama a nožičkama. Ale se srstí bys asi problémy neměla mít, když máte favority japana nebo tibet. španěla.
Tady je pár fotek naší fenky:
http://www.stene.cz/gallery.php?akce=galeria&gallery_id=206
Přeji šťastnou ruku při výběru psího miláčka

Bora
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 15:46
- Nahlásit

No já osobně bych nejdříve prolistovala atlas, pak se už o vybraných plemenech informovala na netu u několika chovatelů s tím, že bych vyzdvihla hlavně to, že mi jde o přátelskou povahu psa. Pokud by mi chovatel nabídl návštěvu pak bych přijala a na podrobnosti o plemeni i přípradných budoucích rodičích štěníka bych se zeptala již přímo u zdroje.
Největší pozornost bych věnovala zdraví rodičů štěněte a jejich povaze a pak podmínkám ve kterých by u chovatelů vyrůstalo. Pokud máte doma děti, bylo by prima, kdyby je štěník poznal již doma.
S plemenem asi neporadím, já sama nám něm. ovčáka. Ale chupy pouští snad každý pes bez rozdílu plemene.

Cirilla
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 18:37
- Nahlásit

Ja mohu jen doporucit jorka. Ti chlupy nepousti ale cesat se obcas musi taky. Mam jednoho doma a je zlaty, mazlivy a poslusny... No a rozhodne v byte moc mista nezabere

Cirilla
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 18:41
- Nahlásit

A abych podporila svoje doporuceni tak taky pridavam fotky http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gallery_id=374

Martina
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2005 15:09
- Nahlásit

Zkus pročíst tohle:
http://katalog.mujpes.cz/forum.php?id_forum=27504

kamila
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 13:01
- Nahlásit

díky za vaše náměty. jork se mi líbí, ale přeci jen nemám s teriéří povahou zkušenosti. tib. španěl je prý na výchovu podobný oříšek, velká nezávislost jako třeba pekinéz. japáků není mnoho, možná nakonec vyhraje ten boloňák. přeji hezké chvilky s vašimi miláčky. i malý pes je pes. měla jsem boxera a větší plemeno již nechci, byť boxer má báječnou povahu.

Evicka
Člen
# Zasláno: 2 Čen 2005 14:04
- Nahlásit

Teriérů se vůbec neboj, jorkšír je v naprosté pohodě. Zachovává si svůj temperament, ale je milý, poslušný a vzhledem k jeho velikosti poměrně lehce unavitelný. Jen ta srst potřebuje speciální úpravu, pokud chceš vystavovat. K dětem jsou teriérská plemena vhodná, protože mají velmi přátelskou povahu a jsou vždy dobře naladěni.

Anonymní
# Zasláno: 3 Čen 2005 17:36
- Nahlásit

Jorkšír,tibeťák,japončík nebo boloňák,každý je úplně jiný jak ve vzhledu,tak v povaze.Nastuduj si pořádně jejich charakteristiku a vyber si podle toho,co od nich očekáváš.Vzhled pejska je důležitý,ale vyhovující povaha ještě důležitější.Povahově nejméně problémový je japončíček i co se týče úpravy srsti,jen ten jeho zjev je jako opička,ale pokud se ti líbí...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání