Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / kosti z buvolí kůže a jiná kousátka
Autor Zpráva
Lady
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2005 12:53
- Nahlásit

Chtěla bych se Vás zeptat na radu. Moje čtyřměsíční feňule miluje kousátka typu kost z buvolí kůže, prasečí ouška atd. Dokáže se tím zabavit mnoho hodin denně. Jen bych se chtěla zeptat jak často ji to můžu dávat? Já ji to dopřeju tak 2x - 3x za týden to když jsem déle v práci. Může mít po konzumaci těchto kousátek nějaké zdravotní problémy? Dík a odpověď

janina
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2005 13:01
- Nahlásit

Lady: mí oba psy (velká plemena) tyhle kosti taky milují a žužlají to v jednom kuse Zatím jsme po buvolí kůži žádné problémy neměli ani u jednoho psa. Jen po prasečích uzených ouškách se mi mladej 5měsíční berňák občas pokadil, je to asi mastnější ...

handula
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2005 13:04
- Nahlásit

Tohle by mě taky zajímalo, protože jsem slyšela (od veterináře)
že mu to dávat nemám, že prej se psovi můžou ucpat střeva nebo trávicí trubice. Taky jsem to psovi dávala, ale teď mám strach. A taky si říkám,že už nevím co mu mám dávat, protože klasický kosti se taky nedoporučujou, že si je můžou někam zapíchnout, tak já už fakt nevím.

Martina
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2005 13:10
- Nahlásit

Mojí fence (malé plemeno) dávám všechny možný kostičky, tyčinky apod., i když nejsme doma. Jenom mám špatné zkušenosti s takovýma těma botičkama, ty dávám jenom při mém dozoru, protože vždycky vytáhne ty šňůrky a pak se snaží nějakou tu část zhltnout celou. Už podvakrát se nám stalo, že ji to přisedlo na patře a začala se dávit. Jeden známý veterinář mi říkal, že se takhle udusil pes jeho známýho, ohromnej šampion, kterej jezdil krýt i do zahraničí. Prej mu něco takovýho uvízlo někde v krku. Nevím už co to bylo za rasu, ale rozhodně to nebylo malé plemeno.

Lady
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2005 13:19
- Nahlásit

handula
No vidíš tak to já ani nevím. Teď se budu bát o to spíš.

Protože si ji občas beru do práce nebo do školy tak ji to dám a můžu ji hlídat, ale když je doma sama...

Evicka
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2005 13:19
- Nahlásit

Naši psi mají taky všechyn tyhle smradlavky a kousavky moc rádi a dávám jim je a nikdy neměli žádné potíže, zabyvili se tím perfektně a nedělali lumpárny. Zatím mi žádný vet. neříkal, že by byly nějakým způsobem závadové. Samozřejmě všeho s mírou. Já teď četla příběh o tom, jak psovi uvíznul obyčejný kus suchého rohlíku někde vzadu na patře a málem přišel o život-udusil se.Taky jsem běžně dávala na žužlání starší rohlíky a bez dozoru. Tak teď je budu dávat jen pod dozorem.

Hafina
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2005 13:24
- Nahlásit

Můj 4 měsíční hafan to taky hrozně rád papá. Dáváme taky tak 2x - 3x týdně. Ouška má nejradši. Po šlachách trochu blinkal, protože to trouba moc nekousal.
Abych pravdu řekla, tak mě zrovna dneska napadl ten samej dotaz

handula
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2005 14:34
- Nahlásit

Já myslím, že když už, tak fakt jedině pod dozorem, protože kdoví co se může stát, když jsou sami. Ale zase si říkám, že něčím si ty zuby čistit musej. Tak to kupuju tak jednou za 14 dní. Náš pes totiž jakmile to rozkouše do toho blátivýho stavu, tak pak celej kus spolkne. Takže já musím dávat fakt bacha.

Terri
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2005 14:49
- Nahlásit

jakmile to rozkouše do toho blátivýho stavu, tak pak celej kus spolkne
Nápodobně - a sem tam ho to taky přidusí, ale vysvětli mu, že to má kousat. Jeho účelem je to sežrat a to učiní hned jak je to možné.
Takže raději také pod dozorem, i když jsme původně mysleli, že je to právě to výborné, aby se zabavil, když je sám..

gogo
# Zasláno: 27 Kvě 2005 14:50
- Nahlásit

jsem moc rada,kdyz ctu tyhle prispevky,me okoli si mysli, ze to s peci o psa prehanim,ale kdyz ctu vase prispevky,tak jsem jeste pekny flink a ignorant

Rendy
# Zasláno: 27 Kvě 2005 14:54
- Nahlásit

Na internetovém obchodu www.allpet.cz to mají docela pěkně podrobně popsané. U každého sušeného kousku "kousátka" mají napsané, jestli je v tom něco přínosného pro pejska, nebo ho to jen zabaví. A u některých mají napsáno také upozornění, že je to třeba tučnější i když se to nezdá a při větší konzumaci může pejsek pěkně přibrat. Fakt se mi to líbilo, jak to mají popsané.

ola
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2005 15:35
- Nahlásit

Moje feňule tyhle kousátka miluje! (musím podotknout,že můj tříletý syn se vždycky ve zverimexu zblázní a do košíku nacpe cca 20 kousků různých šlach,krkavic,kostí, uší atd.) Co se mi moc osvědčilo, a po čem čuba dělala jak divá jsou uši,ale ne ty klasické vepřové,ale králičí. Já to viděla prvně,stojí 5,- Kč a jsou obě dvě vcelku (jako takový proužek). Zdálo se mi,že po rozkousání ani tak nežvejkovatí (čuba má občas tendenci z těch vepřových udělat blemstavou kouli a tu pak zkouší polknout ) Jinak má ráda taky tu krkavici (vroubkatá roura) a někdo mi tvrdil,že ta dokonce obsahuje vápník!?

Endy
# Zasláno: 27 Kvě 2005 18:31
- Nahlásit

Mám úplně ty samé zkušenosti co ostatní.Botička přilepená na patře nebo zhltnutý rozžužlaný konec tyčky.Kdybych u tuho nebyla,tak se mi pes udusí.Proto když odcházím,psovi nic nenechám.Dobré zkušenosti mám s býčí žlázou nebo s hrtanem.Taky kost na čištění zubů od Pedigree je dobrá,ale bohužel moc drahá a pes jí slupne naposezení.Alespoň mu jí nechám pár dní vyndanou z obalu aby ztvrdla a déle vydržela.

Ebony
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2005 22:52
- Nahlásit

Já dávám sušený vepřový uši, ale nikdy jsem je neviděla rozžužlaný, vždycky je normálně rozkoušou. Nejlepší jsou u nás morkové kosti, ty psi nerozkoušou a jak se z nich snaží vydolovat morek, tak jim vydrží hodiny.
Jinak jsem slyšela o psu přidušeném piškotem a známý umřel pes, protože vdechl při žrádle granuli, ono by se pak asi nesmělo dávat nic.........

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 27 Kvě 2005 23:18
- Nahlásit

Naši psi žádná kousátka moc nemusí, nebaví je to. Nejradši mají pravé kosti. Když už ty vepřové uši mají, tak z nich žádná žvejkačka neni, ale prostě to hned rozkoušou a sežerou.

Anonymní
# Zasláno: 14 Čen 2005 23:46
- Nahlásit

S morkovou kosti mam skvele zkusenosti u pitbula, jednou jsem mu ji dal a mohu rici ze ji mel pres pul roku nez se trosku zmensila. Navic je ta kost velka takze ji pes jen tak nespolkne. a opravdu vydrzi. Jen nevim jestli se to da jeste v reznictvi koupit Takze bohu doporicit, za malo penez hooodne muziky.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2005 07:47
- Nahlásit

Morkové kosti jsou fakt super a prodávají se u nás balené na tácku-3 ks. čili akorát pro mou smečku. Jenom je musím, když to dostanou, oddělit, protože jinak by se všechny tři kostičky přestěhovaly k nejstarší dominantní feně a druzí dva pesani by neměli nic

Evik
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2005 07:54
- Nahlásit

Naši pesani taky kousátka milují, ale já kupuji jen ty z přírodní kůže - nic barveného....
Morkové kosti taky občas kupuji, nechám psy si s tím dostatečně vyhrát a to, co už je moc tvrdé jim seberu a vyhodím. Z kostí dávám psům jen hovězí a to jen, pokud se hodně dlouho vařily.....

roma
# Zasláno: 15 Čen 2005 10:22
- Nahlásit

já dávávám taky sušené vepř.ucho. A co ty uzené kosti? Občas je taky kupuju, aspoň se pěkně zabaví, ale okouše to čím dál rychleji.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání