| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Dub 2005 11:13
- Nahlásit
Dobrý den, pořídili jsme si 8týd. pejska, má asi tak 4kg (odhadem) až bude velký, bude mít asi kolem 40cm v kohoutku (dospělý takhle velký pejsek má jíst kolem 700g denně, ale nevím kolik má jíst štěňátko). Nevím, jak hodně ho krmit a čím, poradíte? Taky se bojí mističky a musíme mu dávat krmení rukou (chromova mistička) a taky se mi ještě nezdařilo dát ho čurat na noviny, stále se vyčurá i vykaká jinde, poradíte nějakou fintu,jak ho naučit? Moc děkuji, mám pejska poprvé. Děkuji moc!
|
Danuš
|
# Zasláno: 20 Dub 2005 11:21
- Nahlásit
No, nevím, jestli bude mít kolem 40ti cm v kohoutku. Já mám malé knírače a ti mají tak 35 v kohoutku a v 8mi týdnech váží polovic .
K tomu žrádlu - já osobně preferuju kvalitní granulky pro štěňata. Orientovat se můžete podle ceny za 15ti kilový pytel. Dobrý granule stojí nad 500 Kč. Pak už záleží na tom, co mu bude chutnat. Na každých granulích je návod, kolik toho má pejsek sežrat. U vás se zřejmě bude jednat o středně velkého psa, tedy bych volila dávku pro psa v dospělosti asi tak 20 - 30 kilo. Množství se vážně liší podle kvality granulí. Dávejte mu je máčené a doporučenou denní dávku rozdělte alespoň na pět dílů. Nechte ho, ať sežere, co sežere, zbytek tak po půl hodině odstraňte. Štěně může žrát víc, dávku upravíte podle toho, jestli bude přibírat hodně nebo málo.
Mimochodem, na co bylo zvyklé od "chovatele"? A jak hodně je jisté, že je mu 8 týdnů? Moje štěňata baští z mističky sama asi tak v 5ti týdnech.
|
Fan
|
# Zasláno: 20 Dub 2005 11:25
- Nahlásit
tu mističku zkuste vyměnit za umělou...
|
Maya
|
# Zasláno: 20 Dub 2005 12:50
- Nahlásit
Můj pes měl v 8 týdnech taky 4kg a jeho standardní výška je 49cm, takže počítej spíš kolem 50cm.
A čeho 700g má jíst takhle velký dospělý pejsek? Denní dávka toho mého je 300-400g granulí.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2005 13:06
- Nahlásit
Já doporučuju rozodně nešetřit na kvalitním žrádle pro štěňátka.
Já sama osobně než jsem si pejska pořídila, ptala jsem se různých zkušených chovatelů, co mám pejskovi koupit a jako nejlepší (a bohužel i nejdražší) mi vyšla Eukanuba. Rozhodně nekupuj krmení typu Pedigree a ostatní, které prodávají v hypermarketech.
A to, jestli mu to máš namáčet, budeš muset zjistit sama. Můj pejsek měl radši odmalička suché granule, myslím, že se mu líbilo, jak to křupe
|
Břetislava
|
# Zasláno: 20 Dub 2005 14:44
- Nahlásit
Náš labrouš vážil v 10 týdnech 9,5 kilo .. v kohoutku má 58cm .. dáváme štěněcí Acanu pro velká plemena .. chutná mu, má krásnou lesklou srst. Cena je ruzna - my kupujeme 20kg baleni za 1100 u chovatelky, ale ve Zverimexu stojí daleko vic.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2005 09:58
- Nahlásit
Velice kvalitní žrádlo - Superprémiovku vyrábí i Happy Dog. Obsahuje to všechno potřebné, jsou v tom i dary moře, losos, psům to hrozně voní a 15 kg pytel stojí okolo 1400 Kč, což myslím na superprémiovku docela ujde....
To ta Eukanuba je proti tomu nesrovnatelně dražší a podle nějakých průzkumů ministerstva zemědělství ani ne tak kvalitní....
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2005 11:48
- Nahlásit
No, tohle téma by mě děsně zajímalo. Hrozně chci tomu svýmu blbečkovi dávat to nejlepší, ale nevím si s tím rady.
Když byl malej (do 1 roka), tak žral Eukanubu nebo Hillsku, pak po různejch pokusech začal dostávat Diamond, který mu asi celkem chutná.
Pravda taky je, že co jsem byla u různých veterinářů, tak mi všichni potvrdili, že Eukanuba je špička (bohužel ale taky tomu odpovídá ta cena)
Můžete mi někdo k tomu něco napsat?
Evik
Zas tak nesrovnatelně dražší není, já ji kupovala maximálně za 1500,- a většinou tak za 1350,-
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2005 11:52
- Nahlásit
Můžete mi někdo k tomu něco napsat?
Označení Eukanuby jako špička je hodně zavádějící. Kdysi to tak možná bylo, ale dneska je i u nás na trhu velký výběr granulí, které jsou srovnatelné nebo dokonce lepší.
Např. Nutro Choice, Eagle Pack nebo First Mate - tohle je dle mě dneska špička.
Eukanuba a třeba i Purina dle mě těží hl. z reklamy (čímž neříkám, že jsou špatné, jen prostě nesouhlasím s tou špičkou).
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2005 12:06
- Nahlásit
nefer
To já si taky myslim, proto mě zajímá, co všechno se dá do špičky zahrnout.
Nechce se mi zbytečně vydávat takový peníze za eukanubu, která je drahá, když můžu mít to samé za méně peněz. A zase si sama netroufnu odhadnout, co je dobré (i když si myslím, že vyložené špatných krmiv je už snad dneska minimum )
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2005 13:40
- Nahlásit
u toho Happy Dogu jsem tu cenu myslela i s dodáním domů, když se to objedná přes net....Já mám od toho Happy Dogu tu Toscanu a ta je taky super. Myslím, že u nás na trhu není dlouho, ale zase je to asi vážně kvalita. Mí hafouni jsou spokojení
Jinak já si myslím, že je u nás na trhu ještě pořád dost krmiv, která bych psovi fakt nekoupila (Pedigree, Bono, ono i to Friskies je dost podřadný....) Dokud můžu a mám na to, raději za kvalitní žrádlo připlatím, hlavně když to pejsům dá, co potřebují a ono to taky psům jinak chutná. Dokud se u nás to zahraniční krmení tak neprodávalo, kupovali jsme našemu knírovi granule u veta či v obchodě...žral to, ale kdybych mu to nabídla teď po té Toscaně, tak se mi na to vykašle a raději bude držet hladovku
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2005 14:35
- Nahlásit
Evik
Happy dog jsem nezkousela, třeba někdy vyzkouším
Ty krmiva, která jsi uvedla, já nepočítám snad ani jako krmiva . Dokonce jsem někde slyšela, že Pedigree je i škodlivý.
A taky mě vždycky dostane, když vidím lidi v hypermarketech, jak tohle a ostatní "tesco a makro" žrádla kupují, fakt lituju jejich psy.
Já eště donedávna navštěvovala školu a radši jsem se zadlužila, nebo si ubrala od huby než abych tohle koupila
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2005 14:47
- Nahlásit
To já si taky myslim, proto mě zajímá, co všechno se dá do špičky zahrnout
na nějakou "špičku" zapomeň. klidně ti můžu říct, že špička je Nutro, ty ho koupíš a pes se ti pos...na druhou stranu ti tady zdrbnu Acanu a tvůj pes po ní bude super.
když vybíráš granule musíš koukat na složení:
1. barevné granule nebrat
2. na prvním místě ve složení musí být uvedeno maso, respektive masová moučka
3. vyhni se těm, které obsahují vedlejší produkty (živočišné i rostlinné)
to jsou asi tři základní pravidla, která mě v rychlosti napadají.
jinak musí být vždycky směrodatné, jak tvůj pes prospívá, jakou má srst, co z něj leze a kolik má energie.
já třeba momentálně krmím Nutramem - tam je hodně dobrá kombinace kvalita+cena a třeba zrovna Happy Dog se mi neosvědčil. U minulého psa jsem zase nedala dopustit na Checopee a to je "obyčejná" premiovka, rozhodně žádná špička
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2005 14:58
- Nahlásit
nefer
Já jsem vlastně se svým dosavadním krmivem (Diamond) spokojená, psovi prospívá, srst má krásnou, energii na rozdávání a toho, co z něj leze taky není moc.
Jenom jsem taková zvědavka, pořád se pídím, jestli není něco lepší , ale asi už jiná nebudu
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2005 15:00
- Nahlásit
nefer
no to je právě to, že každému psovi vyhovuje něco jiného.... naši žrouti jsou v pohodě s Happy Dogem, předtím měli Eukanubu, po té se mohl utlouct pes našich známých a ti mí to nechtěli Jde o to prostě vybrat podle složení to, co psovi vyhovuje, po čem dobře prospívá a aby to nebylo krmení typu Pedigree a pak myslím, že je to opravdu jedno, co je to za značku
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2005 15:00
- Nahlásit
Jenom jsem taková zvědavka, pořád se pídím, jestli není něco lepší , ale asi už jiná nebudu
jo, tak to znám
|
clara.tabs
|
# Zasláno: 22 Dub 2005 01:03
- Nahlásit
Našeho labradora jsem do roka krmila Eukanubou, byla fajn, ale pak jsme z ekonom. důvodů přešli na levnější Hills a jde to. Kámoška si koupila králičího jezevčíka a chovatelka jí zase Eukanubu vymlouvala, že po ní štěňata dost rostou a tady šlo o to zůstat malá.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Dub 2005 08:32
- Nahlásit
My jako chovatelé těžko můžeme rozhodovat o tom,co je špička.Orientujeme se pouze tím ,co psům chutná a jak po tom vypadají.A při časté změně nepoznáme ani to.Můžete mýt oblíbenou jakoukoliv potravinu a když se dělají srovnávací testy,zjistíte,že je to šunt a přitom vám to tak chutnalo.Je docela zajímavé to sledovat.V televizi nebo v novinách jsou tyto zkoušky zveřejňovány(kečupy,vína,konzervy,džusy,prací prášky atd.)Takže z tisku jsem se dozvěděla,že světovou špičkou je Eukanuba,evropskou Royal canin.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Dub 2005 08:39
- Nahlásit
clara.tabs
Nevím,kde nakupuješ,ale zatím jsem všude viděla Eukanubu levnější než Hills.V Hornbachu a na výstavách mívají 18ti kilový pytel adultky za 1490 Kč,což mi nepřijde až tak drahé.Jinak chovám hodně malé plemeno a po Eukanubě my "nevyroste".Samozřejmě krmím pro malá plemena.Chovatelka jezevčíka měla starost,aby nevyrost do jiné kategorie,ale to nelze řešit krmením.Buď k tomu má dědičné sklony nebo ne.
|
Danuš
|
# Zasláno: 22 Dub 2005 08:46
- Nahlásit
Já krmím Eukanubu a jsem spokojená. Obzvlášť, když jako člen Eukanuba klubu jí mám 15ti kilovku za 900 i s dovozem domů .
Před tím jsem krmila Boshem, Acanou, Checopee, K9 a všechno bylo dost dobrý. Jen po K9 mi psy rezavěli - vysoký obsah betakarotenu, což ale u jiného plemene může být výhoda.
A slyšela jsem případ, kdy chovatelé - chrtaři pořád hledali to správné, nejlepší. Krmili Eukanubu, Purinu, Royal,... a spoustu dalších superpremiovek. Psi pořád měli matnou srst a neběhalo jim to. Pak někde dostali pytel Delikanu. A protože už byli nas....í, začali krmit ten Delikan. Psi se blýskají a běhá jim to jako o život.
Z tohoto příběhu vyplývá, že těžko určit, které krmení je nejlepší. Prostě každému sedne něco jiného.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2005 12:07
- Nahlásit
Ab\ch se třeba výjádřila k Delikanu. Budete se divit, ale je to české krmivo a dobré krmino. Jen nemá takovou reklamu. Ale byla jsem se podívat přímo ve výrobě, protože p. Cedidlová, majitelka této firmy chová drsnosrsté foxlíky a je štědrou sponzorkou mnoha našich akcí. Naprosto mě překvapila absolutní čistota, všechy mašiny z nerezu řízené počítačem, žádný smrad. Ale to hlavní. Všechny suroviny, které používají se dovážejí ze zahraničí a od firmy, které je nakupují je také nakupují všechny velké a známé firmy v Evropě. Navíc granule pro větší chutnost jsou na povrchu postříkány čistým sádlem bez jakékoliv chemické konzervace. Chemických konzervantů minimum, barviva prakticky žádná. Jedinou nevýhodou je sója, kterou tam přidávají. Všem psům to nevadí, nemají alergii,takže ti je mohou používat. Sami jsme s nimi nějakou dobu krmili a musím říct, že psi byli v kondici a pohodě a docela jim chutnally. Mějte vždycky na paměti, že základem prodeje je reklama, totálně zblbnout lidi. Tahle česká firma třeba zásubuje obrovským způsobem ruský trh a je tam tahle značka mezi nejoblíbenějšími. Třeba tyhle granule pro kojící feny s štěňata jsou dobré svou kvalitou a více než příznivé svou cenou. Ne vždy platí, že co je domácí musí být nutně špatné. Zrovna tady si myslím, že opak je pravdou. Jen škoda té s=oji.Ono vážně platí, že každému sedí něco jiného. Já osobně jsem zastánce granulí s co nejjednodušším složením, bez zbytěčných přídavků. Neboť pes nestřídá krmení jako člověk a i ta nejlepší např. vitamínová složka se může stát pro psa při dlouhodobém podávání určitou zátěží.
|
clara.tabs
|
# Zasláno: 22 Dub 2005 13:40
- Nahlásit
Anonymní
Já mám Hills od kámoše veterináře za "přátelskou cenu". A s tím jezevčíkem máš asi pravdu, ale dle pp má z obou stran samé králičí a celkem malé obvody hrudníků, snad zůstane malý
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Dub 2005 14:13
- Nahlásit
Proti Delikanu nic nemám,ale své psy bych s ním nekrmila.Já jsem zase zastáncem toho,aby granule obsahovaly co nejvíce surovin.Zdrojem bílkovin aby byly alespoň tři složky,obiloviny i maso by měly být co nejrozmanitější.Právě proto,že pes nemá možnost střídat krmení jako člověk,je dobře když zdrojem jakékoliv živiny je více složek.Přidáváním přídavků na klouby,na čisté zuby,na srst,oči a pod.se stává granule kompletní.Všimla jsem si na jiných diskusích,že kdo krmí Delikanem a jemu podobnými krmivy,přidává ještě další vitamíny v březosti, laktaci,v době růstu větších plemen.U superprémiovek to není potřeba.Ty pokryjí celou potřebu živin.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2005 14:17
- Nahlásit
Evicka
přesně tak, já byla naprosto nespokojená s Eukanubou, známá s Kanady nám říkala, že tam u nich je to krmení na úrovni Pedigree ze supermarketu. Jinak veterináři většinou jsou dealeři Eukanuby, tak jí samozřejmě budou podporovat. Já např. u svých osmi psů musím krmit třemi značkami, neboť každému prostě sedne něco jiného, a stále hledám jednu, která by sedla všem, marně. Tak jsem začla vařit
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2005 14:22
- Nahlásit
Ebony
Mě teda veterinář potvrdil kvalitu Eukanuby, i když ji nedistribuoval.
Jinak já osobně si nemyslím, že by jakékoliv české výrobky byly špatné, spíš naopak. Neznám ale nikoho, kdo používá krmivo od českého výrobce, takže nemám ani žádné reference
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Dub 2005 14:24
- Nahlásit
co já vím,tak delikan byl i v nějakém vyhodnocování na předním místě mezi těmi "super"krmivy.Tak jak píše Evička.Vše je jen o reklamě.Delikan reklamu nepotřebuje protože je dobrý a má odbyt i bez reklamy.Dnes už i ta Eukanuba není co bylo a vzpomeňte si co bylo Pedigrie za bombu a dnes bych to nedal ani úhlavnímu nepříteli.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Dub 2005 14:45
- Nahlásit
Já si myslím,že normální pes má kachní žaludek a je mu celkem jedno,co mu do misky nasypu.A záleží jenom na jeho organismu,jak co umí využít.Babička měla krásného německého ovčáka a ten žil na zbytcích z kuchyně.Když začaly granule u nás,objednala mu Delikan poštou.Přišly malé granulky pro králíky a pes po nich měl neuvěřitelnou srajdu.Co do něj šlo,to z něj vyšlo.To byly začátky.Já osobně si myslím,že kdyby se Eukanuba začala prodávat pytel za sedm stovek,začala by s ní krmit většina chovatelů.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2005 15:03
- Nahlásit
Anonymní
já ne, mě se po ní psi pos.....
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2005 19:15
- Nahlásit
Anonymní
tak já nevím teda co ti přišlo poštou,ale Delikan jsou takové velikostí jako vypouklé padesátníky.Ja s Delikanem klasik krmím 11 letého psa a je v super pohodě a nemá žádné trávící problémy.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Dub 2005 19:51
- Nahlásit
Stremka
Bylo hned z počátku,když se začalo s výrobou.To se ještě ve zverimexu neprodávalo.Taky byl jeden zverimex na celý okres.Od té doby se výrobní proces značně změnil.Změnily se i granule i obaly.Ale vím,že ještě dlouho platily české granule za šunt,neuměl je tu nikdo pořádně vyrobit.Chyběly zkušenosti.Vím to od člověka ze kšeftu.Dělal dealera a sám tím nekrmil.
|