Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Mam maleho jorsirka
Autor Zpráva
micsa
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2005 11:10 - Změnil/a: micsa
- Nahlásit

je mu skoro pet mesicu. Byla jsem s nim doma dva tydny. Ted zase do prace. Vy co mate takoveho pejska, byva doma sam nebo ho nekde mate. Jedna se to asi 3-4 hodiny asi 2krat v tydnu. Jak to resite. Bydlim ve Svedsku a rada bych si s nekym kdo ma zkusenosti s touto rasou dopisovala.

Tony
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2005 12:05
- Nahlásit

3-4 hodiny, by mělo v pohodě zvládnout jakékoliv štěně. Problém by mohl být spíš v tom, aby si na to zvyknul, protože sám nebude pravidelně každý den, tak to pujde možná hůř. Už jsi to zkoušela?

micsa
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2005 12:27
- Nahlásit

Tony
Ne jeste ne, myslis ze to budu muset delat pravidelne? Mas take jorsirka?Vlastne je to jedno, pes jako pes, ale kazda ta rasa ma svoje. Zatim se mu to moc nelibi kdyz je sam. Place, vyje, knoura. Zkousime to zatim male chvilky. Moc ho vzdycky pochvalim ale je to cislo. Diky.

Tony
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2005 16:01
- Nahlásit

Jdes na to dobre, jorksira maji sousedi (vlastne dokonce dva) a kdyz nejsou doma, je u nich klid... takze to urcite pujde, chce to jen postupne po malych chvilkach.

Vlasta
# Zasláno: 9 Kvě 2005 09:35
- Nahlásit

ahoj,mám doma yorshirku,které je už 5 let,je úžasná,občas si dělá co chce,ale neměnila bych.Před dvěma lety jsme měli štěňátka,tak mám dodnes v dobré paměti jejich ,,výuku".je pravda,že pracuji 5 minut od svého bytu,mám bezva šéfa,takže nebyl problém každé 3 hodiny běhat domů a venčit.Každý pejsek je trošku jiný,kňourání za dveřmi skončilo až někde kolem 8 týdnů a tehdy jsem začala pomalu s výchovou-dávala k loužičce se slovy ,,fuj".Ale drobné ,,nehody jsme určitě promíjeli.Při odchodu jsem dávala kousek piškotu se slovy ,,hlídej" a bylo po štěkání.Chce to všechno čas ,ale stojí to zato.Tak hodně úspěchů.

Anonymní
# Zasláno: 9 Kvě 2005 11:19
- Nahlásit

už jsem měla více pejsků a nelíp se osvědčilo štěndu říct "zůstaň a hlídej" a odejít. Doba nepřítomnosti byla od počátku cca 4 hodiny v kuse. Když jsem měla úplně prvního hafana, učila jsem ho postupně být sám a byla to katastrofa - sousedi nám vyhrožovali,že zavolají ochránce zvířat - štěně šíleně naříkalo a pořád si nechtělo zvyknout Další pejsci (následující postupně),kteří byli "hozeni do vody" dělali kravál cca 3 dny,pak to pochopili a je klid. Hlavně se nebojte, štěndo těží z toho,že je roztomilé a umí do 100% využít.

micsa
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 12:11
- Nahlásit

Vlasta
Anonymní

Dekuji za rady. Doufam ze to zvladneme. Tady u nas je to skorem pomalu vrazda nechat male stenatko doma, ale ja si myslim, ze to Elvisek bude mit lepsi doma nez byt ruzne u lidi.

moll
# Zasláno: 10 Kvě 2005 13:22
- Nahlásit

Mě se osvědčilo vytvoření "odcházecího" a "přicházecího" rituálu. Když pejsové vidí, že jsem oblečená "mezi lidi" , beru do ruky kus chleba, rohlíku nebo piškotu a jdu ke dveřím, tak se sami poskládají na pelíšky, očekávají rozlučkovou dobrůtku a už se těší, jak si schrupnou. Přicházecí rituál je o trochu (hodně) bouřlivější - z velké části zahrnuje udrbání každého psiska skoro až k smrti a pak vypuštění na zahradu. Pejsové si zvykli docela rychle, ale to bylo možná taky tím, že je máme ve věkové posloupnosti a mladší se vždy učil od staršího. Ten nejstarší je absolutní pohodář a věří, že i když bude doma jakkoliv dlouho sám, tak se mu nakonec vrátíme a zachráníme ho od samoty.moll

micsa
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2005 15:55
- Nahlásit

moll

Diky za radu, ritualy jsou dobre, i deti je maji rady. Ozkousim to. Mozna ze tvoji pejsci maji jeden druheho a tak se jim lepsi ceka.

Anonymní
# Zasláno: 22 Čen 2005 20:23
- Nahlásit

Prosím, kdy můžu ostříhat štěně jorka? Nechci ho na výstavu, ale nechci mu ani zničit srst.

Brigitta
# Zasláno: 28 Čen 2005 12:37
- Nahlásit

Také máme již týden doma malé štěndo (10 týdnů) a je teď samo doma. Naštěstí mám skvělou sousedku, která mi po čtyřech hodinách chodí venčit. To znamená, když jsem osm hodin pryč, tak mi venčí 1-2x. Také jsem zvědavá, jak to malá bude zvládat. Hned ze začátku jsem ji učila, jak mi to radila "Evik". Když si s ní vyhraješ a unavíš ji tak, že se chystá spinkat, tak ji poslat to pelíšku a odejít na 10, 15, 30min. a až přijdeš, tak pochválit. Musím říct, že to docela funguje. Včera jsem byla pryč dvě hoďky a myslím, že to prospinkala.
Jinak ji máme docela čistotnou, nečůrá po bytě a ani nekala. Ale dnes v noci nám udělala v koupelně pořádnou hromadu, že bych to rozhodně od tak malého drobečka nečekala. A to přitom kadí pravidelně každý den. Dávali jsme jí prášek na odčervení, tak to asi bylo od něj.

Monyschka
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2005 20:24
- Nahlásit

Já Jorkšíry chovala a problémy se zůstáváním samo doma nemělo žádné mé štěně ani dospělý Jork. S tímto problémy nemají a jen 3-4 hodiny? To pro ně nic není.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání