Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Granulky pro stene podruhe
Autor Zpráva
Kačka12
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2007 15:48
- Nahlásit

Ahoj,
mohli byste napsat, jake granule povazujete za nejlepsi a proc? Vim, ze se to tu nekolikrat pretrasalo, ale vetsinou to bylo bud se zamerenim na velka plemena nebo jedna znacka vs jina znacka. Na radu chovatelky krmim Purinou Proplan pro stenata malych plemen, ale vadi mi v ni obsazene konzervacni latky. Presto ji pouzivaji vsichni mi znami, takze jsem na vazkach, jak to cele vlastne je. Diky vsem za nazor. Kaca

radek
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2007 19:52
- Nahlásit

No jeste ze nemam starosti typu ktery granule sou "nejlepsi na svete".. Vidim to asi tak.. de jenom o to, najit si nakou cenovou kategorii, ktera ti vyhovuje a ztej zkusit nekolik vyrobcu a ty ktere budou psu vyhovovovat nejlip, tak tema krmit..hm?

ajvejna
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2007 10:56
- Nahlásit

My ted zkousime Orijen. S Proplankou jsme meli problemy (prujem, blinkani, nechutnalo mu to). S Orijenem neblinka a jede po nich jako divy (do te doby jsem ho nevidela tancovat kolem pytle s krmivem). Akorat ten prujem zatim je (ale hold musime vydrzet, nez si pesak zvykne). Mate s Orijenem nejake zkusenosti?
Jinak urco plati, ze kazdemu psovi vyhovuje neco jineho...

Bela
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2007 11:35
- Nahlásit

Kačka12
my sme sice neni moc granulovi, ale pokial viem, tak medzi tie kvalitnejsie znacky patria Trainer, Eagle Pack, Orijen, ANF, Hill's, First Mate

suesie
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2007 15:26
- Nahlásit

Náš pesan měl taky po Pro Planu problémy - zvracel.

veruna
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2007 15:36
- Nahlásit

Dobré granule jsou Royal Canin a mají pro plemena všech velikostí, pro štěňata, pro staré hafany a mají opravdu na výběr ... jen jsou dražší ... 1kg stojí cca 180 - 200 Kč, podle toho, kde se kupuje ... ale moje štěňátko mi doma nejradši baští Pedigree a přitom je o tolik levné ... né, že by jsme jí nechtěli dopřát, ale střídáme to, aby se jí ty granule jednoho druhu nepřejedli ... já osobně si myslím, že si ten pejsek řekne sám, jaké granuje jsou pro něj dobré ... pozná se to na srsti, výkalech i zvracení ... takže zkoušejte ... není dobré kupovat granule, které obsahují soju ... po těch mají psi průjem a často se ani neví proč ... pak jdete na veterinu, tam radši nasadí antibiotika a pak když znovu najedete na ty granuje, tak je vše zpět. Taky kupujte jídlo jen ve zverimexu, protože tam se ty jídla točí rychle za sebou, takže jim to dlouho neleží na skladech.

abby
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2007 16:02
- Nahlásit

veruna

Víš,ono by pejskům nejvíc chutnalo žrádlo s tesca,ale neznamená to,že je dobrý.Totéž platí o Pedigree.Zkus si někdy přečíst složení.

Kačka12

Poradila bych ti,aby sis na netu našla nějaké superprémiové krmivo a pročetla jeho složení.A pak jen zkoušet,co pejskovi bude šmakovat.Dobrých krmiv ja dneska na trhu spousta,stačí si jen vybrat

Bela
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2007 16:14 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

veruna
RC su sama chemia . Cena vobec nezodpoveda kvalite...

Pedigree sa rasej nebudem ani zmienovat - "masa" citaj mucky zahadneho povodu cca 4%, plus same farbiva, konzervanty, dochucovadla - to je uz fakt lepsi j cisty krmny srot pre prasce...

sarax
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2007 16:39
- Nahlásit

Bela
Cena vobec nezodpoveda kvalite...
to je fakt
Kačka12
hele v tomhle ti opravdu nikdo moc neporadí...každýmu psovi sedne něco jinýho...zkus to co ti radila abby
veruna
hele střídat klidně teda,ale to Pedigree bych svýmu psovi nedala,ono že to chutná neznamená že je dobrý..mý čubě taky chutná kdejakej hampejz co najde venku...

fosilia
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 21:16
- Nahlásit

Bela presne tak
Kacka12 Purina Proplan nema v sebe tolko syntetik ako u inych konkurencnych firiem. V poslednom case vsak dost rozdielna kvalita vo vreciach asi menia suroviny. Z Ciny nie vsetko byva rovnako kvalitne. Vo vyrobku je dost lacnejsich odpadovych zivocisnych zloziek z hydiny. Este sa tym aj v zlozeni chvalia. Divne.
ajvejnaOrijen mohol priniest na trh iny produkt ako pozname, ale hned od zaciatku to prehnal so spatnymi informaciami o vysokom podiele masa. Dnes uz je to skor na smiech ked este niekde objavite cislo 70% masa a zbadate to podla toho, ze ked otvorite vreco najdete dole vela rozdrobeneho prachu z granul z dovodu vysokeho podielu masa. Vyrobca vsak vsetko na obale zatajuje a ani neuvedie kolko cerstveho masa tam vlastne dodal. S lacnou masovou muckou vsak nesetril. Skromnost je skromnost.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání