Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Dávky krmení
Autor Zpráva
xxx
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 11:04
- Nahlásit

Ahoj, potřebovala bych poradit, jaké dávky krmení mám dávat svému Merlinkovi. Je to jezevčík zkřížený s pudlem. Je mu 8 měsíců a váží 11 kilo. Jí konzervy a granule (ty granule teda moc ne,až když už hlady nevidí ). Poslední dobou mi všichni známí začali říkat, že je Merlinek děsně tlustej a že ho nemám tolik krmit!!! Bydlíme v bytě. Venčit chodíme tak 4x denně, když je venku hnustě, tak děláme jen kratší procházky.
Nikde jsem se nedočetla, jaké dávky krmení dávat!
Tak mi prosím poraďte... Díky

wami
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 11:46
- Nahlásit

xxx
Nikde jsem se nedočetla, jaké dávky krmení dávat!
na pytlich granuli obvykle byva prumerne davkovani...
Nicmene konkretne ti nikdo neporadi, protoze kazdy krmi psa podle jeho momentalni kondice. Takze jestli je tvuj psik tlustsi, proste uber zradla a pridej pohybu...

xxx
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 11:48
- Nahlásit

Wami
Jenže on granule moc nežere, tak se podle toho moc neřídím...

Kony
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 11:52
- Nahlásit

xxx
Dávky bys měla mít napsány na obalu od granulí. Většinou to vychází tak na 10g granulí/1 kg hmotnosti psa. Ale je to jen orientační. To jestli je pes tlustý poznáš tak, že jsou žebra na boku snadno hmatetelná - nemusíš se prodírat vrstvou tuku Jestli tam žebra nejsou pořádně cítit, tak uber krmení a třeba zkus dietní granule. Rozhodně nedej na názor psa - ten by žral pořád

wami
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 11:53
- Nahlásit

xxx
ale ten zbytek plati uplne stejne, ja psy krmim prevazne syrovym masem s prilohama. Jeden vazi cca 30kg a dostava 1/5kg masa a cca 30dkg priloh. Druhy ma cca 40 kg a dostava cca 2kg masa a 50dkg priloh...

Ale kazdy ma jine naroky na pohyb, jiny vek, davky koriguju po cca 14 dnech, kdyz vidim, jestli pribiraji nebo hubnou...

Nejaky tabulky a odhady vubec neberu, proste vidim - pes je tlustej, tak na zradle uberu, nebo vidim, ze mu lezou zebra az moc, tak pridam...

fromeli
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 12:35
- Nahlásit

xxx
i na konzervách bejvá psáno kolik toho má sníst.

Jinak já mám stejnou váhovou kategorii a dostává ráno hrstku granulek a večír zhruba 180g masa (tučnýho míň, ryb víc, nevážím to, mám to nějak už v oku) a k tomu nějakou zeleninu, ovoce, tvaroh, žervé, lučinu, cottage, někdy vločky, rýži atd. Dávám zhruba 300g té směsi.

Verca
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 14:29
- Nahlásit

Kony
10g granulí/1 kg hmotnosti
vynásobila bych tu dávku dvěma. Krmím Nutrience, což jsou superprémiovky a moje fenka 4 kg dostává na den 100g. "Méně kvalitního" žrádla je potřeba víc.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání