| Autor |
Zpráva |
evuška
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 21:41
- Nahlásit
ahoj mám 3 měsíční labradorku - posledních tak týden si zvykla když jsme na zahradě chytá mě za rukávy řeknu nesmíš a plesknu jí a ona si pak stoupne a štěká na mě když se pohnu tak na mě zas začne skákat a teď už i štěká, nebo si vybrala člověka (pravda ten nemá moc vztah ke zvířatům)který když je na zahradě tak kolem něj jen běhá a štěká ... nevim co mám dělat v knížce o výcviku sem si přečetla že k ní mám přijít zatřást s ní a říct ticho jenže já jí prostě nechytim to nemám šanci a volat jí nechci když jí vlastně chci potrestat... asi si myslí že si hrajem ale nechci aby si zvykla už od teď vyjadřovat veškerou svojí nespokojenost štěkotem...nevíte cos tím?
|
sue
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 14:57
- Nahlásit
evuška
já bych jí zkusila usměrnit...když skočí tak jí ,,srazit,, k zemi a podržet jí dole...pustit jí až se uklidní.Pak jí pochválim že je v klidu.Pokud to nezabere a ona pak začne štěkat tak bych jí nekompromisně vykázala na místo a chvilka ignorace jí taky neuškodí...s obdobnym sem se taky potýkala.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 15:51
- Nahlásit
.když skočí tak jí ,,srazit,
mno já nevím ale je to 3 měsíční štěndo..asi bych ho usměrňovala opatrněji a důsledně..je to miminko a určitě se trpělivostí a důsledností naučí správnýmu chování....
u nesmíš a plesknu
a k tomuhle taky nevím neb jsem čubinu jako mimi třepala za kůži..bylo jí jasnější že sse to nesmí..plesknutí jí asi není přirozený...
|
zůzule
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 16:33
- Nahlásit
sarax
proto je to v uvozovkách...myslela jsem jako že jí chytneš za kůži na krku a stáhneš k zemi....nemyslela jsem to zle ale blbě jsem to napsala já vim
|