| Autor |
Zpráva |
Jenny
|
# Zasláno: 8 Kvě 2005 17:37
- Nahlásit
Mám čtyřměsíčního černého chupatého voříška s delší hebkou srstí a váhám, zda ho nechat na léto ostříhat. Poradíte, vy zkušenější, zda je to u tak mladého psíka vhodné?
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Kvě 2005 18:09
- Nahlásit
Já mám kokříka a chovatelka říkala stříhat až od šesti měsíců. Ale nevím jestli je to kvůli věku nebo kvůli srsti. Je to náš první pes a tak většinou taky spíš sbírám zkušenosti.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Kvě 2005 21:24
- Nahlásit
Můžeš ho dát klidně ostříhat.Mladá štěnda si na stříhání zvykají nejlépe.Chce ho to na úpravu trochu připravit.Naučit ho stát v klidu na stole a nechat se česat.Měl by být zvyklý na fén a potom se nebude bát stříhací mašinky.V tomto věku se už běžně upravují pudlíci,někteří chovatelé prodávají štěňata s již vyholenými čumáčky.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 8 Kvě 2005 21:38
- Nahlásit
Jenny
Jasne, aspon mu nebude takovy horko.
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2005 13:02
- Nahlásit
Souhlasím, u chlupatých psů je hodně důležité je naučit, aby si na úpravu srsti zvykli (u straších je to pak docela problém). Na druhou stranu, dlouha strst psa chrání, takže je důležité i po ostříhání chránit pejska jak před horkem, tak před zimou.
|
Danuš
|
# Zasláno: 10 Kvě 2005 09:13
- Nahlásit
Určitě je vhodné ho na úpravu naučit co nejmladšího, pokud ho chceš nechat upravovat. Otázkou je, zda je vhodné stříhání na léto. Naše představa je, že psovi je horko, takže bez chlupů mu bude lépe. Ale skutečnost je trošku jiná. Psí srst má termoizolační vlastnosti, takže izoluje jak od zimy, tak i od horka.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Kvě 2005 20:40
- Nahlásit
Díky za všechny názory. Rozhodla jsem se ponechat pejskovi srst nestříhanou. Přišlo mi ho líto, chlupáče. A Tony i Danuš mají určitě pravdu. Jenny
|