Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / odčervenie
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
baška
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 08:53
- Nahlásit

Poraďte, dostala som od chovateľky polku tablety na odčervenie. Malý ju mal dostal včera do jedla - bohužiaľ manžel mu ju rozdrvil a zmiešal s kašou s ovsených vločiek a jogurtu - ibaže malý tú dávku celú nezjedol - mal to chudák aj tak na trikrát a ešte niečo zostalo. Manžel si neuvedomil, že taký malý piadimužík zje iba trošku a má dosť, takže teraz neviem, či sa dostatočne odčervil a nechcem to zanedbať. Kedy mu môžem dať ďalšiu dávku? Alebo ísť k veterinárovi a vypýtať ešte raz?

slony
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 09:04
- Nahlásit

vacsina odcervovacich tabliet ma davkovanie 1 tableta / 10 kg zivej vahy ... neviem ako je to s nutnou koncentraciou ucinnych latok danej tablety (ak to dostal na 3x mohla byt nedostatocna) , bud sa spytaj veta alebo proste o tyzden odcervi zas a daj mu celu davku naraz

pigie
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 09:22
- Nahlásit

baška
telefonat vetovi, budes to mat istejsie

gabi
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 09:31
- Nahlásit

Nabudúce odčervovacie tabletky dať radšej rovno do papule v kúsočku masla. Dobre to kĺže a ťažko vypľúva.
U nás je podávanie tabletiek jedna z naobľúbenejších činností.

gabi
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 09:33
- Nahlásit

není to moc brzo, já mám pocit, že to sou dost dryjáky ?

Malé šteňa aj tak potrebuješ odčerviť v priebehu 14 dní znova, ak má parazity.
Preto sa používajú napríklad aj pasty a prípravky, ktoré škrkavky nezabíjajú ale vypudzujú.

pigie
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 09:34 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

gabi
ja nerokujem ani neoblbujem. Otvorim papulu, strcim lieky, pes prehltne a potom dostane odbenu

Osobne si myslim tiez, ze po tyzdni je skoro... Hlavne pre takeho pidi psa. 14 dni je lepsie

gabi
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 09:37 - Změnil/a: gabi
- Nahlásit

Pigie, u nás sa tiež neoblbuje, pekne im poviem: Ide sa odčervovať!

Ak by som mala odčervovať len svojich psov, tak mi to môže byť jedno, alebo ak nemám čas na hrajkanie.
Ale prečo si veci nespríjemniť ak sa dá a mne sa chce?

pigie
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 09:46
- Nahlásit

gabi
Ale prečo si veci nespríjemniť ak sa dá a mne sa chce?
to mas pravdu Ja som na to leniva lepsie je dat keks potom, ako zabalovat do niecoho predtym, co musim vybrat z chladnicky

Bela
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 10:23
- Nahlásit

baška
nam vet vravel, ze odcervovaky treba dat hned naraz, lebo postupna rozdelena davka neucinkuje.

Tiez ti nedopurucujem davat to do zradla, nas. napr. takto raz vygrcol komplet celu veceru aj s odcervovakmi. Je lepsie to dat radsej do kuska mnamky.

Takze uz je stenaitko doma? ako je stare?
sceme fotky!!!

gabi
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 10:48
- Nahlásit

Práve preto odporúčam maslo(alebo sádlo). Hlavne pre tých neskúsených, čo sa boja pchať prsty psovi až do krku.
Omastená tabletka sa lahšie kĺže dolu krkom a horšie vypľúva

pigie
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 12:22
- Nahlásit

Bela
Tiez ti nedopurucujem davat to do zradla, nas. napr. takto raz vygrcol komplet celu veceru aj s odcervovakmi.
Nas vygrcol komplet vsetky tabletky, len tabletky! Takze odporucam dat predtym troska najest resp. steniatku medzi dvoma jedlami.

isdpch
ja som to tiez skusala, Hugo zacitil a nechcel potvora. Takze praktizujeme podobny postup, aj s odmenou, ktoru mi leti ukazat, ze ma dostat A raz mi vyplul ocumlane tabletky Takze som leniva balit, lebo to ma len ucinok na hltacov, nie na nezravcov, akeho som mala (klop, klop ze uz nemam)

Smečka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 12:29
- Nahlásit

baška
Normálně mu otevřu pusu a strč mu tabletu prstem co nejhlouběji do krku.
Zavřenou tlamu(zvednutou) pak chvíli podrž,než pes polkne.

baška
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 12:53
- Nahlásit

Dík za rady,
bela,
malý mal včera 2 mesiace a cestu zvládol veľmi dobre, aj sa adaptoval dobre..kakať už chodí von a cikať sa mu niekedy ešte podarí nepozorovane doma, ale väčšinou to už porozovaním ustriehneme a rýchlo s ním hajde von.

Takže radšej celú tabletu naraz? Musím ísť k doktorovi, nech poradí, čo teraz..ke´d to včera spapal na viackrát aj to nie všetko - lebo už to nebolo bohvie čo...inak by som to už vyhodila, ale keˇd v tom bola tá tableta, tak ešte v noci to mal chudák v miske, no a potom som to už vyhodila - že už ho trápiť nebudem a dala som mu papu čerstvú a tú spapal ako divý.

Vyskúšam tabletu s troškou maslom..uvidíme..Gríša vždy prefíkane vypľul tabletu a ostatné zjedol a tento Saška - ten vyzerá ešte prefíkanejší.

baška
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 12:56
- Nahlásit

gabi,
dík za radu - za to maslo...a keď to nepôjde skúsim tabletu rozmrviť a zmiešať s kúskom rozmrveného piškótu - piškóty má strašne rád

baška
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 12:58
- Nahlásit

fotiek mám plno, ale ešte vo foťáku.. a sem ako sa dávajú..to zatiaľ musím opatrne vyskúšať...minule mi zblbol antivirák

gabi
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 13:15
- Nahlásit

dík za radu - za to maslo...a keď to nepôjde skúsim tabletu rozmrviť a zmiešať s kúskom rozmrveného piškótu - piškóty má strašne rád

Piškotu radšej nie, ta je suchá.
Použi postup ako napisala Smečka:

"Normálně mu otevřu pusu a strč mu tabletu prstem co nejhlouběji do krku.
Zavřenou tlamu(zvednutou) pak chvíli podrž,než pes polkne."

To pomastenie je fakt len pre sprijemnenie a dobry pocit.

Dokonca aj ten povel ktory davam, to, že im poviem že dostanu tabletku, alebo odčervovak, je preto, že ak maslo nemam alebo sa mi nechce alebo musim inak ošetriť psa, tak su vždy v pohode. Rozpravam vždy, čo im idem robiť a urobim to a maju to spojene s tym, že mi možu veriť a nakoniec sa im to ešte vyplati.

baška
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 13:57
- Nahlásit

gabi,
co nejhlouběji do krku. , . len keď je ešte taký ťuťko, aby sa nezadusil, alebo aby mu nepadla do dýchacej trubice...je taký malý a krehký, že je to až neuveriteľné...no, neboj sa ..určite ju nejako prehltne, pretože odčervený musí byť..neviem si predstaviť, že by mal v sebe nejaké parazity

baška
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 14:02
- Nahlásit

gabi,
ja som tiež s Gríšom veľa rozprávala a myslím, že chápal ohromne veľa slovných spojení a všetky tóny hlasu a tak. Lenže my sme už boli zohraná dvojka. Pre malého je zatiaľ všetko nové a chvalabohu už ako tak reaguje na meno a na fuj. Ale včera ho napríklad úplne dostal vietor - zavial prudko a malému len tak uši viali a tak sedel proti vetru a len sa čudoval. Takže rozprávam naňho tiež, ale nechcem aby toho bolo naňho naraz veľa.

gabi
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 14:08 - Změnil/a: gabi
- Nahlásit

Neboj sa, otvoriť papuľku, položiť tabletku na koreň jazyka, papuľku zatvoriť a zatvorenu podržať smerom hore. Druhou rukou hladiť smerom dolu krkom kým neprehltne.

baška
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 14:16
- Nahlásit

gabi,
a ešte som sa chcela opýtať...zdá sa mi to smiešne, ale nechcem nič zanedbať a veterinára sa pýtať - to je mi blbé...malý má plyšáka - psa - zatiaľ je väčší ako Saša a už hneď v nedeľu ako sme ho doniesli prvýkrát domov sa mi to zdalo, ale to som si hovorila, že sa mi to len zdá, ale včera a dnes som to jasne videla, že niekedy ho obkusuje, túli sa k nemu, hryzká ho, ťahá po kuchyni ale niekedy na ňom skúša "anču" - tak hádam na to je ešte malý, nie? Má len 2 mesiace. Tak čo robiť? Je to normálne? alebo mu mám plyšáka zobrať?

gabi
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 14:21
- Nahlásit

... a ževraj maličký...
No čo sa zamladi naučíš?
plyšáka mu nechaj, veterinára sa opýtaj
Keby bol zo surodencami, muckujú aj bijú sa navzájom.

bsn
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 23:26
- Nahlásit

baška
Já mám vyzkoušeno -nejlíp se tableta dává v pěkně zabalená do měkkého sýru-to se dokonce těší ,jestli dostanou ještě -zkuste a uvidíte.Radila jsem to už mnoha lidem a zatím se to VŽDY osvědčilo! A nemusí se jim násilím nic strkat do pusy -chtějí to dobrovolně!Jinak s tou nesnězenou dávkou odčervováku - je skutečně nejlíp zavolat vetovi a poradit se kdy dát další dávku.

baška
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2007 08:00
- Nahlásit

musím ísť dnes k veterinárovi..chcela som ísť včera, ale malý spal - ako som prišla z roboty - až do pol 7 ako zarezaný. bsn , dík za radu - skúsime ten syr a s tým plyšákom - no nechám mu ho a opýtam sa tiež na to doktora - dúfam, že z neho nebude sexuálny maniak - poznala som takého a ten otravoval každého psa široko ďaleko - nebolo to bohviečo.

Smečka
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2007 08:30
- Nahlásit

baška
Já ti nechci vnucovat své názory,ale to co píšu je zaručené,chce to jen trochu cviku.Štěněti se nemůže nic stát,pokud mu to nestrčíš třeba do nosu Jestli ti sýr nesežere, budeš tu za chvíli řešit stejný problém,jako nazačátku

pigie
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2007 09:43
- Nahlásit

Smečka
jo, moj taveny syr prave ocumlal. Nic nie je najlepsie, ako im to vrazit do krku. Ale neberiem, su psi, ktori na to nepridu a dokonca si pochutnaju To je fakt

baška
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2007 14:54
- Nahlásit

Vďaka za rady, vyskúšam to, čo bude fungovať - dúfam, že niečo zaberie...a s tým plyšákom čo? Aby si na to nezvykol...nechcem aby bol otrava...samú ma to prekvapilo, ve´d by ešte nemal mať tak silne vyvinutý rozmnožovací pud, nie?

gabi
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2007 15:09
- Nahlásit

Plyšáka mu nechaj, je to jeho hračka, nech si s ním robí čo chce.
Ale ak by to chcel praktizovať na tebe alebo by tým otravoval iných psov alebo ľudí, tak ho s kľudom zlož a nedovoľ mu to.

baška
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2007 12:34
- Nahlásit

gabi,
čítala som dnes v Psovi, že keď to skúša šteniatko, tak si tým upevňuje dominanciu - tak už som kľudná. A veterinár dal včera dalšiu tabletu na odčervenie ale až pred dalším očkovaním za 2 týždne. Že vraj to nevadí, keď to zjedol na viackrát a nedojedol.

Smečka
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2007 13:20
- Nahlásit

tak si tým upevňuje dominanciu - tak už som kľudná. baška
Jako nad tím plyšákem?
No tak to by mi taky nevadilo
P.S. Nevěř všemu,co se v Psovi píše.

baška
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2007 13:37
- Nahlásit

Smečka,
Áno, nad plyšákom...
neboj neverím. Mám totiž požičané viaceré staršie ročníky Psa a niektoré názory sú tam protichodné /až je to smiešne/ alebo - ak by človek mal robiť všetko tak, ako sa to tam píše, tak by sa buď obesil alebo na plný úväzok musel chovať psíka - aby všetko zvládol.
Keby som si to moc pripúšťala, čo sa tam všetko píše, tak by som permanentne musela žiť s pocitom, že som zlá panička a ešte som mohla toto urobiť a ešte tamto..atď.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání