| Autor |
Zpráva |
Kačka12
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 20:19
- Nahlásit
Ahoj, se svým devítitýdenním pejskem trénujeme zvykání na samotu, ale pokroky zatím moc nejsou a za dva dny jdu do práce. Myslíte, že dopis na domovní nástěnce (něco jako "prosíme o pár dní trpělivosti..." uchlácholí sousedy (všichni důchodci nebo na mateřské) nebo je spíš poštve ke stížnostem, které by jinak ani nebyly? Moc se v domě neznáme, takže nemůžu spoléhat na přátelskou solidaritu. A nevím, nakolik mi rozlobení sousedé ve státním bytě mohou znepříjemnit život... Loužičky mi nevadí, rozkousaný nábytek přežiju, ale na vyostřené hádky moc nejsem...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 20:22
- Nahlásit
Kačka12
Myslim, ze by to bolo vhodne. Teda ja ako tvoj sused by som mala viac pochopenia po precitani si nejakeho oznamenia
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 20:50
- Nahlásit
Kačka12
je to take zle? vyje cely cas? ako dlho bude zostavat sam?
u nas velmi pomahalo riadne ho rano unavit (ale takyto maly este nebol dlhsie doma sam ako 2 hodiny...)
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2007 21:33
- Nahlásit
Kacka
Ahoj, tak tohle take znam. Myslim, ze to na tu nastenku napis - nekoho to obmekci a pokud ti nekdo vynada, udela to i kdyby to na nastence nebylo.
Bydlim take v obecnim byte. Tenkrat jsem se jen omlouvala a radeji se sousedum vyhybala, Piskot delal neskutecnou rotyku a vzhledem k tomu, ze jsem k nemu prisla neplanovane ze dne na den (mel jit na pekac), pro nejake zvykani na samotu nebyl prostor.
Nicmene nekolik sousedek - duchodkyn mi reklo, ze jsou vlastne rady, protoze kdyby tam prisel nejaky zlodej a uslysel ten rev, otoci se na podpadku a zdrhne. A kdyz ho nenechas samotneho v noci, tak to prezijou... neboj, proste mimina rvou, jak lidsky tak psi...
Mimo ranni prochazky, jak pise Bela, u nas pomohlo rozdeleni denni davky na snidani a veceri, prece jenom s plnym briskem se samota a depka snasi lip
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 07:52
- Nahlásit
Kačka12
Mě se vyplatilo, narvat do bytu polena, v Kauflandu jsem nakoupila Velké duté kosti, ty jsem vyvařila na vývar(moc dobrá morková polévka) , kosti jsou na výšku asi 5cm.
Máme také pejska, který si stýskal.
Kosti položím na pečící papír do mikrovlnky a naolním je směsí masa nebo granulí zeleniny a prokládám eidamem(aby to v kostech drželo) haf se tím zabaví a kosti "vyžere" a můžeš je použít Xkrát. Kost nesežere ani staford-jsou velmi silné, takže ucpání střev nehrozí.
A polena jsou také dobrá, ale kosti se osvědčily více
Ahoj Fík
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 07:54
- Nahlásit
sem zapomněla napsat, že kosti v mikrovlnce zapeču, plnit je můžeš i na lince
|
Kačka12
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:21
- Nahlásit
Bela
Bude doma sám zhruba 6-7 hodin. Než jsme si ho pořídili, tak jsem se na to ptala a všichni pejskaři (včetně chovatelky) mě přesvědčovali, že je to v pohodě, že to stejně prochrupká. Děsí mě ale ty první týdny, protože jakmile přejdu do jiného pokoje, sebere se a hned pádí za mnou. Když se zavřu na záchodě nebo v koupelně, tak může zbořit barák... Než jsem si ho pořídila, tak jsem ani netušila, že tu jsou fakt skoro všichni přes den doma...
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:33
- Nahlásit
Tak já mám štěňata 2 a je to v poho.
Dokud jsem ale měla hafa jen jednoho,tak taky hysterčil kdykoliv jsem za sebou zavřela dveře.
Bydlím v paneláku,ale 75% lidiček tu má psa,takže za 1.jsem mohla spoléhat na jejich shovívavost a za 2.jsem asi po týdnu náhodou zjistila,že mu to řvaní vydrží ani ne 10 minut,a to je na začátek snesitelný skoro pro všechny
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 13:34
- Nahlásit
Kačka12
a "trenovali" ste s nou? my sme ho navykali postupne - najpr. 15 min. - ked nepistal pochvalili sme, odmenili, a postupne takto predlzovali intervaly.
Mala si musi uvedomit, ze ked jej zmiznes z dohladu, tak nezmiznes na veky
Napis na nastenku dat mozes, ale ide hlavne o to, aby sa pseko naucil byt sam...
imho, tych 6-7 hodin je na take mimino mrnave strasne moc, tak dlho spat v kuse nevydrzi - aj kvoli curaniu. Neda sa to nejako zariadit, zeby ju prisiel niekto po tych napr. 3 hodinach vyvencit?
(ja som nasho prveho chodila vecit cez obednajsiu prestavku do jeho cca roka)
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 15:08
- Nahlásit
Kačka12
my se stehovali...a jimmousek rval jak utyranej...sousedi si stezovali majitelce bytu..a ta mi pak "poradila" at dam psovi neco na uklidneni
zavirala jsem ho co nejdal od vchodovych dveri aby nebyl moc slyset na chodbu...no nekolikirat si stezovali...
snazila jsem se ho zavalit hrackama...
ale nakonec pomohli morkove kosti, ktere zuzlal cely den, co byl sam...a plysovy kralik...bez vyplne..do ktereho jsem narvala pamlsky malickou dirkou...abych ho zabavila..
uz si nikdo nestezuje
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 15:14
- Nahlásit
Kačka12
Já si dokonce půjčila diktafon, který se zapínal jen při hluku a tak jsem zjistila, že pes řve jen chvíli a pak jde demolovat byt
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 15:19
- Nahlásit
Fík
to si mala dobre, ze len chvili reval a viac demoloval - poznam takych, ktori revu cely cas - ale zase o to menej demoluju. To prve je lepsie pre susedov, to druhe pre majitelov bytu
Kačka12
este som zabudla: my sme nasmu nechavali pustene radio na nejakej stanici, kde bolo vela normalneho hovoreneho slova, nepustali tam v kuse nejaku revavu muziku a nehykali tam bodri moderatori
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 15:34
- Nahlásit
Bela
kde bolo vela normalneho hovoreneho slova, nepustali tam v kuse nejaku revavu muziku a nehykali tam bodri moderatori
To vidim na slovensko 1
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 15:39 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
pigie
bingo! vyhravate nie zajazd na Mauritius, ale exkurziu do SR1
|
Kačka12
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 15:45
- Nahlásit
No uvidíme, sesmolila jsem dopis sousedům, připojila na něj fotečku toho našeho řvouna, na které se tváří jako andílek...
Dneska jsem ho utahala na procházce a prohlídkou u veta a skoro celej den chrní. S tím utaháním je to u nás trochu problém, protože se normálně ven hrozně bojí. Už když ho nesu po schodech, tak se začne klepat, venku si stoupne před vchodový dveře a nejde ani na pamlsek, ani na hračku. A to máme za domem klidnej dvůr. Dopoledne cestou od veterináře jsem ho pustila v parku a pohoda řádil a lítal za míčkem a pak ťapkal až domů, z toho kousek po chodníku vedle rušné silnice. V poledne už se zase jako obyčejně zasek a za půl hodiny jsme ušli dvacet metrů. Asi dopadnem tak, že ho budu v tašce nosit půl kiláku do parku, tam se vyblbne a zase ho ponesu zpátky...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 15:45
- Nahlásit
Kačka12
hlavne skusaj odchod na kratku dobu. Niecim psa zamestnaj, zavri sa do inej izby na minutu-dve. Vrat sa a ak nestekal pochval. Daj odmenu. nesmie burat barak zato, ze sa zavries v kupelni
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 16:05
- Nahlásit
Kacka12
jeste mne napadlo, cetla jsem nedavno verejnou doskuzi na oficialnich strankach Obecniho uradu Prahy 6.
Tam si nejakej chlapik stezoval, ze pres den ve vedlejsim byte rve stene, pani z magistratu mu odpovedela neco v tom smyslu, ze to je normalni projev zivota, ktery se casem upravi a pokud nerusi nocni klid nebo stene neni tyrane, neni duvod, aby se tim Obecni urad zaobiral.
Takze je jista nadeje, pokud by to zaslo az tak daleko, ze i na tvem Obecnim urade se najde podobne soudny clovek.
|
Kačka12
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 17:56
- Nahlásit
maixnerova
Asi podmáznu primátora.
Díky moc za podporu. S rodiči jsem bydlela v rodinném domku, takže jsem tenhle problém nikdy neřešila, i když jsem měla psiska už od šesti let. Tohle fórum je super v tom, že člověk zjistí, že v tom není sám, že už se to stalo spoustě lidí, kteří si s tím nakonec poradili, a že to prostě vždycky není podle knížek.
|
Lesanka
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 21:16
- Nahlásit
já jsem někde četla, že je dobré dát nějakou mňamku, kterou jinak nedostane - tak jsem dávala kostičku z kůže nebo botičku. Pak jsem četla neloučit se, tak normálně odejdu, ani si psa nevšimnu. A hlavně se nesmím vracet, když něco zapomenu, tak mám holt smůlu. A pesa je v pohodě - z počátku jsem také odcházet jen na pět minut... na hoďku....držím palce
|
Kačka12
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 13:30
- Nahlásit
Dopis jsme se nakonec rozhodli nevyvěšovat. Sice jsem napsala super doják i s fotkou, na které vypadá to naše vřeštidlo jako andílek, ale přítel mě upozornil, že to je, jako kdybych zlodějům řekla "Nejsme doma." Náš barák nemá na dveřích koule a většina lidí se moc neobtěžuje se zamykáním...
Nechci to zakřiknout, ale dneska se nám dařilo. Šla jsem pryč jen na dvě hodiny, před odchodem štěndo uplatila granulkama a do pelíšku jsem mu připravila pamlsek. Pak jsem utíkala po schodech jak pitomá, abych neslyšela případný vytí a nedělala si výčitky. Po návratu mě psisko přišlo přivítat z koupelny (a to má tak super pelíšek v kuchyni, že bych si do něj nejradši vlezla sama...). Tak nám držte palce, ať nám to vydrží.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 13:33
- Nahlásit
Kačka12
tak jo
|
abby
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 14:28
- Nahlásit
Kačka12
To,že tvůj pejsek za tebou všude chodí,nemusí nic znamenat.Naše Abby to dělala taky,když jsme byli doma,tak se od nás nehla a zavřít před ní dveře ..... Ale hrozně rychle se naučila,že je doma sama.Dala jsem ji povel místo a odvedla jí tam,dala jsem jí palsek a odešla.Strašně brzo zjistila,že když odcházím dostane mňamku a když si beru kabát,už jde sama na místečko a čeká.
Ale pořád pozná rozdíl,když jdu do práce a když jdu někam jen tak.nevím,jak to pozná,ale pozná.Když jdu do práce,ani nemukne a jde na místo,když jdu jen tak,jde ke dveřím a chce jít se mnou.Pak párkrát štěkne.
|
veruna
Člen |
# Zasláno: 4 Dub 2007 13:39 - Změnil/a: veruna
- Nahlásit
Ahoj,
právě jsem jukla na tyhle stránky a trošku se mi ulevilo, že stejný problém řeší víc lidí. Máme 4 měsíční psí slečínku, která byla o samotě doma hodná. Teď jsme si nechali rekonstruovat byt, takže s ní byl 14 dní stále někdo doma a hrozně se jí libili řemeslníci, ale teď, když jdem do práce (už je to asi 14 dní), tak prý přes den křičí ... nevím, jak moc je to zveličené, protože mi to dnes řekla sousedka, která by si jí nejradši vzala k sobě, ale i tak tomu chci zabránit pokud to půjde. Ty pamlsky při odchodu mě nadchly, takže jdu dnes nakoupit ty nejsmradlavější kostičky, které pro ní budou určitě skvostné a doufám, že se brzy naučí, že se jí vždycky vrátíme domů. Držte nám palečky ...
|