Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / 2 steniatka
Autor Zpráva
kyrrka
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2007 12:37
- Nahlásit

Mate niekto skusenost s vychovou 2 steniatok? Da sa to? Mam rezervovanu sucku na januar 2008, velmi dobre spojenie, naozaj to steniatko chcem. Ale zaumienila som si ze chcem steniatko malopocetneho plemena ktore sa u nas nechova (nechcem uvadzat plemeno), planuju krytie na jun(cerven), cize na odber by boli cca v oktobri(rijen), pravdepodobne sa pre mna budu mat sucku lebo este nemaju vela rezervacii. A teraz neviem ako to vyriesit, chcem obe steniatka.... Bol by medzi nimi rozdiel asi 3mesiace.

Anlie
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2007 12:54
- Nahlásit

tak zkušenosti nemám,ale momentálně je sbírám =o)
Mám doma ted´ sedmiměsíčního voříška a skoročtyřměsíční štěně

kyrrka
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2007 13:00
- Nahlásit

to je presne taka ista situacia ako mozno budem mat ja . ako to zvladas?

Anlie
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2007 13:08
- Nahlásit

v pohodě....akorát lumpárny vymýšlí spolu,takže to opravdu vypadá, že tam jsou štěňata 2--dvakrát víc nepořádku,bobíků a pod.
Jestli ti můžu poradit,tak se toho pokus 1.štěndo naučit co nejdřív, než si přivedeš to druhý Ono se ti potom bude učit od toho staršího (ale pozor....hodně rychle a VŠECHNO!!! )

Anlie
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2007 13:10
- Nahlásit

A hlavně já mám dva pejsky a řádí jak černá ruka...takže druhej už má trošku ztíženou socializaci s hafanama....ono se jich většina dá na útěk nejpozději když se na ně ty dva moji raubíři vrhnou najednou

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2007 13:11
- Nahlásit

kyrrka
Je to velmi náročné, ale jde to zvládnout. Já mám momentálně tři štěňata - 14, 10 a 5 měsíců. Taky hodně záleží na tom, jestli je to nějak obtížně vychovatelné plemeno (teriéři a podobně), nebo něco, co se naučí poslouchat prakticky samo. No a pak jsou pochopitelně důležité tvé zkušenosti - budou to první psi, nebo už zkušenosti máš?

Anlie
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2007 13:12
- Nahlásit

Potom až je budeš chtít cvičit, tak to bude chtít každýho zvlášt´ ---na to se teprve chystám
potvůrky jak nejsou sami,tak by si jenom hráli a když ne,tak aspoň sabotujou výcvik "brášky".....

kyrrka
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2007 13:13
- Nahlásit

ja viem ze sa jeden pes od toho druheho bude ucit, mam skusenost, ako prve sa nauci vsetky somariny co ten prvy pes vie a az potom odkuka nieco rozumnejsie. a budem s nimi moct byt stale, nechystam sa pracovat zatial, mozno neskor

Anlie
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2007 13:15
- Nahlásit

a budem s nimi moct byt stale, nechystam sa pracovat zatial, mozno neskor
tak to by se mi taky líbilo
náhodou muj mladej jako první okoukal sedni (bohužel zatím nic jiného )

kyrrka
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2007 13:15
- Nahlásit

su to ovciaci, obaja. biluska, obdivujem ta ze si sa este nezblaznila . skusenosti mam, mam zlatu retrieverku a malinacku. myslim ze malinak je dobra skola .

Anlie
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2007 13:18
- Nahlásit

To já mám v podstatě první hafany a zatím naštěstí pohodový a hlavně se máme rádi, takže takovýto základní poslouchání zvládaj sami.......

Anlie
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2007 13:20
- Nahlásit

otázka trošku mimo.....znáte takovýto, že je hafík už tááák moc unavenej, že už prostě nemůže ani poslouchat??

kyrrka
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2007 13:22
- Nahlásit

hmmm nie, ja mam neunavitelnych psov

Anlie
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2007 13:25
- Nahlásit

mě se to povedlo teda asi jen dvakrát,ale normálně se na mě haf podíval,chvíli zíral,a pak se prostě otočil,a šel domů...a nereagoval vůbec na nic

Biluška
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2007 17:59
- Nahlásit

kyrrka
maliňák je fakt dobrá škola, to už máš zkušeností za deset jiných psů . Docela by mě zajímalo co je to za ovčáky? Napiš mi to, prosím, alespoň na majlík když nechceš veřejně. LIbuse.kotkova@seznam.cz

Shelticka
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2007 20:03
- Nahlásit

kyrrka
taky by mě ti ovčáci zajímali, protože se o ovčácký plemena dost zajímám a mám taky dvě plemena do budoucna vyhlídnuté, které se u nás moc nevyskytují (už jsem je oboje viděla na blastní oči a vždycky jsem se zamilovala ještě víc ), ale tady je taky nechci uveřejňovat Můj mail Shelticka@seznam.cz

Talinda
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2007 08:24
- Nahlásit

kyrrka
Shelticka
To jsou tajnosti abyste pak náhodou nezjistili, že chcete obě to samé

Shelticka
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2007 10:05
- Nahlásit

Talinda
no právě třeba máme obě vyhlídnuté stejné rasy, to by byla švanda

Pudlice
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2007 10:52
- Nahlásit

kyrrka
Ahoj, mám dvě fenečky pudlů, jsou od sebe dva měsíce. Tu mladší jsem se rozhodla pořídit, aby té první nebylo smutno a aby neplakala, až odejdu do práce - byla jsem s nimi do jejich třičtvrti roku doma. Tak to mi nevyšlo, protože při mém odchodu zpočátku řvaly obě jak šílené, ale pak se to uklidnilo. Jinak jsou nerozlučná dvojka, hrají si, žárlí na sebe, a ta mladší se učí od starší. Najednou je cvičit nejde, to-jak už tu někdo psal-jedna sabotuje výcvik druhé.

Venuše
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2007 12:01
- Nahlásit

kyrrka
Mám doma dva šeltií kluky 15 a 8 měsíců. Jak psala pudlice, pořídili jsme si dalšího skoro ze stejného důvodu, ale tak jako jí, ani nám to nevyšlo. Ba právě naopak, ječí víc ten mladší Ale jinak opravdu záleží na plemeni. Třeba do dvou dobrmanů bych asi nešla, ale konkrétně šeltie jsou téměř bezproblémové, i když mi z nich jde někdy hlava kolem. A taky oči musím mít na všechny strany Chodí spolu všude, a u našich je to zase tak, že se předhánějí aby to udělali líp než ten druhej Jsou to dvojité starosti, ale taky dvojité radosti, a je paráda je pozorovat když spolu válčí a hrají si

Anlie
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 14:40
- Nahlásit

Venuše
nesouhlasím...Radost dvojitá ano,ale starost je pořád stejná
teda relativně,protože většinou nikdy pesani neprovedou každej jinou lumpárnu,ale domluví se...a pak už vyjde nastejno,jestli za onu věc káráš jednoho nebo 2 pesany
---pakliže teda oba nejsou agresivní padesátikiloví zabijáci...to už je pak opravdu dvojitá starost ---

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání