Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Slovensky cuvac
Autor Zpráva
Kristyna FM
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2006 18:27
- Nahlásit

Dobry den, chtela bych se informovat jak spravne s vychovou a pozdeji s vycvikem tohoto krasneho a inteligentniho pejska, mam psa, stari 6tydnu, a chtela bych si procist nejakeho pruvodce aa poradce, at brouzdam na www tak nejsem schopna se niceho docist..Dekuji Mnohokrate.K PS:Uz jen jmeno byla velka fuska vymyslet )

Tonda
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2006 20:16
- Nahlásit

Kristyna FM
myslim,ze jsem moc lidi co maji cuvace nechodi.Pokud vubec nekdo.Tato diskuze se nedavno vubec nechytla
http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_4786_0.html

ja ale znam stranecky jedne slovenske cuvacky,tak jestli chces,tak se tam mrkni
http://www.brita-slovenskycuvac.wz.cz/

Amir
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2006 22:03
- Nahlásit

Kristyna FM
ahojky, známej má dva čuvače, psa i fenku. Nepočítej s poslušností jako u NO ale to určitě víš, když sis vybrala tohle plemeno. Je to ovčáckej pes, kterej má a hlavně musí mít svojí hlavu ale pokud ho budeš vychovávat důsledně a s láskou bude to super pes
odkud ho máš ? známej má oba ze Slovenska ale teď se potápí v Egyptě tak až se vrátí tak mu řeknu ať se s tebou spojí

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 07:44
- Nahlásit

mě docela zaráží to, že máš štěníka doma už v 6 týdnech... Obvykle se štěně nedává od chovatele dřív než v 7 týdnech. ...

Petra
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 07:51
- Nahlásit

Evik
předběhla si mě s otázkou taky mě to zarazilo a kor u tak velkého plemene

Evicka
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 12:38
- Nahlásit

Ahoj, pokud ti mohu být nějak nápomocná, tak si napiš. Měla jsem doma 10 let psa slovenského čuvače a rozhodně to byl docela oříšek. Pokud nemáš moc zkušeností, jako já na začátku, tak to bude docela náročné z něj vychovat slušného a hodného psa.

Kristyna FM
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2006 17:12
- Nahlásit

Evicka
Ahoj, pravdou je ze Slovenskeho čuvače máme dva dospele a tedka mame Akima ma dnes sedm tydnu a neco malo vim, protoze fenku co mame doma mame 11let a jak vyrustala tak jsem to moc dusledne nesledovala a tedka bych to chtela vzit dusledneji.Tak nevim kudy zacit na co se ptat..Dekuji za reakci K

Evicka
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2006 07:29
- Nahlásit

Kristýno, rozhodně je pes jiný než fena, myslím si, že u tohodle pelemene to platí dvojnásob. Pes si je vědom své síly, nead se podřizuje, má samostatnou povahu a rád by si některé věci dělal tak, jak on sám uzná za vhodné. Z našeho soužití jsem vypozorovala, že rozhodně to není plemeno, které by se chtělo družit s ostatními psy nebo , a to už vůbec ne, s ostatními lidmi.
Takže já bych začala hlavně a rozhodně tím, že bych upevňovala svůj postoj vůdce, byla ve výchově důsledná a přísná, netolerovala žádné nesplnění povelu a potlačovla různé projevy nebo náznaky agrese. Takže bych začala s klasickou poslušností. Musím říct, že se mi mého psa v pohodě podařilo naučit všechny základní prvky poslušnosti a co jsem považovala ze velmi důležité, že si absolutně nevšímal jiných lidí. Tohle nebylo těžké jej naučit, protože jeho nedůvěra a nezájem o cizí lidi byl od mala poměrně znatelný. Byla jsem s ním i několikrát a cvičáku. Pouze ale v začátku, pak jsem ho raději učila sama. Rozhodně ti musím říct, že můj pes měl 74 cm v kohoutku, dobrých 50kg a došlo v dopělosti i na fyzické kontakty, tj. napadení. V té době, kdy jsem ho měla jsem sice měla teoretické znalosti, měla jsem souběžně dva NO, matku s dcerou, ale to byla zlatíčka, proti čuvačovi. Rozhodně si bez výhrad bránil teritorium, bránil mě i mého otce, které jediné byl schopen respektovat a poslouchat. Ostatní zbytek rodiny, tj. mamka a sestra byly prostě pro něj vzduch, stál prostě v hierarchii naší smečky až nad nima. Byla to chyba, včas jsme tenhle problém neřešili a až došlo k nějakým zádrhelům, tak z toho vítězně vyšel pes. Dnes bych to samozřejmě pojala jinak, jsem už na jiné úrovni, ale tenkrát jsem to zcela nezvládla. No bohužel. Takže nevím, co si z tohodle mého povídání vyberš, je to trochu chaos, rozhodně počátej s tím, že se bude, obzvláště v pubertě, snažit posunout nahoru, získat pro sebe výhody. Rozhodně to je plemeno, které nesnáší dril, věčné přikazování, zakazování. Jedná samostatně a dává dosti jasně najevo, že člověka k životu nepotřebuje, i přesto, že tě bude mít rád.

Kristyna FM
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2006 17:21
- Nahlásit

Evicka
Dekuji moc za prurez informacemi jsi moc hodna.Chaos to neni, v pohode..Palicatost slovenskeho cuvace se musi nejak prizpusobit aby panovi neprerost pres hlavu to je jasne a nasi, fenka je, agresivni jen kdyz se jedna o jeji misku na ostatni psy nebo jeji potomky ktere v minulosti mela a pes ten je moc agresivni ale neni divu protoze nebyl vychovan trpelivym clovekem adoptovali jsme ho a bohuzel uz neslo to nejak zasadne mnenit.Za tri dny co mam Akima doma jsem zjistila ze jsem na to kratka nebot vecinu jeho produktivni doby jsem v praci a aby poslouchal tri lidi na to neni prizpusobily zadny pes,snazim se neco vysvetlit, jak na nej a doma si s nim delaji co chcou, ale nechci aby z nej byl takovy ten flegmatik, asi jsme si to predstavovala jak hurvinek valku.Ach jo moc mne to mrzi..

Fík
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2006 21:44
- Nahlásit

Ahoj, pokud máš možnost chodit na cvičák a pejska seznamovat se všemi možnými situacemi už od malička je to to nejlepší co pro sebe můžete udělat.Samozřejmně až na to bude mít pejsek věk. My jsme začali chodit od jeho tří měsíců a bylo to super.Pohrál si s pejskama, vyblbnul se a pak doma"hnípal" a já měl dobrý pocit.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání