| Autor |
Zpráva |
Nikola
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 11:21
- Nahlásit
Ahoj,máte nekdo zkušenosti s tímto plemenem?Kamarád mi nabízí štene,ale nevím jestli by se mu u nás líbilo Bydlíme v paneláku ,myslíte že by hodně strádal?Měli jsme dalmatinku a tý to myslim vyhovovalo,ale setr je přece jen větší.A ješte jsem se chtela zeptat jak dlouho vydrží půl roční štene samo doma?Dekuju
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 11:26
- Nahlásit
Nikola
záleží, kolik pohybu jsi mu ochotna a schopna poskytnout, jsou to temperamentní psíci, připraveni neustále na nějakou akci a zaměstnání... takže záleží hodně na tobě... můj bývalý šéf měl setra v paneláku, bylo to zlatíčko, ale denně s ním byl venku asi čtyři hodiny...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 11:35
- Nahlásit
když jsem byla nedávno cvičit na HafBO, byla tam nějaká paní s anglickou setřicí, krásná čubinka... Jsou to ale jako všichni lovečtí psi hodně akční zvířata, potřebují spoustu pohybu. Nevím, jestli ta paní má tu čubinku v paneláku nebo na zahradě, ale znám jednoho irského setra, který bydlí v paneláku a je taky naprosto v pohodě, protože - jak už psala Jandula - jeho panička se mu hodně věnuje, dělá s ním agility, chodí na cvičák, výlety, pes tedy nijak nestrádá...
U těch akčních plemen si to holt chce vždycky rozmyslet, jestli člověk bude mít tolik času, aby pes dostatečně mohl vybít tu energii...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 11:41
- Nahlásit
Nikola
Do paneláku,proč ne.Ale je to lovecké plemeno,které vyžaduje hodně pohybu a pořádný výcvik.
Ale je nádhernej
|
Puna
|
# Zasláno: 27 Říj 2006 11:44
- Nahlásit
Nikola
ahoj, já mám taky setra (irskýho) v paneláku a v pohodě, je jasný, že mu musíš poskytnout hodně aktivity a pohybu, ale i kdybys ho měla v domě se zahradou, tak setr je z těch, který by se tam hodně brzy začal nudit a určitě by strádal..
Jinak si nemyslím, že dalmatin se velikostně nějak od setra liší...
Pár lidí s angličanama chodí na fórum Irský setr na můjpsovi, i jedna chovatelka, tak se můžeš zkusit poptat i tam
|
irenaa
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 12:00
- Nahlásit
Ahoj,já mám v paneláku 2 maďarské ohaře a naprosto v pohodě,ale chce si to fakt rozmyslet,jesrtli budeš chtít denně,ve sněhu,v dešti,prostě pořád, lítat po venku.Jinak lovečáci jsou úžasní a určitě budeš moc spokojená¨.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 12:20
- Nahlásit
Nikola
Taky mám zkušenost se setrama ( irskýma) v paneláku. Musíš se mu věnovat,dopřát dostatek pohybu a pak bude v pohodě.
Ségra má teď 5měsíční fenku setra a vydržídoma sama až 6hodin. Předtím,ale tak alespoň hodinu lítá venku, aby se unavila.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 13:12 - Změnil/a: monika
- Nahlásit
Tady je jedna setří princezna. Je úžasná a paní když ji zkontaktuješ se s tebou podělí moc ráda o zážitky a radosti. I ona je skvělá.
|
Nikola
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 16:50
- Nahlásit
jeee dukuju moc Takže myslíte,že panelák je vpohodě? Já myslim,že pohybu by mel dost,ale aby mu třeba nevadilo,když by mel bejt doma sám,chodim totiž do školy a máma delá služby ,taže když bude mít denní tak by musel třeba 7-8 hodin vydržet sám.Ale to by mohl 1-2x do týdne vydržet,ne?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 18:41
- Nahlásit
Nikola
Pokud se mu budeš dostatečně věnovat, až přijdeš ze školy, tak bude čekat ( většinou bude spát nebo si hrát s hračkama, které mu tam necháš). Neboj vydrží...ze začátku může udělat sem tam loužičku, ale pak si zvykne...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 19:12
- Nahlásit
Nikola
Možná záleží i na chovu-pracovní, exteriérový?
Z pracovníh bych já osobně měla strach-že bych nebyla schopná mu ten pohyb a vyžití dopřát.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2006 19:17
- Nahlásit
[b]Nikola[/bpočkej až tu v pondělí bude Syska, ta by ti mohla vyprávět co si jeho manžela maminka užila se setřicí...bohužel neměli štěstí a fenka měla těžkou cukrovku...následně i všechny ty problémy kolem...ale i přes to to byl temperamnetní pejsek...Pamatuji si jak jsme jednou vzimě s ní šli ven...i přes to, že už vůbec neviděla, tak jsme ji vzali na fotbalák a tam, jelikož tam nebyly žádný překážky do kterejch by mohla vrazit, lítala i bez vodítka, jako střela
|
Nikola
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2006 15:09
- Nahlásit
Takže myslíte ,že nebude štekat,nebo ničit byt,když bude sám?:-D TAk to je supr
|