Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / šteňa nechce žrať
Autor Zpráva
Bela
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 12:15
- Nahlásit

Prosím o radu:
máme 5 a pol mesačné šťeňa sibírskeho husky a asi týždeň nechce žrať granule, resp. žerie strašne málo. Kŕmime od malička Trainerom a doteraz ho žral v pohode, až teraz zrazu začal žrať ako modelka - za deň zje tak polovicu, maximálne ! tretinu (keď ho dozorujem) predpísanej kŕmnej dávky. Zatiaľ som mu do žrádla nič nepridávala na prichutenie, viem že niektorí ľudia tak robia, ale nie som si istá, či je to celkom správne. Ináč je psík vitálny, doma sa hrá, vonku behá s inými psíkmi, stolicu má pravidelnú. Nevieme, ako si máme jeho nechutenstvo vysvetliť. Radili mi, aby sme ho nechali pár dní dobre vyhladovať (teda nechať ho úplne bez žrádla), ale neviem, či je to vhodný postup pri šťenati jeho veku. Radi by sme vedeli, či máte niekto s týmto skúsenosti a ako by ste nám radili postupovať. Za všetky rady vopred ďakujem!

jindriska
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 12:28
- Nahlásit

Bela
na prichutenie s klidem něco dej, tím nic nezkazíš, proč si to myslíš, že to není správné? Je to štěňátko, nepotřebuje uniformní jednotvárnou stravu, ba naopak - strava by měla být pestrá, různorodá, mělo by si zvykat na různé druhy potravin.
Já si třeba vůbec nedělám iluze, že granule obsahují dostatek všeho (např. bílkovin, vit. a minerálů), aby po přidání něčeho dobrého, poživatelného, vznikly zdravotní problémy.
A na nějaké vyhladovění zapomeň. Štěňátko se vyvíjí, roste, potřebuje kvalitní stravu víc než cokoliv.

Syska
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 12:36
- Nahlásit

Bela
Já taky do granulí přidávám různý konzervičky, nebo třeba strouhaný sýr, třeba včera jsem jenom tak nechala rozehřát v mikrovlnce jedno fílé z tresky, zamíchala do granulí a pejsina se mohla umlátit. Dělám to tak už poměrně dlouho a žádný problémky nemá. A taky se mi osvědčilo přimíchat sem tam do granulek špetičku oregána, je to na podporu chuti a fakt to zabírá..

Bela
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 12:40
- Nahlásit

jindriska
Vďaka za radu! S tým (ne)prichuťovaním som to myslela tak, že sa bojím, aby potom nebol príliš rozmaznaný a nechcel už len granule s "príchuťou".
Ide o to, že on dostáva aj iné veci, ale oddelene od granúl, nie dokopy.
Rozmýšľala sa som aj, že zmením značku granúl, ale iróniou celej situácie je, že sme pred 10 dňami kúpili nové 15 kg vrece! ha,ha

Čo by si mi radila pridávať mu na prichutenie?
(Viem napr., že ľudia garnule zalievajú napr. vývarom a nechajú nabobtnať /aj kamoška to tak robí/, ale niekde som čítala, že to neni moc dobré, lebo pes by nmal potravu kúsať a nie len hltať.)

Bela
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 12:44
- Nahlásit

Syska
žeby oregano? To nemusi byť zlý nápad. vyskúšam!

younglady
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 12:45
- Nahlásit

Bela
Já vyměnila pět druhů granulí než sme přišli na ty správný a ani ty nežere úplně jak má. Prostě si zbaští co potřebuje a zbytek nechá, nenutím ji do toho, vychrtlá není, energická je až až. Občas ji do granulí přidám konzervu, hovězí vývar, hověží maso nebo třeba i tvaroh, jak kdy Nežrala pořádně nikdy a to nám veterinář jednou dokonce řekl, že by měla trošku shodit, tak jsem se docela pobavila, protože sem nechápala, jak může být po těch polovičních dávkách tlustá ))))) Ale to se jen doktor překoukl

Frog
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 13:32
- Nahlásit

Bela
Zkus do granulek něco přidat. Na mojí nežravou doginu nejvíc zabíralo maso. Takže jsem koupila štanglu hovězího, kousek odkrojila, hodila ho do misky zalila trochou vody a dala do mikrovlnky na cca 6 minut. A tím pak granule dogině přelívala a to bylo opravdu jediné co na ni zabíralo. Nyní krmím jenom masem, ale to sem teďka nebudu plést. Až dobereš tento pytel,tak zkus koupit třeba jinou značku granulí... pokud bys tedy nechtěla také přejít na "vařenou stravu" .

Syska
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 13:39
- Nahlásit

Bela
Toho oregána ale opravdu jen špetku, na ovonění...
Nebo třeba taky vařený vejce, když přidám do granulí, to je taky miska v mžiku vymetená. Ale nedělám to tak každý den, někdy třeba celý týden dostává jen granule, ale ty si sežere, až když má opravdu hlad, třeba v jednu v noci nebo po pořádné vychajdě..

jindriska
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 15:02
- Nahlásit

Bela
aby potom nebol príliš rozmaznaný a nechcel už len granule s "príchuťou".
podle mě pejskovi vyloženě prospívá - dobrá a chutná strava, což granule nejsou, taky bych psíka nenazývala rozmazleným, zkrátka mu jen chutná! Ty by jsi chtěla jíst pořád to samé? Pes má taky chuťové buňky a navíc je masožravec.
Já jsem granulemi přestala krmit, vařit mě baví a ještě víc mě baví se koukat, jak pěkně baští.
Do granulí můžeš přidat, co tě napadne: vývar, sýr, vajčko natvrdo, rybičky (tuňák je u nás oblíbený). Nebo nastrouhaný banán s jablkem. Taky jsem četla ódu na sušenou nať z kořenové zeleniny + třeba s tvarohem .
Můj starší pes dost hltá a granule jsme právě museli namáčet, protože hltal o něco míň . Někdo nemáčí, prý proto, že si tím pes zároveň čistí zuby, ovšem taky jsem četla, že právě psům krmených granulemi se kazí chrup mnohem víc. Tak si vyber

Venuše
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 15:06
- Nahlásit

Bela
Taky jsme tohle řešili, ale u nás to byla spíš zkouška nervů a kdo z koho Prostě se jednou rozhodl, že nebude žrát a bylo to. Nepomáhali "zaručené " metody, taky si sem tam ďobnul aby se neřeklo granule, které žral půl roku normálně, nám teda pomohla 1,5 denní hladovka a omezili jsme odměnky na minimum.Nakonec mu došlo, že trucování nepomůže, tak začal žrát Neboj, že když budeš přichucovat, tak bude rozmazlenej. Ti naši sežerou jak suchý tak přichucený granule, tak taky vařený. Hlavně když dostanou nažrat
Anebo si pořiď dalšího pejsu, to taky dělá divy, konkurence vedle u misky
Jo, a když měl to svoje nežravé období, tak jsme dokonce u žraní nemluvili aby jsme ho nerušili, nebo jsme mu různě misku posunovali z místa na místo, kde se mu jako bude líp žrát, no hrozné akce jsme prováděli, jen aby papkal.

Syska
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 15:13
- Nahlásit

Venuše

no hrozné akce jsme prováděli, jen aby papkal.

To mi něco připomíná, naši maj taky nežravce, mamina mu vyvařuje samý lahůdky, kuřecí masíčko, těstovinky apod a on vždycky čuchne a tváří se vyloženě nešťastně. Tak ho zavírají do kuchyně, aby měl klid, nesmí se po tu dobu rušit a nebo ho rozkrmí, což znamená, že mu dávaj z ruky a on se pak do toho pustí sám...
Naší pejsové by vařené taky chutnalo víc, ale posere se mi i po obyč těstovinách, takže jsme raději pořád na granulích, do kterých sem tam něco přimíchám a je klid...

Mel
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 15:17
- Nahlásit

Bela
Taky jsem měla se psem, když byl malý, trošku problém... žral hrozně malinko a podle toho, co bylo na pytli by snad měl umřít hlady
Ale nakonec to mládí přežil, i teď to není žádný velký žrout, ale vždycky sežral tolik, kolik prostě potřeboval. Občas taky dostane granule s vývarem, občas nějaké to maso (třeba syrové kuřecí krky nebo srdíčka), kde co upadne nebo si vyžebrá, ale granule jsou hlavní. Taky jsem měla strach, že když mu budu do granulí něco přidávat, nebude je pak chtít suché, ale když prostě nic jiného nedostane, tak zblajzne i je

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 15:20
- Nahlásit

Nejlepší na nežravost je pořídit si druhého psa.
Můj pes, když byl sám, tak se ofrňoval i nad vařeným a teď, cos žerou oba vedle sebe, tak vymete misku granulí asi za dvě vteřiny a ještě honí misku po podlaze.

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 15:51
- Nahlásit

Maya
Nejlepší na nežravost je pořídit si druhého psa
Nemusi to byt vzdy pravidlem. U nas zerou v rade 3 feny, a nezravka terierka si proste sni, na kolik se citi, a od zbytku lehkym krokem odkraci... Jsou dny, kdy frkne nad miskou uplne, a dobrovolne si naordinuje do druhyho dne hladovku. Jsou dny, kdy ma misku vycidenou. Proste - sama si urcuje svou "zachovnou" davku, jediny, ceho by byla se schopna prezrat k prasknuti jsou ryby a varena jatra.

Bela
Nebala bych se do granuli neco pridavat, treba zakoupit nekolik prasecich nozicek, nechat dukladne vyvarit a pak tim rosolovitym vyvarem granule zalevat.. A obrane maso a kuze postupne pridavat..

Viem napr., že ľudia garnule zalievajú napr. vývarom a nechajú nabobtnať /aj kamoška to tak robí/, ale niekde som čítala, že to neni moc dobré, lebo pes by nmal potravu kúsať a nie len hltať.
Granulovanou stravu snad zadny pes nekouse granulku po granulce... Proste stejne hltaji, jen ty predem namoceny granule uz psovi v zaludku nekvasi a nebobtnaji, tudiz se snizuje riziko torze zaludku..

MOje rada - bud vydrzet tu prostestni "hladovku", pokud je stene v pohode, vesele, hrave, mozna ma jen ted nezravou (nevim, pokud je s vami doma, muze mu byt horko, kdyz se zacalo topit). Zkuste granule ochutit nejakym tim vyvarem, pripadne casem ozkouset jiny druh.

Venuše
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 16:40
- Nahlásit

Syska
Skoro sme taky tak dopadli
Hele, tohle znám z doslechu, ale taky dobrý. Jedna paní chodila s nežravcem po venku, v kapse granule a když potkala jinýho psa, tak vystrčila ruku s granulema a řekla"papej Pepíčku nebo ti to ten druhej pejsek sežere a nebudeš mít nic" No a pejsek to teda spapal

Bela
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 18:12
- Nahlásit

Wow, toľko odpovedí, ďakujem! Vidím, že nie som sama s týmto problémom.

No, je to potvora, jemu totiž momentálne chutí všetko možné a hlavne iné (napr. odpadky v kríkoch), než granule.
On totiž nie je len na granuliach, dostáva aj normálnu domácu stravu, ale hlavne z časových a praktických dôvodov, dávame aj granule. Hlavne som sa doteraz snažila tieto dva "typy" žrádla držať oddelene, t.j. buď jedno alebo druhé, ale zjavne budem musieť z tejto predstavy zľaviť a vyskúšať, ako ho okašľať.
A to by si človek myslel, že taký haskáč začne byť takto na zimu trochu viac žravý. Alebo, žeby držal hladovku pred Vianocami, nech si tie sviatky lepšie užije?

Žiaľ, zaobstaranie daľšieho psa momentálne neprichádza v úvahu , ale môžeme skúsiť urobiť mu "konkurenciu" pri miske my -- vraj niekedy zaberie, keď sa človek začne tváriť, že "aké chutné žrádlo to tam je v tej miske, a mňam, mňam daj to mne...", tváriť sa, že akože mu to my ideme zožrať.

Tak dúfam, že niečo bude fungovať, lebo sa bojím, že keby to takto pokračovala, nedostával by živiny potrebné pre správny rast a vývoj v takomto dôležitom období.

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 19:10
- Nahlásit

Bela
5,5 mesicnimu steneti rozhodne nejaka mirna hladovka uskodit nemuze.. Navic sve zradlo dostane, nechce zrat - at nezere.. Pokud je zdrave..
Spi venku? Nebo je s vami doma? Bylo pravidelne odcervovane - kdy naposledy? Nebylo v posledni dobe ockovane? atd.. Duvodu nezravosti muze byt vice.

dostáva aj normálnu domácu stravu,
Jakou? Syrove? Varene? Zbytky od "lidskeho" obeda?

Bela
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 19:42
- Nahlásit

Fifi
Hneď aj odpovedám: spí u nás doma, odčervený bol pred mesiacom a očkovať sme sa teraz neboli -- ani nič mimoriadne sa u nás neudialo.
Dokonca by som povedala, že začína byť viac hyper, ako obyčajne (napriek tomu, že je na jaho vkus stále dosť teplo). Aj preto ma to jeho nežranie dosť zaskočilo. Napr. za včera a dnes zožral len jednu poldennú dávku. A to som mu ani nič iné, na skúšku, nedávala. Pohybu má tiež dosť - v priemere tie 2,5 hodiny v 4-och venčeniach.

k tej strave: tak 2-3 krát do týždňa dostane surové hovädzie srdce, játra, kuracie krídla a chrbty, varenú rybu, občas špikové kosti, teraz som mu navarila bravčové nožičky... k tomu zelenina, ovocie, vločky, krúpky. Nie, nekŕmime od stola.
No, je možné, že sa proste rozhodol, že už ho tie granule nebavia, keď občas dostane niečo lepšie. Nechcem ho zatiaľ mať na čisto domácej strave -- aj kvoli času ale aj kvoli tomu, že sa bojím, že by som neutrafila správny pomer všetkých potrebných živín. tak neviem.

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 19:50 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Bela
a očkovať sme sa teraz neboli
Muze mit snizenou chut k jidlu diky ockovani - nevim , co presne znamena "teraz" - ale me obcas fenky po ockovani opravdu do jidla moc chut nemaji..
Omluva, blbe ctu.. NEBOLI... nebyli.. tak na tuhle mou uvahu zapomen...

A pokud ma jidelnicek, jak popisujes, kdyz to budu brat dle chuti svych hafanu, tak po takovych mnamkach by se mi taky casem na granule zvysoka vybodnuly.. Ja mam pesany na tej "domacej" strave - pomery potrebnych zivin nezkoumam detailne.. Proste stara dobra Rettigova - obcas do toho vraz - tu Roboran, tu vejce, tu syrovou zeleninu, tu vlocky, tu varenou ryzi, tu atd..... ..

Bela
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 19:57
- Nahlásit

Fifi
no to posledné očkovanie bolo už určite viac ako mesiac dozadu.

takže stará dobrá Rettigová? hmmm
nenapísal niekto na podobný štýl kuchárku pre psov?

(aj keď my sa momentálne ešte chvíľu budeme snažiť presvedčiť ho, že aj granule sú dobré )

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 20:06
- Nahlásit

Bela
To ockovani - jiz jsem opravila, spatne jsem cetla..

nenapísal niekto na podobný štýl kuchárku pre psov?
Napisal.
Napr. Dr. Irena Sehnerova - JAK KRMIT PSY aneb Vraž do toho osm kostí - vice ZDE....

A pokud si zadas do vyhledavace BARF, urcite ti to taky vyplivne nejake ty odkazy..

Bela
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 20:29
- Nahlásit

Fifi
Diki za tipy! len keby toho času bolo viac...

Tami
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 21:38
- Nahlásit

Tedy holky napsala bych, že vám závidím - ale asi není co, protože to jsou to starosti když pejsa nežere.

první jezevčice byla hrozně žravá a teď tahle malá to je úplně to samý - naše procházky jsou výlety za žrádlem, jinak to nejde nazvat - i z toho důvodu chodíme do polí a na louky, tam je toho k snědku o hodně méně než na sídlišti a je jí jí to jedno - suchý chleba, cokoliv najde, takže jí mohu pouštět jen tam kde nehrozí nebezpečí...jinak je to na každém půl metru moje ...fuj...

Přitom potřebuje alespoň půl kila zhubnout /vím že půl kila je pro někoho málo/ ale při její váze 4 a půl kila je to dost.

Někde asi dělám chybu - protože to samý s dětma - já si vždy přála mít alespoň jedno dítě trpící nechutenstvím - všichni tři jedli jak zjednaní.

Bela
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 15:29
- Nahlásit

Tak som na tom mojom psiskovi aj na zaklade vasich tipov vyskusala vselijake mozne triky - a viete co u neho najviac zabralo? Ked mu granule posypem cerstvo nasekanou zelenou petrzelkou (opakovane pokusy to preukazali)
Ma to to ten pes ale divne chute!

a este raz dakujem za vsetky rady a odpovede!

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 15:40
- Nahlásit

naší štěňdě chutná teda všechno, granulky samotný, máčený, s vločkama, nebo s bílým jogurtem, ale jak měla nachlazenej močáček, tak jsem jí dávala kuřečí masíčko s kořenovou zeleninou z vývaru co jsem jí vařila, aby víc pila, a pak se asi dva dny do granulí moc nehrnula, ale buď jsem jí je přelila tím vývarem (neosoleným, jen dochuceným bylinkama) nebo bílým jogurtem, po tom se může utlouct...a zase jí chutnají i suchý...

edna
Člen
# Zasláno: 27 Led 2007 17:56
- Nahlásit

No tak já mám obdobný problém....mému RR bude 11 měsíců a přestal žrát granule. Byl to pozvolný proces....nejdřív se k nim přestal hrnout jak blázen, když jsem mu je nasypala, pak k nim nechodil už vůbec a snědl je až za chvilku a teď už o ně ani nezakopne...ale jak se objevím s kostma, nebo s těstovinama s masem z konzervy, tak to by udělal i kotrmelec....zkoušela jsem ho nechat bejt s tím, že hlad ho naučí a ty granule časem sežere, ale on byl trouba třeba půl dne o hladu a pak jsem mu musela dát těstoviny. Krmím Purinou Pro Plan a nevím, jestli mu granule přestaly šmakovat a nebo jestli je to projev puberty. Jestli se prostě nerozhodl, že teď nějakou dobu granule jíst nebude. A just ne!

Venuše
Člen
# Zasláno: 27 Led 2007 22:47
- Nahlásit

edna
půl dne je málo, to mu akorát tak dobře vytráví
Zkus 1-2 dny hladovku, pokud je ale jinak "normální", jako zdravej, živej, veselej

Smečka
Člen
# Zasláno: 27 Led 2007 23:01
- Nahlásit

nevím, jestli mu granule přestaly šmakovat a nebo jestli je to projev puberty.edna
Dostal rozum.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání