| Autor |
Zpráva |
hanule85
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2007 15:32
- Nahlásit
Ahoj, mám ještě další důležitý dotaz. Jak dlouho trávit s tříměsíčním štěndem LR čas na prochajdě? Co jsem četla nebo slyšela, názory se dost liší. Někde radí třeba i hodinu na prochajdě, jiný názor je jen deset minut. Nechci, aby pak pesan doplatil na naši neinformovanost zdravím.
Díky za odpovědi
Hanka
|
milovnikpejsku
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2007 15:44 - Změnil/a: milovnikpejsku
- Nahlásit
jestli je LR labradorský retrívr a jsou mu 3 měsíce tak opravdu není kam spěchat... užijete si s ním dost a dost radostí a vycházek až bude starší...
dle mého je problém jinde a musí se rozlišit co to znamená být venku na procházce:
a) bude lítat s ostatníma psama (zátěž na kouby) nebo musí ujít z bodu A do bodu B např. 2-3 km
b) bude si hodinu venku si pobíhat sám bez psů (např. zahrada, na trávnících mezi paneláky atd.)
tak B je správně... to můžete být venku venku déle... tělíčko miminka si samo potom řekne že už toho má dost a že je lepší spát než být vzhůru... a když to podpoříš doma miskou žrádla... tak ti bude spát na tuty ))
jinak bych to
|
hanule85
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2007 15:54
- Nahlásit
Díky za odbornu radu(LR je opravdu labradorský retrívr , s psíkama nemáme zatím moc možnost si pohrát, protože se ho zatím skoro všichni báli, kromě LR našich rodičů, to řádili neskutečně Takže stačí, když půjdu s pesanem tak 5x za den ven na 15 min?
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2007 16:30
- Nahlásit
hanule85
to poznáš sama, když bude pejsek unavenej, řekne si, nebude chtí jít dál, ale pozor ať to na tebe zase nehraje, třeba jen proto, že bude pršet a jemu se to nebude po 2 minutách venku líbit ...chce to s citem, jak říkáš, raději častěji a na kratší dobu, mezitím se prospat, najíst, pohrát si s novou smečkou
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2007 17:59
- Nahlásit
hanule85
Hanko, ve 3 měsících je to miminko, nezapomínejte na to, prosím!!!
dobré informace pro nezkušené má na svých stránkách Ketrin
http://calenzana.wz.cz/index.html
podívejte se tam, je to tam myslím dobře popsáno
|
hanule85
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2007 18:49
- Nahlásit
Díky za info, jdu se tam mrknout. Jak to vidíte s chůzí do schodů? My tedy psíka nosíme a hodláme ho nosit do té doby, co ho uneseme, a pak mu na schody dámě něco jako nájezd na kočárek, ale pro pejsky jestli víte, co tím myslím.
|
hanule85
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2007 19:09
- Nahlásit
Tak jsem pročetla stránky Ketrin. Přijde mi, že tam má na pár stránkách víc zkušených rad, než je v některých knížkách
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2007 19:57
- Nahlásit
hanule85
nevím, jak to přesně myslíš s nájezdem... chodit po schodech bude muset, ne? zase to asi není potřeba přehánět třeba Eda do patra v domě nechodí jen pro to, že se bojí výšek a protože jsme jí to od malinka zakázali (spíme tam a do postele ji nechci... )
kdyžtak piš rovnou na fórum Labradorský retrívr, poradí ti tam "fundovaněji" než já
|
hanule85
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2007 20:06
- Nahlásit
Někde radili, že bychom psíka měli nosit do schodů dokud ho uneseme, že do roka by to bylo vhodný. Osobně si myslím, že asi málokdo nosí 30 kilovýho labíka do schodů jestli vůbec někdo tedy. Na schody bysme položili dřevěná prkna, aby nemusel pesan po schodech, už chápeš? Máš pravdu, že mě to nenapadlo hned myslím psát na LR fórum
|
milovnikpejsku
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2007 23:48
- Nahlásit
hanule85
taky jsem zastáncem toho nosit pejska do schodů co to jde tj. co ho uneseš takže do 5-6 měsíců věku určitě
|
hanule85
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2007 11:11
- Nahlásit
Ahoj, dnes má naše mimi přesně 3 měsíce a váží 12 kg. Každý týden přibere zhruba o kilo, takže asi tak v pěti měsících budu mít co dělat, abych ho ještě unesla Ale co bych pro něj neudělala
|
choco
Člen |
# Zasláno: 6 Bře 2007 14:29
- Nahlásit
Ahoj, taky mám štěndo labrouše...jsou mu dva měsíce a 14 dní...chodíme na zhruba 2O minutový prochajdy... i když včera se to krapet zvrhlo a zůstali jsme venku asi hoďku blbnul s jednou feňulí hrozně dlouho, odma pak padl a vůbec nevnímal,že mučistím packy a že je čas na jídlo...příště už si čas pohlídám a to blbnutí včas zarazím, byl úplně grogy...Jinak ve 3 měsících váží 12 kilo? Žjova,tak to my jsme teda cvalíci, do ří měsícu nám ještě nějaký ten pátek chybí a minulý týden vážil 10,5 kila...
|
choco
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 08:11
- Nahlásit
Tak včera jsem ho vážila a máme už dvanáct a půl kila...to je o dvě víc než minulý týden...
|
hanule85
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 16:14
- Nahlásit
Ahoj, tak my jsme ve neděli oslavili 4 měsíce a vážíme něco kolem 16 kg. Teď sem prochajdy trochu pozměnila. Chodíme 4 - 5 krát denně, z toho je jedna procházka asi hodinová a ostatní jsou kratší, spíš se vyvenčit a zablbnout si. Teda Choco, ten tvůj rafan pěkně přibírá, to mu musíš dopřávat
|
choco
Člen |
# Zasláno: 15 Bře 2007 19:44
- Nahlásit
Právě že mu moc nedopřávám, naopak dávám mu mnohem míň než je doporučená dávka...venku dostane semtam kousínek pamlsku za odměnu,a tak dvakrát třikrát do týdne mu dopřeju Pribiňáka...právě,že vím, že by neměl být tlustý a snažím se to hlídat, ale nevím ,jestli potají nevykrádá sousedovic spíž... )) Možná je to taky granulema, že jsou nadupaný víc než by měli být, ale už mám vybraný jiný...20.3. nám budou tři měsíce a Andy teď váží 14 kilo...hustý...Jinak co se procházek týče , tak ho taky tak jednou denně beru tak na hoďku se cournout dál a jinak kolem baráku...ale když potkáme pesany tak je k neudržení a neví, kdy má dost...dnes ho zrovna převálcovávala kamarádčina pitbulka...no vypadalo to fakt hrůzně ta jeho hlavinka v jejích zubech nebo stála nad ním a vypadala, že ho nsad zalehne, ale jemu se to snad i líbilo...no snad mu to nějak neublíží...a odkud jsi haňule?
|