Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / nový člen rodiny
Autor Zpráva
Montik
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2007 09:09
- Nahlásit

Dobrý den, chtěla by jsem slyset vase rady, porady a nazory na toto tema. Mam doma trileteho maleho knirace, naproste zlaticko, milacek rodiny. Je velmi vazany na me a na meho pritele.Za tri tydny si jedeme pro stenatko. A s tim mam ted trochu obavy. Jestli nebude nas hafik prilis smutny nebo nestastny. Uzival si takovou dobu "jedinackovstvi" a ted bude doma o mimino navic. Jen by mne zajimalo, jak to bylo u Vas? Jak dlouho trvalo, nez si vasi hafici zvykli, ze uz nejsou jedini? A jak jste to resili vy? Je mi jasne, ze je dulezite dodrzovat urcite zasady-jakože prvni krmit, vitat a vsechno stavajici pes, stene az jako druhe atd. Dekuji za odpovedi.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2007 09:24 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit

Montik
ahoj, my toto řešili loni. K máminýmu tenkrát 3 letému labíkovi
( v té době u nás byl rok a půl ) přišlo moje štěndo a probíhalo to úplně v pohodě. Velkej s náma pro štěndo jel k chovatelce,takže si ho jakoby dovezl domů on. Ještě u chovatelky na zahradě se v klidu seznámili a malou přijal okamžitě. Jenže on byl zvyklý být doma s více psy z domy ještě než k nám přišel, takže to nebyl takový jedináček. U nás si to sice užíval, ale štěndo uvítal asi jako zpestření. Nevím, jak je to u kníračů s povahou, asi z prcka nebude zpočátku nadšenej, ale nezbyde mu nic jiného než si zvyknout. Prostě neodstrkovat a snažit se lásku rozdělit stejně, čas rozdělit stejně, aby neměl pocit, že příchodem nového psa o něco přišel, ostatní zásady znáš.
Taky je možný, že je tě kníráček překvapí a bude z malého nadšenej. Asi bych ho vzala s sebou na cestu pro štěndo, aby měl pocit, že si ho přivezl domů on sám

Orry
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2007 10:02 - Změnil/a: Orry
- Nahlásit

Montik
pred rokem jsem si k svymu 13letymu krizenci poridila stendo JRT a mela jsem stejne obavy jako ty. Bylo mi jasne, ze stavajici pes Orry bude vudce smecky. Stenatko prijal...ac si myslim, ze z neho radost moc nemel...spis k nemu cuchal s vyrazem co jste to pritahli zase domu (mame hodne i ostatnich zvirat, takze je zvykly). Myslela jsem, ze bude zarlit...ale on si stenete vubec nevsimal...spis ho ignoroval. Ale stene si samozrejme vsimalo jeho...a tak ho tak trochu vychovaval a ukazal mu kam patri. Venku byli nejvetsi kamosi a Orry ho pred ostatnima chranil...doma mu vsak daval najevo, ze on je pan...a rocky casto delal ukrivdenecka . Nakonec se zžili celkem dobre. Vitaj se a tvori smecku. Ovsem nejsou naci velci kamosi...jako aby spolu treba spali..hrali..jedli a tak. Ale je to spise ze strany Orryho. Taky maji velky vekovy rozdil..coz je trochu znat..ikdyz Orry je porad vitalni a zadny starecek. O jidlo se i servou. A v nejvetsi puberte maleho Rockyho na sebe byli i husti...tedy ze strany "stenete" jrt...ktery se snazil prevratit postaveni ve smecce. Ted maly uz trochu dospel a je klid...ma Orryho jako velkyho vzora a ve vsem ho napodobuje a ten ho porad v ramci moznosti usmernuje...ale tvori velkou smecku

nika00
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2007 10:40
- Nahlásit

Montik
v te dobe k 4lete fence goldena pribyl pulrocni posuk, kterej si nas nasel na ulici..
bala jsem se ze tim moji sandynku zranim, kdyz si posuka necham byla na me moc vazana a je hodne citliva...
takze obavy byly opravdu na msite...

kdyz sem se rozhodla posuka si nechat musela jsem si nejak rozdelit co kdy jak a tak...
zezacatku to bylo hodne tezky...kdyz jsem prisla domu...a zacla jsem hladit jednoho kterej pribehl jako prvni druhej po nem hned vyjel...
takze sem musela zasahovat...
nakonec jsem se naucila hladit obouruc pak kazdeho zvlast a znovu dohromady...
se zradlem jsem to delala tak, ze jsem nandala do obou misek, ale zradlo podala prvni moji sandynce..
i kdyz posuk prevzal hned od zacatku misto jako vudce smecky (sandy ani celkove goldeni se do tohoto nehrnou) snazila jsem se ji dat najevo at se neciti ukrivdena...

ted po roce dostavaji zradlo oba soucasne..a neni problem..

zacatky byly tezke...sandy dost zarlila. je dobre vyhradit si cas a delat treba jen jednu cinnost se psem, ktery byl "doma" prvni.aby se necitil ukrivdeny...
a snazit se rozdavat vse oboum stejnou mirou...a byt spravedlivy..oni to poznaji...

nevim jak to popsat je toho moc ceho se vyvarovat....

ale musim rict, ze ted si mi psi skvele rozumi, sandy jakoby pritomnosti posuka uplne ozila...ma si skym hrat, blbnout a tak...
oba me pred tim druhym "chrani" kdyz blbneme..a navzajem chrani i sebe...

Montik
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2007 11:06
- Nahlásit

jeeee, tak to jste mne uklidnili. Myslim, ze to bude tak, jak pise Orry. Pac kdyz u nas byla kamoska se 4 mesicnim stenetem, tak venku super a doma si ho nevsimal, vzdycky, kdyz ho mimco otravovalo, tak odesel. No, uvidime. On je ten nas taky takovej citlivka, ale je strasne hravej a rad porad lita, takze doufam, ze z nich budou kamosi.Porizuji si Bileho svycaraka, ten nema v povaze dominanci, tak jsem zvedava, co se z toho vyvrbi. Kazdopadne si pro stendo urcite pojedeme vsici, jelikoz jsem zvykla psa vsude tahat s sebou. Az bude mimco vetsi, tak budu tahat uz dva. dekuji vsem za odpovedi a rada uvitam i dalsi zkusenosti.

Orry
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2007 11:36
- Nahlásit

Montik
pokud je hravej..tak si myslim, ze casem najde ve svycarakovi bezva partaka a kamose Orry by si hral jen s cubinkou...kdyz uz...takze s Rockym si hraje jen vyjimecne...a to ho musi malej vylozene vyprovokovat

LucieS
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2007 13:19
- Nahlásit

Zezačátku bych si dala bacha na společné žrádlo, hračky atd., prostě na situace, kdy může nastat konflikt. Já mám prcka skoro tři týdny, a ten první týden ho Cindy docela dost dusila právě třeba kvůli jídlu, a musela jsem zasahovat. Teď už jsou parťáci.

choco
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2007 13:29
- Nahlásit

Montik
Nebooooj, ono se to poddá I když víš, jak je to u nás, Bibi má averzi proti Andymu pořád. Bibi je ovšem případ sám pro sebe....

A co děláš na netu, neměla jsi být už na cestě? ) Nebo jsi to posunula?

maixnerova
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2007 13:51 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

Mám blbou příhodu včera z veteriny, kam jsem jeli na očkování. 1,5 hod. jsem čekala (což mi v tomto případě nevadilo) kvůli tomu, že tam přiběhli lidi se zle pokousanou jezevčičkou. Před rokem si pořídili štěně bordeauxský dogy, taky fenku. Při krmení ostře jezevčici napadla. Myslím, že je to průšvih, jezevčíci obvykle neustoupí a mladá už ví, že teď má navrch. Při té váhové disproporci je to malér. Omlouvám se za depresivní historku.
Znám taky spoustu pejsů i fenek, kde se s nově příchozím štěndem pejs skamarádil a funguje to úplně v pohodě....

Montik
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2007 14:14
- Nahlásit

za depresevni historku stejne dekuji.
On je ten muj knour absolutne nekonfliktni jedinec, tady choco by mohla vypravet. na krmeni bacha urco dam, ze zacatku to musim vykoumat, jak k sobe budou...Ale jelikoz doufam, ze ten svycarak bude mit takovou povahu, jakou ma mit, tak to bude snad OK.Je mi jasny, ze tech prvnich par tydnu bude dost drina, ze nejake to vjizdeni si do chlupu-ze strany Montaka-nastane. Sem na to zvedava.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2007 14:35
- Nahlásit

Montik

maixnerova
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2007 14:39
- Nahlásit

... kdyby se to u Montaka podařilo zaonačit tak, aby měl pocit, že si vlastně štěndo vybral on, bylo by to určitě ku prospěchu, tyhle laciný triky u chlapečků myslím fungujou bez rozdílu k druhové příslušnosti...

Anlie
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2007 14:43
- Nahlásit

maixnerova

Montik
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2007 15:52
- Nahlásit

Maixnerova

abby
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2007 16:07
- Nahlásit

Montik

Myslím,že to zvládnete.Hlavně dej pozor,aby ses ke každému chovala stejně.A hlavně neustupovat.Ani jednomu.První prostě musí pochopit,že štěndo není jen na návštěvě,ale je součástí smečky.POzor na žrádlo,pamlsky,hračky a pelechy.

younglady
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2007 22:18
- Nahlásit

Montik
já budu tento problém řešit příští rok, tak dej vědět, jak to u Vás vypadá

Montik
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2007 10:54
- Nahlásit

Younglady

se neboj, až si toho drobka přivezem, tak tady na Fóru budu hoooodněěěě často. Hlavně se podělit se zážitkama a pak si taky postěžovat a nechat si poradit.. takže tu bude dost informací, jak to u nás probíhá

Essi
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2007 11:59
- Nahlásit

Dostali jsme štěníka k tříletí ČSV, všechno bylo naprosto bez problémů. Dělila se s ním o jídlo, dovolila mu, aby po ní lezl, nosila mu hračky. Spolu žerou, spí, hrají si. Neměli jsme v ničem problém.

sarax
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2007 12:07
- Nahlásit

Montik
hele třeba u nás to pesani řešej tím že to neřešej starej si nezvyknul a upnul se na mojí matku,páč naše štěndo je na něj mooc hrrrrrr a on chce mít klid...ale bylo mu víc jak 10 když fenule přibyla do rodiny takže ho necháváme žít

KatkaM
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2007 14:56 - Změnil/a: KatkaM
- Nahlásit

Jojo, pište své zkušenosti...., protože já už tuto situaci v duchu řeším měsíc. Za měsíc si přivezeme štěndo - fenu k našim dvou fenám. Naše holky spolu žijou celkem pokojně, ale mají jasnou hierarchii. Šéfka je velká, dominantní a doma celkem ostrá, tak už teď se modlím, aby štěndo co nejrychleji pochopilo kam patří a co si může (nebo spíš nemůže) dovolit.... pak to bude v pohodě. Ale do té doby se asi naučím nějakou modlitbu.

Orry
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2007 15:00
- Nahlásit

KatkaM
no ja se taky modlila a nakonec to prijeti bylo v poho...stendo hned pochopilo kam patri, ale pak kdyz dorostl do puberty, pokousel se o prevrat v postaveni a to ikdyz byl od malicka "buzerovan"

argosek
Člen
# Zasláno: 26 Dub 2007 21:01
- Nahlásit

KatkaM

jak napsal jeden moudry muz - pohoda ve smecce zavisi na jedinem - jejim vudci..kdyz se vsemi svymi psy budes mit spravny vztah, vztahy mezi nimi se srovnaji samy..

jitka HS
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2007 10:14
- Nahlásit

Ahojky,tak k nám do rodiny taky přišlo mrně.K našemu 10letému jezevčíkovi jsme si pořídili fenku jezevčice Barušku jsou jí tři měsíce.Protože jsem nemohla mít Akimka a za ty dva roky jsem si na dva psi zvykla,tak mi moc chyběl.Manžel tedy ustoupil a souhlasil,že si pořídíme dalšího psa.Chtěla jsem nějakého staršího z útulku,tedy spíš fenku.Objeli jsme útulky v oklolí.V K.V se nám líbil roční drsňák,kterého zrovna ráno našli přivázaného u plotu.Prtože jsem ten den šla zrovna na školení,tak jsme si ho zamluvili a druhý den pro něj jeli i s Jimmíkem.Byl to ďábel měli jsme ho doma tři dny a museli jsme ho vrátit.Byl zlý na Jimmíka a děsný erotoman a ničil vše.Spala jsem s ním na gauči a on jel 24hodin denně.Proto se ho asi někdo zbavil.Na zahradě byl v pohodě,ale v bytě to nešlo.Při vracení jsem jim doporučila,aby ho vykastrovali a dali ho někomu k domečku.Chtěla jsem aby mi dali vědět jak dopadl.O velkonocích jsme byli u známích a tam jim zbylo štěně jezevčíka,které nikdo nechtěl.Domů už jsme jeli ve čtyřech.Je to nějaká křižovatka,tak jsme zvědaví jak bude vypadat.Studovala jsem jak se k oboum chovat,ale zatím to nefunguje.Vždy dávám vše nejprve Jimmíkovi a teprve potom Báře,ale vždycky ten druhý to má lepší.Jimmík Barušce všechno sebere.Když přijdu domů,tak je taky hladím obouruč,ale Bára chce být vždy první.Jimmmík byl už moc starý na štěně už si nezvykne.Vyčítavě na mě kouká co jsem mu to dovlekla domů za protivného skrčka.Už po ní několikrát vyjel,tak se bojím aby jí neublížil.Koupili jsme jí balonek na pamlsky ,je to bezvadná věc pro štěňata:Bohužel Jimmík jí ho zabavil a tak ho má jen občas.Bára když jí něco sebere,tak se proti němu postaví a nadává mu.Docela by mě zajímalo co si říkají.No je u nás teprve měsíc,tak snad to bude lepší.Máme o zábavu postaráno.S tím Brokem drsňákem mě poslechli a vykastrovali ho.Dostala jsem SMS že si pro něj přijde nový majitel.Stačil si jěště v útulku zlomit nožičku,tak šel do nového domova se sádrou.Minulý týden mě zvala neteř na oslavu narozenin.Mají nový domek jěště jsme u nich nebyli.Odmítla jsem,že nikam nemůžu že máme mimi.Říkala že nevadí,že budeme na zahradě.Že tam bude psů víc,že sousedi mají tři jezevčíky.Posledního mají z útulku a má zlomenou nožičku.Říkala jsem si to není možné to bude Brok.Skutečně to byl Brok,nyní Tom ale hlavně po té kastraci úplně jiný pes.Má domek se zahrádkou a je tak spokojený.Sice nožičku jěště nemá v pořádku.Jsem moc ráda,že našel takový domov do bytu se nehodil.Takhle běhá okolo domku a je spokojený.I nás jěště poznal.

Darina1
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2007 13:11
- Nahlásit

jitka HS
Tvůj příběh ohledně Akimka jsem vždy poctivě přečetla a doufala, že to dopadne dobře.
No hlavně ti chci napsat postřehy moje když jsme si pořídily druhého pejska. Jak jistě víš tak vlastním dva kluky rasy Bišonku. Ten starší má teď tři a půl let, když jsme se rozhodly, že si pořídíme ještě jednoho tak pomalu rok jsem o tom uvažovala a pak s jednoho dne na druhý jsme jely pro dalšího pejska. Toho mlaďocha jsme si braly už když měl 4měsíce, žil ve smečce 6pejsku a tím pádem se naučil hodně bojovat.
Když jsme si ho přivezly okamžitě starší pes Biško zalezl pot postel a takové dva dny nevylezl až jsem přišla nato proč mlaďoch mu totiž neustále skákal do tlamy a škubal mu u ní chlupy. Do toho jsem nezasahovala jen jsem tvrdila, že ten starší si to musí s mladým vyříkat.
To co popisuješ dvojí hlazení, starší dostane vždy první atd. tak u nás je to to samé, ale Damišák je hodně průbojný takže je všude a ve všem první, Biško ho nechává a myslím si, že je mu to jedno páč ví že ho nikdo neošidí.Když se stane, že Damišák je již moc otravný tak ho Bišo seřve a myslí si, že to tím vyřešil, ale Damišek si lehne před něj a žadoní ať si sním hraje je prostě vidět, že Damišek má Biška na háku a Biško se ne míní rozčilovat. Když náhodou vznikne mezi ni ma konflikt má manžel zakázáno se do nich starat. A neboj se toho vyjíždění myslím si, že ji určitě neublíží, u nás to taky bylo a je někdy na nože, ale mlaďoch ví co si může dovolit.
Zatím zdravíme a pac a pusu posílají Biško a Damiško.

LucieS
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2007 14:13
- Nahlásit

Taky se s dvěma psy teprve učím, co a jak, ale zatím jsem došla k jednomu - když se rovnají, tak ano, ale v mezích normálu. Jakmile začne jeden šikanovat druhého, tak zasahuju. Nechci trpět žádné strkanice a oni to musí vědět. Do plných misek se vzájemně neleze a pamlsky, když ten druhý dýl žvejká, se taky neberou. Zatím to jde.

jitka HS
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2007 16:06
- Nahlásit

Darina1
Ahojky,děkuji za podporu.Konec příběhu o Akimkovi je už napsán.Moc dobrý konec to není.Tak to u nás je to taky podobné.Žijeme ve velké psí boudě a nejčastěji používané slovo je fuj.Naštěstí se budeme asi v srnu stěhovat do jiného bytu po rekonstrukci v přízemí.Tak mi ani tak nevadí když něco Barča zdemoluje.Nejraději by si nosila domů vše zajímavé co venku najde.Dnes se jí nelíbilo ,že si nemohla vzít domů šlupku od banánu když byla taková bezvadná.Zdravíme Biška a Damiška a paničce pevné nervy přeje Jitka s Baruškou a Jimmíkem.

Darina1
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2007 18:14
- Nahlásit

jitka HS
Jituško ono to není tak žhavé jak to vypadá páč jsme měly vždy předtím jen NO takže taková malé nic mě nemůže absolutně rozčílit. No a jak jsme měly jen ty větší plemena tak u nich se musel člověk naučit i zařvat ať se jim probudí makovice a kolikrát se zapomenu a na ty pidi psi zařvu když něco najdou venku a nebo se rozhodnou, že jdou do světa, tak to máš vidět po tom zařvání ze strachu upustí co mají v tlamě a když jsou v pohybu tak na místě usednou na prdel a nebo jim dam povel na křižovatce když se rosvíti zelený pandulák " v před " a ty pohledy okolo mě spolu chodících když nechápou proč takový povel na pidi psi.
S těma nervama už je to v klidu už jsou starší a vědí co můžou si dovolit, samo že se nejraději vše porušuje, ale já mam s toho jen jundu. Oni to vynahradí svýma očičkama.
Takže pěkné pozdravení a k tomu pac a pusu od Biška a Damiška.

jitka HS
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 13:44
- Nahlásit

Darina1
Ahojky,tak já se skutečně nikdy nenudím.Ze 7 na 8.5 jsem zachraňovala kotě.K tomu šrumec se psi,když jsem včera pofackovala domácnost tak jsem se chtěla chvilku natahnout.Pesani spali,tak u nás zvonil nějaký mladík že máme na balkoně papouška,nebyl u nás ale u sousedů.Sousedka se ho bála,tak jsme ještě zachraňovali papouška který uletěl.Taky to dopadlo dobře.Já mám asi nějaký magnet kterým takovéto věci přitahuji.Můj muž se smál co prý ještě budeme zachraňovat.Tak snad bude chvíli pokoj.Nevím jestli jsi četla/nepsí pomoc kotěti/to snad taky dobře dopadlo.Dnes jsem vynadala oné sousedce že se stará o kde co a když šlo o život kotěte,tak mi nechtěla pomoct.Něco brblala ale řekla jsem jí že mě naštvala a že ta její předstíraná pomoc je k ničemu když nepomůže když je to třeba.Tak se urazila,no nevadí kašlu na ní .Jde mi stejně už dlouho na nervy.Je to důchodkyně co podniká ,už po třetí si otevřela krámek s květinami v 73 letech.Je to nezmar.Pokud chceš vidět naše mimi tak na Jardův elektronický počmárník/chlupaté velikonoce/tam jsou krásné fotky Barušky.Já sem pořád ještě fotky dávat neumím.Dneska jsou pesani zatím v pohodě.Baruška bude cimprlich na bolest jako byl Akimek.V pondělí jsme byli na očkování a pobekávala celé odpoledne.Večer už na to zapoměla.Zdraví J+J+B za chvilku musím do práce.

Haniccka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2007 18:29
- Nahlásit

Ahoj, včera jsme si k naší 9 leté dogince přivezli štěně. Taky německou dogu. Jeli jsme pro ní společně. Cestou domu byla naše Jenna vyloženě naštvaná, koukala z okna, otočená od nás. Na Lady vrčela jak jen kolem ní prošla. Nesměla se přiblížit ani na metr. Dneska je to už mnohem lepší. Leží spolu na pelíšku, jen dvacet cm od sebe. Už se k ní může Lady i přiblížit. Ale Jenna občas pořád kouká, jakoby se ptala "proč jste mi tohle mrně přivedly domů?" No všechno chce svůj čas a tak budu průběžně informovat jak to vypadá. Jo, krotím Jenynku, jen když vrčí neoprávněně. Pokud si toho teda všimnu.. Jinak nechávám všemu volný průběh. Samozřejmě teda neustále Jenu ujišťuji, že je můj miláček, stejně jako Ladynka. Snad je to tak dobře...

Darina1
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2007 08:15
- Nahlásit

Haniccka
Haničko tak jak popisuješ jak se k sobě mají tak je to úplně normální. Hlavně hlídej ať to nejde do extrému, ale nechej holkám volnou ruku ony si to řeknou podle mě a co mám zkušenosti já sama. Uvidíš jaké budou kamarádky za pár měsíců, hlavně to chce čas a prostor.
Pac a pusu posílá Biško a Damiško.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání