Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Zoubky a jejich vypadávání
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Saita
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 10:27
- Nahlásit

Když jsem si kupovla štěně, tak mu chyběli dva zoubky. V horní čelisti ty dva řezáky vedle špičáků. Jeden zoubek už trošku dorůstal, druhý ne. Štěně jsem kupovala ve dvou měsících s patřičnou slevou. Oba zoubky dorostly. Teď se štěndo přezubuje(za týden byde mít šest měsíců) všechny řezáky nahoře i dole má už nové, kromě těch dvou co narostly později. Už mu dokonce rostou všechny čtyři špičáky, zuby v zadu už má taky skoro vyměněné. Je možné, že když ty dva řezáky narostly později, že později také vypadnou, nebo to neplatí?

popoluska
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 10:32
- Nahlásit

a nie su uz nahodou vymene?

Biluška
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 10:38
- Nahlásit

Vydrž, čekej, buď narostou,nebo ne. To holt nikdo neví. Ale obecně platí, že špičáky rostou jako poslední.

Saita
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 10:43
- Nahlásit

popoluska:
vyměněné stopro nejsou. Kontroluju zuby často a mám i srovnání s dospělákama
Biluška:
No právě že už všechny čtyři špičáky rostou(bez ohledu na to že jsou tam ještě ty staré) ale ty dva řezáky se ani nehnou.
No co musím čekat, snad dorostou.

popoluska
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 10:49
- Nahlásit

a ktore rezáky myslíš? i1, i2, i3?

posielam link aby sme si dobre rozumeli

http://sk.wikipedia.org/wiki/Obr%C3%A1zok:Chrup_ps a.png

a ake je to plemeno?

Saita
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 11:00
- Nahlásit

Jsou to i3, plemeno jorkšír

popoluska
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 11:15
- Nahlásit

Problémem většinou u jorků bývají přetrvávající mléčné zuby. Toto musíme hlídat a v případě potřeby dát odstranit odborným lékařem. - http://fosa.blog.cz/0603/jorksir

Preto som sa pytala na plemeno, lebo to ma casto spojitost. Male plemena majavu viac problemov s plnochrupostou. Ak je to pes s PP, isla by som pripadne za veterinarom, dat urobit rtg.chrupu, tam sa ukaze, ci pod tymi zubami rastu dalsie alebo nie. Ak nerastu, nechala by som to tak, ak su mliecne vypadnu casom. Ale podla mna je mozne aj to, ze to uz nie su mliecne zuby.

Tak nech to dobre dopadne

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 11:20
- Nahlásit

Saita
V klidu, vydrž ! My měli nedávno ten samý problém, špičáky rostli a horní trojky ne a ne. Nakonec vyrostli ( fenka má 6,5 měsíce ), jenom jeden horní špičák nevypadl a před svátkama jsme byli na trhání.

Saita
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 11:30
- Nahlásit

popoluska:
Asi k tomu vetovi zajdu. Pejsek je s pp a v lednu jde dokonce na výstavu(prý by to ale nemělo zatím vadit, že není kompletně přezubený). Byla bych ráda, kdyby zuby narostly, ale kupovala jsem si jej i s tím, že možná nenarostou, tak se svět pro mě nezboří. Výměnou zubů jsem už prošla dvakrát. Poprvé pejskovi nakonec vypadly všechny zuby a podruhé musela fenečka na trhání vrchních špičáků. Kamenné ty řezáky asi opravdu nejsou.

Saita
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 11:36
- Nahlásit

jorkaAmálka:
Tak to jsem ráda, že nejsem sama. Uvidím jak to bude.

Zrovna jsem chytla štěndo jak se láduje tři roky starýma zaprášenýma rozinkama ze stromku(byl z toho řetěz- už jsem to chtěla dávno vyhodit) a feňule mu asistovala. To aby měl člověk oči fakt všude.Jsem zvědavá co z toho zas bude

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 13:29
- Nahlásit

Saita
Na ty nevypadlý mléčný špičáky mi bylo doporučeno dát štěndu uschlej tvrdej chleba ( ne na kousky, ale aspoň čtvrtku vcelku ) a nechat jí to okusovat. Fakt to na jeden špičák zabralo a za dva dny byl venku, ten druhej bohužel ne a ne se pohnout. Mám ho od veta na památku a kořen měl třikrát delší než zub co kouká v pusině ! Ten by prý sám nevypadl ani omylem.
Držím palečky v Olomouci !!! Taky jdeme ( já i prcek poprvé ) a už se moc těšíme !!

Saita
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 16:27
- Nahlásit

jorkaAmálka:
Tak to taky držím palce. Pro mě a pro Jamieho je to taky úplně poprvé. Pořád trénujeme postoj a chůzi, ale bojím se že na výstavě se mu všechno vykouří z hlavy a mě taky.
Ten chleba zkusím. Zatím má venku jeden dolní špičák(po celovečerním usilovném žvýkání botičky) a ten druhý k tomu už taky nemá daleko. Vrchní se ale ani nehnou. Prvnímu pejskovi jsem od vrchních špičáků pomohla když jsem si s ním hrála s petkou. Byl už i objednaný na vytrhnutí. Dnes bych si to ale už nedovolila. Moje fenka musela jít špičáky vytrhnout(vet prý ještě u jorka tak dlouhý kořen neviděl), no a u Jamieho uvidím.

Saita
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2007 20:42
- Nahlásit

Tak štěně má něco přes sedm měsíců. Před více než týdnem začal růst první řezák a dnes se zdá, že leze i ten druhý

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 08:34 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit

Saita
sláva nazdar výletu Mě se přezubuje prďolka právě teď, vypadá jak boxer po 3 kolech o víkendu hodím pic. Tak taky doufám, že jí vylezou všechny
edit: jo, má teprve 4 měsíce...

Smečka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 08:41
- Nahlásit

posielam link aby sme si dobre rozumelipopoluska
To je sranda.Mají tam chybu.

Smečka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 08:46
- Nahlásit

..chyby,lépe řečeno

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 09:24
- Nahlásit

Smečka
Ahojky, nechtěla jsi náhodou napsat - leze jí první špičák ? Na první řezák v sedmi měsících je to velice, velice nezvyklé ! S tím jsem se ještě nikdy nesetkala.

Smečka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 09:33
- Nahlásit

jorkaAmálka
Chtěla jsem napsat,že ten zubní vzorec na wikipedii je blbě.

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 09:54
- Nahlásit

Smečka
Tak jak je to ? )) Leze jí špičák nebo řezák ? ))

Smečka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 10:00
- Nahlásit

jorkaAmálka
Já nevi.Můj pes to nejni. Já reaguju jen na tu blbost ve wikipedii.

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 10:02
- Nahlásit

Smečka
Promiň, už ta první otázka měla směřovat Saitě, omlouvám se, obě jste na S ) Já to popletla..

Smečka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 10:07
- Nahlásit

Nic se neděje.

Saita
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 10:10
- Nahlásit

jorkaAmálka:
Špičáky už jsou dávno na svém místě(ještě má i jeden mléčný). Opravdu jsou to řezáky(I3 podle toho obrázku).

gabi
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 10:28
- Nahlásit

Smečka
Keď tam vidiš chyby, nechceš ich opraviť alebo na to upozorniť autora?
Tak funguje wikipedia ;)

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 10:33
- Nahlásit

Saita
Aha, už to chápu ) Řezáků je totiž šest ! Když jsi napsala - první řezák, tak jsem myslela opravdu první z těch šesti !! Ale už dřív jsme si psali o těch trojkách a na to já zapoměla. Tak to jo, ty trojky lezou fakt poslední ) Držím palce ať narostou všechny.

Saita
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 11:43
- Nahlásit

jorkaAmálka:
Díky.Ten poslední řezák to je zatím jenom taková malá boulička s bílým vrškem, ale ten mléčný řezák se začíná kývat(na druhé straně je zároveň mléčný a za ním už roste kamenný). Doufám že se nepletu. Pejsana bych chtěla totiž přihlásit na výstavu do Ostravy (první termín už jsme prošvihli). Ještě mu nějaké zoubky chybí(P2 a M3), ale ty se tolerují.

Smečka
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 11:48
- Nahlásit

Keď tam vidiš chybygabi
Mrkni na tu spodní čelist.Co považuje autor za špičák... a pak už je to celé špatně.
Správně je to třeba tady: http://www.vet-centrum.cz/stodulky/index.php?menu= lekar&id=526

Saita
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 11:44
- Nahlásit

Tak zuby rostou. Byly jsme na trhání mléčných(před třemi týdny) zubů které nevypadly. Vet říkal, že ty dva řezáky tak dlouho nerostly, protože jim zavazely ty mléčné nevypadlé. Proto ty kamenné zuby začali růst až za mléčnýma. Vet říkal že se srovnají, ale až tak za dva měsíce. Je to teda už lepší, ale doufám že pochopíte co teď napíšu. Ty horní řezáky rostou ale připadne mi že jim k srovnání brání ty spodní řezáky. Ty horní jsou zatím postavením za těma spodníma a ony musí být před nima(já se to asi pokusím vyfotit). Opravdu to může být problém nebo už jsem paranoidní.

Saita
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 11:58
- Nahlásit

Vypadá to asi takhle:

Smečka
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2007 13:16
- Nahlásit

Ty horní řezáky rostou ale připadne mi že jim k srovnání brání ty spodní řezáky. Ty horní jsou zatím postavením za těma spodníma a ony musí být před nima(já se to asi pokusím vyfotit). Opravdu to může být problém nebo už jsem paranoidníSaita
Jde o I3? Myslím,že ti s jistotou nikdo neřekne,jestli se srovnají a nezůstanou za spodními.Rostou ve stejné linii,jako ostatní řezáky,nebo jsou posunuty více dozadu?

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání